fredag 16 januari 2015

Ett vridet knä är inte skoj

Det har varit tyst här på bloggen ett antal dagar. Det beror bland annat på att det varit fullt upp, men framför allt att jag varit lite frustrerad och inte velat skriva om det.

Fullt upp under veckan har det varit på arbetet och hantering/planering/information kring den gemensamma cykelresan med Vännäs CK som jag ansvarar för och som vi genomför i april. Vi blir 13 cyklister som åker till Mallorca, något att se fram emot.

Frustrerad har jag varit sedan jag i tisdags vred till knäet. Jag var ute och gick på väg till ett möte och halkade till. Först kändes det inte mycket men den vridning som blev innebar att knäet svällde upp och att senorna upp mot lårmusklerna smärtar.

Jag har utifrån det inte tränat någonting denna vecka och inte heller i dag. Det enda jag gjort är att jag rullat benen en stund helt utan belastning för att därefter smörja in knä och lår med voltaren och liniment och genomföra massage.

I själva knäet har jag egentligen inte haft ont, utan det känns mer "underligt". I senfästena däremot har det varit smärta, framför allt vid tryck.

Efter behandling med antiinflammatoriskt, massage etc under fyra dagar känns det lite bättre och framför allt tror jag att själva knäet är helt. Så då känns det okej att skriva igen.

Eventuellt provar jag att träna i morgon för att se hur det känns och hur knäet reagerar. Det är alltid surt med skador, men är jag igång snart igen är det ingen större fara då jag tränat både mycket och bra under en längre period. Skulle det mot förmodan vara ett större problem i knäet är det värre. Då kan säsongen var slut.

Men just nu väljer jag att tro att jag snart är på banan igen.

Det spektakulära inköp som jag skulle redovisa i veckan trodde Mazze var en ny Garmin. Den som läser får se.

6 kommentarer:

  1. Men så surt. Hoppas verkligen det bara är en lindrig grej. Är det det så var det väl iofs rätt vecka då du skulle ta det lite lugnare.

    Akta dig för antiinflammatoriskt om det verkligen inte är en inflammation då det kan göra mer skada än nytta på andra typer av skador.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. det hoppas vi. Precis. Är det ok inom kort var det rätt vecka att få en känning.

      Ska tänka på detta.

      Radera
  2. Om du är svullen i knät så har mina kontakter på ortopeden sagt att man måste ge knät 3 veckor innan man kan säga nått. Det är den tid det tar innan all svullnad gått tillbaka!
    Det stämde för mig när jag gick omkull en vår slog i knät. Hade grymt ont och det var svullet. Men efter 3 veckor var ok att börja träna igen. Jag hoppas dock det inte är så illa!
    Men om du är svullen så måste svullnaden ner så äre bara.
    Hoppas du inte tänjt ut nått i knät det kan innebära ett instabilt knä!!!
    Krya!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får ta det dag för dag och se hur det utvecklar sig. Jag hoppas verkligen att det inte är något med själva knäet. Men som du säger det är inte helt optimalt heller om det är uttjänjda ledband. Vi hoppas på något ännu lindrigare.

      Radera
  3. Minns att jag satt på motionscykel som står i vardagsrummet där övriga familjen sitter då och då. Jag ställde in sadelhöjden så att jag precis fick pedalvarvet runt utan smärta. Satt nog 30 minuter dagligen första veckan. Sedan mer och mer. För att testa trainerhojen efter 3 veckor då var man på igen... Men det tog tid allt eftersom innan knäet kändes helt ok igen. Just ja la till lätta lätta bensparkar på hemgymmet efter 2 veckor i princip inget motstånd alls bara benet med det skadade knät å själva böj rörelsen framåt uppåt! Där gick det också bättre och bättre. Men jag hade inte dragit/tänjt något i knäet!
    Hoppas du får till det! Så himla synd att tappa veckor på nått så simpelt som att man halkar till! Det var näst intill samma lika för mig, pendlarhojen hem alltså inte träning. Sista kurvan in på gatan hem isfläck svosch! Slog i höger knäet mot isvalken som skicka mig i backen!
    Ont som faan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt surt att det överhuvudtaget händer. Ännu surare när det inte ens är träning.

      Ja, jag har kört något liknande som du beskriver och då under flera månader när jag drog av vadmuskeln. Inte någon höjdare, men bättre än att sitta still.

      Jag har börjat som du beskriver, men hoppas att det snart är bättre. Hur snabbt detta blir bra? Svårbedömt. Jag hoppas snart.

      Radera