lördag 2 augusti 2014

Sundsvall Classic - förvånansvärt bra

Sedan Tova blev sjuk i maj har träningen varit mer eller mindre sporadisk. Den senaste månaden har träningen varit ännu sämre. Dock har jag fått till några hyfsade pass de senaste två veckorna.

Man kan säga att när Tova blev sjuk försvann också cykelsäsongen. Jag har missat en mängd tävlingar....

Det skulle dock vara roligt att avsluta säsongen med Vännästrampet, Cykelvasan och sedan Själevadsfjärden runt. 

För att bättra på formen startade jag idag i ett preparelopp - Sundsvall Classic. Det passade perfekt då det bara var två mil till start från den camping vi legat på i veckan.

Min ingång i loppen brukar vara att dra mycket, göra utbrytningar och vara först att täppa luckor. Idag visste jag att någon sådan form inte skulle finnas.

Jag valde istället ett spårsnålt och taktiskt lopp. Vi var ca 150 st till start på 10 mil.

Loppet var ganska avvaktande och inga utbrytningar höll. Det blev istället så att backarna allt eftersom skördade offer. Själv kände jag mig pigg och stark och karaktären på loppet passade bra.

Efter halva loppet var vi nere på ca 30 st i tätklungan, och när det var ca milen kvar var vi fortfarande 25.

Så kom vi till en längre backe och två stycken gick loss. Jag insåg faran och tillsammans med en annan cyklist anslöt vi. Vi tittade bakåt och hade fått lucka. Jag och killen som dragit ikapp med mig turades om att dra och de två andra hjälpte till sporadiskt. 

Allt eftersom utökade vi avståndet till klungan och hoppet ökade om att det skulle hålla. I näst sista backen körde vi en fartökning och då släppte en av de andra cyklisterna. 

Vi fortsatte trycka, och jag hade ingen aning om vart målet var. Så helt plötsligt var vi på upploppet och jag kom in helt fel. En av cyklisterna fick lucka och jag var trea. Satte så igång spurten och rundade ganska lätt till andra plats men han inte förbi vinnaren.

Trots en inte helt lyckad spurt blev det maxutdelning. Tvåa av ca 150 cyklister med så bristfälliga förberedelser. Ja, bättre kan det inte bli. Roligt.

En trevlig bansträckning i fint väder. Dock var asfalten den allra sämsta jag någonsin tävlat på. Den var bitvis så dålig att man i vanliga fall dragit sig från att träna där....

Nu blir det dusch och sedan tillbaka till campingen. I morgon åker vi hem till Vännäs.