lördag 17 januari 2015

Aktiviteter och en enhörning

En dag som denna när man går omkring och är irriterad över att kroppen inte är i toppskick gäller det att fokusera på annat.

Idag har jag hunnit med både det ena och det andra. Städning i huset, fixande bland cykelprylar, uppsättning av en lampa och fyra hyllor i sonens rum och att bära en del grejer ut till förrådet.

Dessutom har jag hjälpt Katten med hennes nya cykelväska. Katten plockade isär sin cykel och sedan packade hon in den i sin Evoc-väska. Sedan har hon plockat ut den och satt ihop cykeln igen.

Jag hjälpte till både rent praktiskt och med olika tips. Senare under dagen gjorde Katten om samma procedur och då fixade hon det nästan helt själv. Mycket bra jobbat av henne. Nästa gång fixar hon hela proceduren helt själv.

Mitt bland detta har jag också lyckats få sju rätt på travet. Det blev väl inga miljoner, men alla rätt är alltid alla rätt.

Kroppen? Ja, kanske känns det lite bättre i knäregionerna idag? Jag har fortsatt med voltaren, liniment och massage. Tror alltså det går lite åt rätt håll. Dock som sagt - ingen träning i dag.

Mitt mest spektakulära inköp som jag fick i paketet i början av veckan och skulle presentera idag? Ja, Mazze hade inte rätt. Det är ingen Garmin, även om det var en bra gissning. Cykelklocka och effektmätare borde snart vara på gång!?

Nej, det rätta svaret är något spektakulärt för mig, men inte alls för Mazze och andra fartfantomer. Det är nämligen något som sonen liknade vid en enhörning. Han tyckte nämligen att den skulle vändas bak och fram. Det är alltså en tempohjälm. Den ska enligt uppgift vara helt okej, men självklart finns det värre varianter. Går det bra med tempoåkningen får jag väl byta upp mig.

Jag och bror har för övrigt också beställt tempodräkter i klubbens färger, så nu har jag snart allt jag behöver för tempoträning och tävling förutom form, rutin och en bra inställning på cykeln!?

Idag steg jag upp och hoppades på cykling, men det fick bli en DNS. I morgon gör jag ett nytt försök. Vi får se hur det blir med det.

6 kommentarer:

  1. Ahh! Mee like! Jamen självklart kul! Du har väl inte glömt bort aero skoöverdrag och aero handskar. En del vill åka utan handskar men jag gillar att cykla med handskar.
    Sen finns det inte mycket mer ja aero flaska + flaskhållare. Å du alla är inte godkända av UCI så jag föreslår Elite Crono CX som är godkänd jag har den själva.
    Tomas var nu försiktig så du läker ihop innan du börjar trampa på igen.
    Sonens iakttagelse med enhörning var inte dum den är ju som en dumstrut nästan. Men du föreslå Gladiator nästa gång ni diskuterar den. Så ser jag på både hjälmen och oss tempocyklister! Ha de!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoöverdrag - Check
      Handskar - Kör utan - Check
      Flaskhållare - Har redan inhandlat, Har ej kollat om godkännande - Hoppas på Check.

      Ja, jag ska försöka vara försiktig.

      Vi kör på Gladiator, det verkar lite tuffare.

      Radera
    2. Ah! Jag glömde den absolut viktigaste delen för att du ska lyckas som
      tempocyklist, rakade ben!
      Hehehe! Så är det!
      Apropå flaskhållare på tempocyklister, de får inte gå helt ned i klykan ner mot vevpartiet utan det måste finnas mellanrum ned till klykan UCI kom på att det blev en aerodynamisk fördel för de som körde med dem. Jag hade tidigare en sån som gick ända ner. Elite Crono slutar en bit ovanför om man så säger.

      Radera
    3. Ok. Får kolla detta med flaskhållare.

      Rakade ben. Är inte det för alla typer av cyklister!? Hur som - Check (ja inte just idag men när det är dags...)

      Radera
  2. Du glömde checka för en ny garmin edge skynda dig att köpa en köp köp. Jag har 2 st själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får väl se André. Det kanske snart är check även här. Däremot tror jag det får räcka med en variant.

      Kör du olika typer, eller har du en i reserv om det första havererar?

      Radera