torsdag 26 oktober 2017

Mallorca dag 10 - En cykeltur i soluppgång och hemresa


Idag är det så dags att åka hem. Från värme och sol till snö och kyla. På sitt sätt skönt att komma hem, men vädret hemma hade jag gärna varit utan.

Planet skulle gå först på eftermiddagen, så jag ställde klockan på 07.10 och smög upp för att inte väcka de andra.

Planen var att hinna med ca 90 minuters cykling innan det var daga att packa ihop.

Jag rullade iväg vid 07.30 och solen var precis på väg upp. Allt såg helt annorlunda ut, och det var faktiskt ganska mysigt.
När jag lämnat strandpromenaden var det fortfarande ganska mörkt, så jag höll mig från de större vägarna.
Det var alltså inte så ljust, men sikten var bättre än vad bilden signalerar. I alla fall om jag tog av glasögonen som jag glömt byta linser på.
Så började sikten bli lite bättre när solens strålar nådde mig.
Verkligen fint när jag myste runt.
Här på ön finns det många skyltar som handlar om att bilarna ska hålla avstånd vid omkörning. Helt klart visas det generellt en annan hänsyn och förståelse här än i Sverige.
Jag rullade vidare insöp de sista strålarna sol och känslan av fin torr asfalt. Dröjer länge innan nästa gång.
Så var jag tillbaka på strandpromenaden och de sista 90 cykelminuterna på denna resa var över.
Dusch och sedan frukost. Därefter packning innan en sista lunch på ön med tillhörande familjemysbild.

Sedan utcheckning och den 10 minuter långa transfern till flyget.

Tyvärr var planet nästan en timme sent, så det blir tight att hinna anslutningsflyget i Stockholm, men vi hoppas på det bästa.

Ja, då är planen att du de kommande månaderna hör på bloggen får höra en hel del om träning på trainern och kanske några långrundor med MTB:n. Klart slut från Mallorca.

onsdag 25 oktober 2017

Mallorca dag 9 - Huvudstaden och ett cykelbesök med fart till Randa

Näst sista dagen och då bestämde Katten, jag och Melvin för att åka in till Palma.

Vi tog bussen, och sedan vandrade vi runt och såg på fantastiskt avancerade och stora båtar och en del historiska byggnader. Sedan spatserade vi runt i gamla stan innan det blev lunch.

Lite mer promenad och sedan tillbaka till hotellet. Det blev en mysig dag i storstaden.

Väl tillbaka blev det bad för Melvin, Katten och några till i sällskapet.

Jag åkte ut på en solorunda. För dagen var planen kort och ganska hårt, då vi skulle socialisera hos mor och far innan middagen.

Jag rullade mot LlucMajor vilket innebär mest uppför. Sedan tog jag sikte mot Randa vilket innebar att det fortsatte uppför.

I Randa börjar så klättringen upp till klostret. Ca 5 km klättring och jag gick ganska hårt, men inte max. 

Uppe på toppen vände jag direkt utför. Då det nästan var helt tomt på både cyklister och bilister gick det bra att mata på utför, vilket var skoj.

Nere i Randa tog jag höger mot Montuiri vilket innebär en vindlande väg utför i ca 6 km. Skoj!

Längst ned vände jag och trampade uppför samma väg jag just kom. Tryckte på och det kändes bra.

Väl uppe i Randa igen var det nu mest utför tillbaka till hotellet.

Matade på utför, och efter ca 130 minuter var jag tillbaka på hotellet. Nästan 70 km avverkat och ungefär 900 höjdmetrar.

Efter den nionde rundan på nio dagar packade jag ihop lite innan vi gick till mor och fars rum och senare till restaurangen för middag.

Nu är det snart minidisco, sedan blir det boulematch. Så får vi se om jag packar det mesta idag, eller om det blir i morgon bitti.

tisdag 24 oktober 2017

Mallorca dag 8 - Seg, cykling i bergen och boule

I morse när jag vaknade fanns det en del förkylningskänsla i kroppen. Senare under dagen blev det inte bättre, men ändå cykling då jag inte har haft feber eller ont i halsen.

I dag fick jag åter sällskap av Katten på cyklingen och vi fick till en riktigt trevlig runda där vädret fortsatte visa sig från den goda sidan.

Jag tänkte att vi skulle få känna på bergen i alla fall lite på denna resa, trots att rundorna i tid är begränsade.

Vi tog vägen via Santa Maria och siktade sedan på Esporles. 

Det rullade på fint och trots att jag körde på lite mer i dag var det inga problem för Katten att hänga med. Till Esporles går det lite uppför och när du når fram visade cykeldatorn ca 40 km. Här blev det ett kort stopp för att Katten skulle få i sig en gel. 

 Nu väntade klättring först till avtagsvägen mot Valldemosa och sedan nästan hela vägen fram dit.

När vi svängde av stod det en massa skyltar på vägen. Vägbanan såg också helt nygjord ut, men okej så vi chansade på att fortsätta. Det värsta som kunde hända var ju att vi skulle få vända. För övrigt riktigt trevligt med fin asfalt. 

Efter halva vägen blev det dock väldigt nylagd asfalt. Så nylagd att den var kladdig och de höll fortfarande på att fixa till vägen där. Det blev därför flera kilometer då vi fick ta det riktigt försiktigt då vägbanan kändes slirig.

Nästa resa till Mallorca blir det dock 12 km riktigt fin asfalt till Valldemosa vilket ska bli riktigt nice.

Framme i Valdemosa brukar vi fortsätta till Soller, men denna gång fanns det inte tid för det, så vi tog vägen utför med riktning mot Palma. 

Väl nere rullade vi ikapp ett antal cyklister som tog rygg på oss. Jag körde på medelhårt och just innan Santa Maria hade alla utom Katten släppt.

Nu hade vi cyklat drygt 70 km, och Katten började bli lite sliten. Hon kämpade dock på riktigt bra ända hem. Själv körde jag några korta ryck på slutet, i övrigt gick det ganska lugnt.

Totalt blev det i dag 93 km, ca 900 höjdmeter och ca 200 minuters cykling. För Kattens del blev det för denna resa såväl den runda med flest höjdmetrar, hårdast intensitet, längst sträcka och mest tid.

Som jag skrev hade jag förkylningskänning i dag, så efter vår dagliga promenad på morgonen, som i dag var med Katten, Melvin och farmor så vilade jag medan de andra gick på lunch. Lite ipren och vila gjorde att det kändes bättre och det blev alltså cykling.

Nu på kvällen kändes det lite bättre i kroppen så efter middag blev det för tredje kvällen bouletävling. I kväll vann far, så nu har vi vunnit en gång var. Final i morgon, på vår sista kväll på ön.

Innan vi körde boule han jag, Melle och Katten också med lite minigolf och efteråt lite mys med svt-play som sällskap.

Nu får vi se hur förkylningen utvecklar sig som drabbat en stor del av "truppen".

måndag 23 oktober 2017

Mallorca dag 7 - Försenad, misstag, fart, fläkt och hårdkörning

Så är vi inne på den sjunde dagen här på ön och resan börjar gå mot sitt slut. Två heldagar kvar när denna dag runnit bort.

I morse vaknade jag och det var helt tyst på rummet. Uppenbarligen hade Katten tyckt att jag sov så hårt att jag borde sova lite längre. När jag släntrade ner till frukostrestaurangen var dock alla kvar.

Idag hade mor och far bestämt sig för att bjuda oss alla på lunch. Det skulle bli Chinarestaurang. Trevligt.

Katten valde att inte cykla i dag utan siktar på de två sista dagarna istället. 

Jag har hoppat lunchen alla dagar, då det verkligen inte behövs i och med att det blir så mycket frukost och middag. 

Nu när jag skulle cykla själv och dessutom äta god lunch bestämde jag mig snabbt för att cykla på förmiddagen istället för eftermiddagen som alla andra dagar.

Det var lite tight att hinna få in cykelturen så jag bestämde mig för samma runda som jag och Katten tog första dagen. Då cyklade vi 140 minuter. Det skulle nog gå lite fortare än så, därmed skulle jag slippa stressa med dusch mm.

Upp på rummet, snabbt klar och iväg.

Jag tänkte rulla på ganska lugnt och sedan trycka på hyfsat i Bunyolabacken. Sedan medelintensivt tillbaka. 

Det blev också lugnt till en början, men det är ju alltid roligt att få upp farten, så lite intensitet blev det här och där. 

Så började jag närma mig Bunyolabacken och inser att jag redan cyklat ca 30 km. Jag inser då också att jag varit förvirrad. Jag har kopierat andra cykelrundan med Katten och inte den första. Den tog inte 140 minuter utan ca 185 minuter. 

Aj,då. Nu skulle det bli tight att hinna tillbaka till hotellet innan vi skulle gå på vår gemensamma lunch. 

Jag bestämde mig för att öka intensiteten lite uppför och sedan hålla trycket hem. 

Kroppen kändes klart bättre än när jag tog klättringen dag två och det fanns ändå en del sparat. 

Efter toppen hände det. Punktering! Tredje på denna resa. 

När punkteringen var fixad insåg jag att nu var det verkligen till att ligga på resten av rundan. Sagt och gjort blev det tryck såväl utför, uppför som på platten hela vägen tillbaka.

Trots det fick jag inse att jag inte skulle hinna och skickade ett mess att jag skulle komma 15 minuter sent. 

Trots allt var det en toppenrunda. Bra tryck, bra fart, fint väder och bra kropp. Trevligt helt enkelt. Att det sedan var strålande sol sänkte inte betyget.

Totalt närmare 79 km i dag och jag lyckades trycka ned det till 155 minuter, trots en lugn start. Ett snitt på 264 watt är ganska högt när det gick moderat första timmen. Cykeldatorn kategoriserade träningen till tempoträning+ vilket inte är vanligt i utlandet.

Jag kan också lägga till 820 klättrade höjdmetrar in i träningsdagboken. Som vanligt visade Strava för mycket höjdmetrar med sina 962!

Men sen blev jag. När jag klev in på hotellet hade precis mina extra 15 minuter i respit gått ut. Tur då att jag är snabb på att duscha. 5 minuter senare var jag klar för att gå.

Det blev alltså okej trots att jag misslyckades med att bestämma cykelrunda och hade otur med punktering.

Vi vandrade till restaurangen där jag beställde Pekingsoppa och kyckling med sötsur sås. Det smakade bra och även alla andra var riktigt nöjda med sin mat. Tack för lunchen, mor och far.

Efter lunch bjöd vi på kaffe och kaka och sedan skulle barnen bada.

Lite jobb har jag fått in här på eftermiddagen, och även flera av de andra dagarna. Jag har dock lyckats hyfsat med att få in det utan att övriga märkt något!?

Nu ska vi gå på en promenad och sedan blir det middag. Hoppas hinna bli lite hungrig innan dess.

söndag 22 oktober 2017

Mallorca dag 6 - Regn, Soller och förkylt

Idag skulle vädret vara lite halvtaskigt på förmiddagen, medan det senare skulle bli bättre. Redan vid 10 hade det dock slutat regna, så jag, Melle, Katten, mor och far gick på en promenad.

Efter en stund började dock spöregnet och dessutom var det visst inget vidare Pokemonläge idag. Stämningen sjönk därmed rejält.

Regnet fortsatte hälla ned och innan vi var tillbaka var vi rejält blöta.

Det blev till att stanna på rummet. Jag och sonen ägnade tiden åt att titta på lite humor från Svt-play.

På eftermiddagen var vädret i alla fall hyfsat så jag och Katten planerade för cykeltur. Även bror hade tänkt hänga på, men han hade blivit förkyld. För övrigt är det rena sjukstugan här där Jocke, Henning och far nu drabbats. Även Iris har varit sjuk. Vi får se om någon håller sig frisk hela resan.

Ja, när vi rullade iväg hade det i alla fall slutat regna.

Vi tog sikte västerut och trots lite vindar och molnigt kändes det skönt.

Vi rullade på i lagom tempo med sikte på Soller. Varje dag har vi tid för max 3 timmars cykling, och då hinner du precis klättra upp för Soller.

Innan det var dags för klättring tog Katten en gel.
Så började vi rulla uppåt och Katten undrade hur många svängar stigningen egentligen har. Jag hade ingen aning och hon undrade varför jag aldrig räknat.

Det dåliga vädret på förmiddagen hade nog skrämt bort både cyklister och bilister då vi inte såg någon cyklist alls på hela klättringen och knappt någon bil.

Vi rullade på i ett väldigt bekvämt tempo hela stigningen och när vi väl nådde toppen var det dags att vända om och susa utför.
Jag bestämde mig för att räkna svängarna när jag rullade utför, och hur många var det då?! Jag fick det till 54, men för att vara säker behöver jag nog köra en gång till och kollräkna.

Efter att vi nått botten tog vi oss via Bunyola och Santa Maria tillbaka till hotellet.

Ytterligare en runda var avslutad. Totalt ca 75 km och 165 minuter.

Nu har vi hunnit med en gemensam middag, och tyvärr känns det nu i kroppen som att en förkylning kan vara på gång. Hoppas jag hittar på.

Ja, förresten. Jag glömde säga att Jocke, Johanna, Iris och Assar följde oss för att äta lunch idag. Då regnade det också. Dessutom var det för första gången kallt, så jag frös.  
I morgon ska vädret vara bättre, och då hoppas jag att vi alla också får må bra.