måndag 9 maj 2016

Vännäs CK kör Nybörjar-/Motionsträningar på måndagar: Idag var det premiär

Från och med idag och varje måndag fram till slutet av juni kör Vännäs CK Nybörjar-/Motions-/Återhämtningsträning. Se en mer utförlig beskrivning nedan.

Idag var det 8 cyklister som slöt upp och det känns mycket positivt. Detta träningspass är för dig som är ny inom sporten, eller kanske har cyklat en del men vill träna på att cykla i grupp alternativt för dig som är en van cyklist och vill ha ett återhämtningspass.

Vi hoppas att ni som var hör i dag vill komma igen och att fler dyker upp på de kommande måndagarna. Vet du någon som skulle kunna dyka det vore roligt med lite cykling på måndagarna. Dela gärna detta vidare.

Sedan vill vi förstås också slå ett slag för tisdagsträningarna som även de börjar 18:30, med utgång från GULF i Vännäs. Dessa träningspass går lite fortare och kan innehålla intervaller mm. Tisdagsträningen passar bäst för dig som är lite mer van vid cykling, och provat på att cykla i grupp. Här är utgångspunkten att vi alla använder en racer.

På torsdagar klockan 18.00 och på söndagar är det MTB-träning.

Här kommer beskrivningen som också ligger på vår facebooksida.

Nybörjar-/Motionsträning Vännäs CK

Vi kommer under våren genomföra nybörjar-/motionspass för er som vill ha hjälp med att komma igång med cykelträningen inför säsongen eller redan är igång men vill prova på att cykla i grupp. Även vana cyklister som vill genomföra ett lugnt träningspass är välkomna. Passen kommer genomföras på måndagar kl 18:30 och utgår ifrån GULF. Första passet genomförs måndagen den 9 maj och vårens sista pass den 27 juni

Vi kommer gå igenom hur vi kör i klunga, hur vi beter sig i trafiken, vilka tecken vi kommunicerar med mellan cyklister inom klungan och lite annat. Vi kommer även dela med oss av träningstips. Passet kommer hålla på i ca 1,5 timmar.

Racer eller stadshybrid  är att föredra. Cykelhjälm är ett krav. Inga förkunskaper krävs. Ingen föranmälan behövs! Alla är välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar