lördag 4 april 2015

Mallorca - trasig cykel, Randa

Klockan ringde redan 04.17 på Rest and fly. Det var dags att göra sig klar inför flygresan till Mallorca. På utsatt tid lyfte vårt SAS-plan 05.55 och landade sedan på Mallorca redan 09.20, 30 minuter före utsatt tid.

I fjol fick vi vänta en ”evighet” på cyklarna. Denna gång gick det riktigt fort. 

Vi hade rekat lite och insåg att lokalbuss skulle vara the shit. Vi tog linje 21 som avgick alldeles nära utgången från flygplatsen. Då vi fått väskorna snabbt satt vi på bussen redan 10.00 och ca 10 minuter senare stannade den och då var det bara ca 200 meter att gå till hotellet. Smidigt värre.

Väl framme vid hotellet fick vi fixa in packningen i bagagerummet för att gå och äta. När vi var tillbaka före tolv fick vi redan då checka in. Inte illa.
Vi är helt klart nöjda med rummet
Jag hade sett till att det blev ett rum med havsutsikt, vilket var riktigt trevligt.
Väl på rummet packade vi upp våra cykelgrejer och cyklarna innan det var dags att ge sig av på en runda i skönt väder.
Havsutsikt åt två håll hör inte till vanligheterna
Vi rullade från hotellet vid 13.30, men ganska snabbt blev det ett stopp. Jag insåg att mina växlar hade slutat att fungera. Eller om sanningen ska fram, framväxeln. Jag fick därmed klara mig på lilla klingan fram under hela dagen. Det fungerade dock fint, då vi skulle ta det lugnt idag. Det blir värre om jag inte får till det innan folket från cykelklubben dyker upp. I kväll han jag inte titta på detta, så jag vet inte hur illa det är.

Hur som helst cyklade vi på, jag före och Katten efter. Hon cyklade på bra hela dagen och totalt blev det 3,5 timmar. När vi var klara for jag en extratur för att cykla till Lidl för att handla .Totalt rullade jag fyra timmar och 100 km.

Vart vi åkte? Vi var till klostret i Randa, vilket innebar mycket plattåkning innan en klättring på ca 5 km upp till klostret. Sedan tog vi en lite längre och trevligare väg tillbaka, än den vi brukar. Därför blev det en bit över 90 km istället för ca 75 km som det brukar bli.
Katten nöjd att vara på toppen
Lite molnigt, annars fin utsikt.
På den korta vägen till Lidl och hem hände både det ena och det andra. Först hade precis en olycka hänt där folk var skadade och polisbilar och ambulanser var på plats. Bara någon kilometer senare var det en mängd poliser och massor med brandmän. Mitt i vägen stod en bil och rök steg mot skyn. Det var nästan ingenting kvar av den, då den alldeles nyss i stort sett helt brunnit upp.

Efter avslutad cykling blev det dusch och middag på hotellet, detta då vi har halvpension. Det smakade helt okej. Efter middagen handlade vi lite saker på den Supermarket som ligger nästan vid hotellet. Därefter var det dags att packa, upp vilket vi inte hunnit på förmiddagen. Jag funderade på att kolla framväxeln, men det får bli i morgon.


Vilken cykling det blir under morgondagen? Den som är nyfiken får titta in på bloggen.Mallorca - vi har landat

Igår kväll började vår resa mot cykellandet. Vi har nu landat på Mallorca och efter en smidig busstur landade vi vid årets hotel - Las Arenas.

Vi har packat undan bagaget och gått för att äta. När vi är tillbaka hoppas vi vårt rum är klart, så vi kan göra oss klara för resans första cykeltur.

Jag återkommer kring detta 

söndag 29 mars 2015

På gång att hitta rätt!?

Det har kommit in ett antal gissningar på vad som är beställt. Är det ett tennisracket? Jag gillar tennis, så kanske. Är det en cykeldator? Skulle det kunna vara. Har pratat om det länge. Kanske en effektmätare? Ja, det har jag pratat om länge? Kanske nya cykelkläder för linjeloppen? Ja, det är ju aldrig fel. En tempodräkt till min nya tempocykel? Ja, en sådan behöver jag. Eller kanske något helt annat?!

Om mina efterlängtade varor dyker upp innan avresan till Mallorca lovar jag att återkomma med facit. Om det blir något pris? Vi får se...

I helgen har jag försökt träna en del.

Igår blev det lite lugn uppvärmning. Sedan körde jag lite kadensträning i 30 minuter. Först femton minuter på 300 watt där jag började på 60 kadens och varannan minut höjde jag kadensen för att landa på 120 snurr i minuten alldeles i slutet. Efter trettio sekunders vila vände jag på det hela. Det blev femton minuter från kadens 120 till 60. Denna gång dock på 320 watt.

Jag fortsatte direkt med 10 minuter på 320 watt, men nu på mer "normal" kadens, 95. Utan paus var det dags för sista delen i träningen - 30 minuter på 300 watt, men nu högre kadens, 100-102. Totalt blev det en ganska så hård timme på i snitt 314 watt och med uppvärmning och avslut blev det 75 minuter och totalt 297 watt.

Träningen har inte känts något vidare på slutet och jag har både haft svårt att hinna träna, förbereda mig för träning och jag har mest känt mig dålig. Igår var det därför riktigt skönt att jag kände mig pigg och stark hela passet.

Idag fyllde jag på med mer träning. För att rensa musklerna efter gårdagens ganska tuffa pass blev det 20 minuter ganska så lugnt i början. Därefter 30 minuter på 260 watt och en tia på ca 350 watt. Sedan tog jag en paus för att förbereda middagen och kasta in en del disk i diskmaskinen.

Efter ca 20 minuter var det dags för den sista delen av träningen. 30 minuter på en bit över 300 watt, därmed en sweetspot. Jag landade på 312 watt och en snittpuls på 83% under dessa trettio minuter. Även dagens 95 minuter kändes helt ok. Kanske börjar kroppen vakna till igen?! Vi hoppas på det.

Nu blir det 2-3 pass under första delen av veckan som kommer innan jag förhoppningsvis kör mitt första pass på Mallorca nästa lördag.