lördag 12 januari 2013

Gran Canaria 2013 - Cykeltur 1: Puerto de Mogan och ormar

Vi har bristande uppkoppling mot omvärlden, men här kommer ett litet livstecken.

Igår klarade jag och bror av vår första cykeltur. En trevlig tur i mycket fint väder efter kusten. Från San Augustin till Puerto de Mogan. Drygt 7 mil, 920 höjdmeter och med ganska bra fart. I morgon planerar vi för en tur upp i bergen.

I övrigt är hotellet fint och maten är bra. Just nu ser vi på en ormshow.

onsdag 9 januari 2013

Kanarieöarna 2013 - Snart på väg

Nu är cykeln och annat smått och gott packat, och i morgon kväll bär det av mot varmare breddgrader. Jag, Katten och Melvin åker tillsammans med bror och hans familj.Jag hoppas på många trevliga cykelturer med bror kombinerat med sol, bad, god mat och trevligt sällskap. Jag skickar med några bilder från fjolårets januariresa till samma ö - Gran Canaria.Bror och jag i Puerto de Mogan

Melvin i badet som alltid. I år ryker puffarna då han nu lärt sig simma


I förgrunden Katten och bror. I bakgrunden Johanna, Melvin och lillkusinen.
Och så lite vyer från de många cykelturer vi gjorde under resan. Ganska inbjudande.....

 

söndag 6 januari 2013

Vad liknar detta?

När man varit skadad under längre tid balanserar man alltid på en skör tråd. 2012 avslutades dock bra och även början på det nya året har varit positiv. Jag har kört flera kvalitetspass som känts bra. Jag har kört ganska hårt, framför allt sista två veckorna och relativt mycket tid. Totalt har jag kört 14 timmar på två veckor, där en stor del varit tempo, intervaller eller tröskelträning.  Kanske har jag blivit allt för optimisttisk och stegrat träningen för snabbt? Samtidigt vill jag vara så förberedd det går när jag och bror ska bestiga bergen på Kanarieöarna.

I dag körde jag ett distanspass och fick under passet känningar i vaden. Nu efteråt har jag ganska kraftiga smärtkänningar. Vi får hoppas att det bara är en liten överansträngning. På fredag befinner jag mig på Kanarieöarna, och då har jag ingen större lust att ha en allt för krånglande vad.