tisdag 7 september 2021

SweCup-Masters: Totalställning 2021 och lite tankar kring det

Ja, då var sammanställningen klar av SweCup-Masters 2021. 8 deltävlingar där de 6 bästa räknades. Jag var med i 5 lopp. Mina placeringar blev 2, 3, 1, 1, 5 vilket räckte till totalseger. Självklart en vingklippt säsong på många sätt, men ändå skoj med totalseger. 

Vanliga år har vi en cup i linje, en i tempo och en totalcup. Men i år alltså bara en totalcup. Jag har tidigare vunnit tempocupen, men aldrig totalen. 2017 var jag trea, 2018 och 2019 tvåa och i fjol var det ingen cup. 

Förutom denna framgång också ett guld, ett silver och ett brons i SM/NM. Riktigt skoj när målfokus och stora insatser ger resultat som till stora delar överträffade förväntningarna. Särskilt om jag ser till alla problem med kroppen. Nöjd!

Slut på tävlingssäsongen, men redan nu har jag börjat fundera kring hur jag ska tänka inför nästa säsong. Både vad gäller hur jag ska träna, vilka mål jag ska ha, hur jag ska förhålla mig till skadorna som inte kommer försvinna och försöka komma tillrätta med begränsningarna som de ger. 

Nu kvarstår bara Vännästrampet, ett motionslopp som vi anordnar på söndag. 


söndag 5 september 2021

En intervall på 31 km avrundar helgen

Tuffa intervaller i fredags, 5 timmar distans i går och idag lite mer cykling. Hade tidsbrist då jag åkte ut då jag hade lovat att maten skulle stå på bordet 18.00 (trots en kort runda blev det 18.15....).

För dagen stod därför en lång hård, men inte maxinsats på programmet. 25 minuters lugn cykling och sedan var det dags.

Brännlandsrundan på ca 31 km stod på programmet. Hårt men kontrollerat på platten, ännu hårdare uppför och lugnt utför. Planen var alltså att det skulle vara hårt, men det skulle finnas tryck kvar uppför och det skulle kännas bra hela vägen. Så ca 90% av max.

Jag hade en plan om att köra sträckan med ett snitt på 39 km/h. Inte helt lätt då det är ganska mycket upp och ned (totalt 251 hm), avgrävd väg med grus som gör att du där nästan stannar, två avsnitt utöver det med dålig asfalt och dessutom ska man ut på storvägen två gånger och då får man alltid stanna eller åtminstone ha väldigt låg hastighet för att cykla säkert när man ska över den trafikerade vägen.

Blev lite fartlek då grundeffekten skulle ligga på ca 310 watt, ca 370 watt uppför och väldigt lugnt utför. Bra känsla hela vägen faktiskt. Det blev inte riktigt 39 km/h (fattades 0,3 km/h), men det rullade på bra. Ett snitt på 313 watt, NP på 328 watt och en snittpuls på 83%. Bedömer att jag skulle klara ett varv till med denna intensitet, men ändå en bra genomkörare.


Lugnt och fint hem. Sedan lite kyckling och ris med Katten, sonen och en kompis till honom. Nu Vuelta Espanã.