onsdag 14 mars 2018

Ett kalas för Tova som skulle fyllt 17 år, och några intervaller

Idag för 17 år var en riktigt lycklig dag och det kändes som livet lekte. Jag och Katten bodde nere i Hofors (mellan Falun och Gävle), och vi hade just fått vårt första barn. Tova fanns sedan med oss i lite mer än 13 år innan hon blev vårt änglabarn.

Vi kämpade tillsammans med Tova under många år av hopp, förtvivlan, sjukhusbesök och tillfällen där det var nära att hon lämnade oss. Till slut orkade inte Tova mer och jag, Katten och Melvin blev ensamma kvar.
Tova och Melvin var så kärleksfulla mot varandra.

Därefter har livet inte varit som förut och saknad, sorg och nedstämdhet har fått mycket plats. Självklart har även glädje och kärlek funnits. Det gör fortfarande ont, men vi jobbar på att kunna minnas de fina stunderna och vara tacksamma för den tid vi fick tillsammans med Tova.

Idag har vi haft ett litet födelsedagskalas för Tova där vi hade besök och Melvin hade bakat. Det kändes fint och bra. Under dagen var Melvin och Katten hos Tova vid graven. Jag kunde tyvärr inte följa med då jag var på arbetet.

Så här på kvällskvisten har jag också tränat lite.

Har som fastnat i 30-30 intervaller, då det känns som de ger bra och för mig är lätta att motivera sig för. Samtidigt ger de ju olika effekter beroende på hur många du kör, hur många block, hur lång vila du har mellan blocken och hur hårt det går under 30-30.

Idag 5 block med 5 intervaller i varje. Målbilden idag var kring 450 watt respektive 250 watt. Lugn cykling mellan blocken.

Det rullade på bra och det blev då 5 ggr 4,5 minuter med ett snitt mellan 355 och 364 watt på dessa. Det kändes lagom tufft. Pulsen blev högre för varje block och samtidigt var det inte slutsålt efter de fem blocken, så jag blir nog inte allt för sliten. Det är bra, så kan jag rulla på med kvalité även i morgon.

Ja, nu sitter jag i soffan. Ska fika lite och tänka på världens bästa Tova.

Vi hörs snart.

tisdag 13 mars 2018

Över under tröskel i 20 minuter och TT-hojen ger rumpsmärta

Att cykling kan vara så olika beroende på hur du cyklar och vad du cyklar på.

Jag har som många av er vet rullat en del på tempohojen senaste veckan efter att inte rört den på ett halvår. Trots att jag cykeltränat i stort sett sex dagar i veckan under detta halvår har jag fått en hel del känningar av lugn tempocykling senaste veckan.

Stel lite här och där och riktigt ansträngda rumpmuskler. Mycket stretching och massage, men ändå känningar. I går rullade jag 90 minuter, vilket var det längsta hittills. Inte hårt, men ändå ansträngande. Nu ska jag låta kroppen anpassa sig, så jag hoppar tempohojen ett tag framöver.

Idag blev det istället racern som gällde. 2,5 w/kg i 30 minuter. Sedan en tröskel på 20 minuter. 30 sekunder över tröskel och sedan 30 sekunder under tröskel. Lugnare på den hårdare delen än vid Vo2Max och lite hårdare på de lugnare 30 sekunderna än när jag kör Vo2Max. Det innebar kring 415 watt respektive 270 watt. Sista intervallen körde jag en minut istället för 30 sekunder och lite hårdare.

Det blev en bra avvägning där det långsamt blev lite jobbigare och efter ca 15 minuter nådde jag pulszon 5. Rullade i mål på ett snitt av 345 watt. Därefter medelintensivt i 10 minuter innan det blev lugnt sista 30 minuterna.

Ja, inte mer spännande än så i dag. Okej känsla, och kroppen fungerade trots känningar av tempocyklingen.


Jag har nu tränat 9 dagar i rad, så i morgon blir det vila.