onsdag 10 oktober 2018

Dag 11 - kanske en runda till!?

Vi rullar vidare. Det gäller att passa på. Lite varmare denna vecka och troligen den sista där det känns hyfsat bekvämt att cykla ute och framför allt på racer.

Jag försöker därför att inte arbeta för länge på eftermiddagarna så jag hinner ut innan det mörknar. Som kompensation blir det lite arbete på kvällen istället. Så i kväll när Katten åkte på yoga och sonen var upptagen av att spela med kompisar blev det ett arbetspass.
 Men innan vi var där stod det alltså cykling på programmet. Jag fortsatte att som i går rulla i ett skönt tempo med fin natur och en med en trevlig podd som sällskap.

Precis som igår siktade jag på två timmar och 60 km. Och så blev det. Så en njutbar runda, med lite sol, mycket fin natur och inte allt för kallt.
 Nu har jag rullat på i 11 av de 12 senaste dagarna, men inte på det sätt jag gör för att pressa mig till stordåd precis.

Jag börjar i alla fall känna att kroppen börjar komma tillbaka efter den långa vilan vilket känns hoppingivande.
tisdag 9 oktober 2018

Bildkavalkad från dagens övningar

Nu är jag åter igång med träningen. Inte särskilt strukturerat och fortfarande bara för att väcka kroppen inför kommande riktig träning.

I morse var det minusgrader, men direkt efter arbetet idag hade isen tinat och jag tog racern på en tur.

En lugn och fin runda med en podd i örat och fin natur som sällskap. Endast 7 grader, men jag frös aldrig.

Det blev lite bilder på fina miljöer under de 2 timmar och ca 60 km.

söndag 7 oktober 2018

Inte lika svag och vilken propaganda

Igår tvättade vi husbilen inför avställning och idag var det så dags för årets sista? LVG-runda här i norr. Distansrunda med trevligt sällskap stod på programmet.

Vi rullade i väg vid 10 och då var det ca 0 grader i luften. Men samtidigt så lyste solen och inte ett moln så långt ögat kunde se. Fina färger i naturen dessutom. Ett ytterligare plus var att det långsamt blev varmare och varmare och innan vi var tillbaka var det ca 9 plus och fortfarande strålande sol.

Det blev en dag med cykelpropaganda helt enkelt och jag blev åter påmind om hur kul cykling är. Att kroppen genom kontinuerlig träning senaste veckan dessutom var bättre än sist då jag vilat länge var också en bidragande anledning. Fint väder, fin miljö, trevligt sällskap och en kropp som kändes okej - ja då blir det inte så mycket bättre.

Det visade sig snabbt i dag att Helmersson, men framför allt Erik hade bråttom. Med lägre intensitet än så förra veckan kippade jag efter andan. I dag gick det så mycket bättre.

Det visade sig att jag kunde trycka på riktigt hyfsat jag också. Jo, pulsen var väl hög för insatsen även i dag. Men nu gick det i alla fall få lite tryck och pulsen gick ned bättre efter effektökningar.

Vi matade inte bara på utan det var också långa snack under rundan. Men framför allt på vår långa fikapaus. Vi rullade från Vännäs via Mosjö till Hörnefors där det alltså blev kaffestopp. Vi hade så trevligt att först efter en dryg timme var vi åter på rull.

Tjäder som hållit i träningen bäst av oss som var med sist var åter stark och Helmersson och jag som var lite av banan förra gången gjorde en klar uppryckning. Erik som så sent som förra helgen tävlade var pigg och ville mata på.

I Rödtjärnsberget som på ca 7% och lite drygt en km uppför försökte Erik hänga av oss genom att köra hårt och samtidigt med intervaller i intervallen uppför. Förvånande nog lyckades jag bita mig fast i bakhjulet.
Kort paus på toppen av klättringen

Totalt blev det ca 95 km i dag och alla verkade nöjda och glada.  En cykeltid på 2 timmar och 50 minuter.

Med så hör rolig utecykling är det inte riktigt så att jag i dag ser fram emot 6 månader av innecykling på trainern.

Det har för övrigt nu gått 9 dagar sedan jag startade om efter 3 veckors helvila. Jag har tränat 8 av dessa 9 dagar och totalt 16 timmar. Mestadels distansintensitet, men som det kändes idag är jag på väg att nå nivån där jag åter kan träna som jag vill.