lördag 5 januari 2013

När du får oväntat besök

Så har vi fått oväntat besök från Tyskland. Resan startade för några dagar sedan och nu är den på plats!

Jag hälsar Melitta Caffeo CI välkommen till familjen. Det är en helautomatisk kaffeapparat som klarar många olika kaffevarianter, bland annat espresso, café creme, cappuccino och latte macciato.


Har man en böjelse för kaffe så har man. Kaffeapparaten är installerad och klar. Klockan är två och redan har jag provat 10 olika kaffevarianter. Gott!!

Jag har utmanat Melitta om vem som kör hårdast här i vår. Det blir nog tight.


Intervaller, bio och lite arbete

En riktigt trevlig och hektisk dag. Först arbete på förmiddagen, därefter ett tufft tempopass med några maxspurter på trainern och slutligen Sune i Grekland med familjen.torsdag 3 januari 2013

Cykling med Kalla ryssar

Då min skadade vad inte tillåter annat än cykling på trainer är det bara att hålla tillgodo. Det blev mitt andra pass för året. I dag tävlade jag i kapp med både längdåkare på Tour de Ski och med ryssar i junior VM i ishockey.

Det blev ett tufft pass med 15 min uppvärmning följt av en 40 min lång intervall på drygt 90% av maxpuls. Därefter körde jag lite lugnare en stund för att sedan lägga in ett antal 15 sek intervaller på maxfart. Totalt varade passet i nästan två timmar.

Jag drogs med av framgångar i både längd och ishockey och kände mig bra för första gången på länge.


onsdag 2 januari 2013

Nytt år - ny chans

Jag hade under 2012 bestämt mig för att markant öka träningsdosen och då även förbättra resultaten. En utvärdering av året visar att så blev inte fallet.

Jag nådde inte något av mina uppsatta mål för 2012 om 1000 mil (racer + trainer) eller att snitta 1 timmes träning per dag. Visst jag cyklade 650 mil på racern och ca 300 mil på trainern, och min träningstid blev 350 timmar. Det var bra, men utfallet blev ändå inte som jag tänkt mig.

Så här i efterhand kan konstateras att träningsmängden var högre än tidigare år under tiden fram till sista augusti, men kvalitén var lägre. Samtidigt drogs jag med återkommande förkylningar, mycket mer än tidigare år. Tanken var att jag skulle hitta formen i juni, men sämre träningskvalité och mer sjukdom innebar att formen var mer eller mindre försvunnen ända fram till augusti. Säsongen avslutades dock med några bättre motionslopp där jag presterade som jag önskat.

Några dagar efter mitt sista lopp - Själevadsfjärden runt där jag kände mig mycket pigg började årets verkliga sjuk- och skadeelände. Det inleddes med tre veckors förkylning, följt av ett fem veckor långt uppehåll förorsakat av ett revbensbrott som jag fick på innebandyn. Tillbaka i träning igen hann jag bara med 4 träningar innan olyckan åter var framme. Jag drog på mig en rejäl muskelbristning i vaden, även denna gång på innebandyn. Så var det dags för ytterligare 4 veckors vila följt av flera veckors rehabträning.

Efter tre och en halv månaders vila var jag åter tillbaka på trainern och kunde köra på riktigt. Jag har nu kört på hyfsat i två veckor men jag är mycket långt ifrån någon form. Samtidigt kanske minskad träning under längre tid leder till ökad motivation under 2013? Man får hoppas.

Men nytt år har nya chanser. Jag hoppas att detta första blogginlägg ska följas av många där jag inte behöver skriva om sjukdomar och skador utan istället om träning med hög kvalité, med stort omfång och fyllt av goda prestationer. Ja, man har ju drömmar. Tyvärr slår de sällan in...