måndag 24 augusti 2020

Jobbade med bikefit och som coach

Igår och idag var jag mer av serviceman och coach än cyklist. Katten köpte inför säsongen en ny tempohoj. Hon har cyklat en del på den och börjat vänja sig vid sin nya cykeldisciplin.

Då intresset och förmågan blivit allt bättre ville hon köpa en riktig tempohjälm och efter lite letande hittades en Giro som verkade bra. 

Igår jobbade jag med hennes Bike Fit för att få positionen så bra som möjligt, och innan kvällen var över var vi nöjda. 

Idag skulle vi då se hur hastigheten skulle förändras av en ny effektivare position och nu en tempohjälm (tidigare linjehjälm). Hon fick i uppdrag att köra på en effekt hon klarar åtminstone 25 km. 5,5 km åt en hållet. En kort paus och sedan 5,5 km åt andra hållet.

Det blev åt båda håll den klart snabbaste tiden Katten presterat.

Så åkte vi tillbaka hem. Där cyklade Melvin på trainern (Zwift). Ett ramptest stod på programmet, och resultatet blev klart bättre än vad jag kunde tro. Kul att han fått ett så stort intresse av cykling och att utvecklingen gått så snabbt att vi nu på ett bra sätt kan cykla tillsammans.

Nu skulle Katten få testa mitt dischjul för första gången. Hittills har hon kört på mina vanliga högprofilhjul.
Så var vi iväg igen och när jag nu åter låg bakom på racern kände jag att det gick ännu lite snabbare. 
Det rullade på fint och återigen krossade hon sina tidigare rekord. Med diskhjulet gick det nu 0,8 km/h snabbare än första rundan i dag. 

Katten har verkligen fått upp hastigheten trots så lite tid på tempohojen. Nu blev det just över 39 km/h i snitt med en insats som hon bör kunna hålla åtminstone 25 km. 

Om hon får vara hel, frisk och motiverad i vinter blir det intressant att se hur snabbt det kan gå nästa år. Förra vinterns träningsprogram som jag lade upp var mycket effektivt och utvecklingen var stor, och vi fortsätter med den inriktningen.