tisdag 24 oktober 2017

Mallorca dag 8 - Seg, cykling i bergen och boule

I morse när jag vaknade fanns det en del förkylningskänsla i kroppen. Senare under dagen blev det inte bättre, men ändå cykling då jag inte har haft feber eller ont i halsen.

I dag fick jag åter sällskap av Katten på cyklingen och vi fick till en riktigt trevlig runda där vädret fortsatte visa sig från den goda sidan.

Jag tänkte att vi skulle få känna på bergen i alla fall lite på denna resa, trots att rundorna i tid är begränsade.

Vi tog vägen via Santa Maria och siktade sedan på Esporles. 

Det rullade på fint och trots att jag körde på lite mer i dag var det inga problem för Katten att hänga med. Till Esporles går det lite uppför och när du når fram visade cykeldatorn ca 40 km. Här blev det ett kort stopp för att Katten skulle få i sig en gel. 

 Nu väntade klättring först till avtagsvägen mot Valldemosa och sedan nästan hela vägen fram dit.

När vi svängde av stod det en massa skyltar på vägen. Vägbanan såg också helt nygjord ut, men okej så vi chansade på att fortsätta. Det värsta som kunde hända var ju att vi skulle få vända. För övrigt riktigt trevligt med fin asfalt. 

Efter halva vägen blev det dock väldigt nylagd asfalt. Så nylagd att den var kladdig och de höll fortfarande på att fixa till vägen där. Det blev därför flera kilometer då vi fick ta det riktigt försiktigt då vägbanan kändes slirig.

Nästa resa till Mallorca blir det dock 12 km riktigt fin asfalt till Valldemosa vilket ska bli riktigt nice.

Framme i Valdemosa brukar vi fortsätta till Soller, men denna gång fanns det inte tid för det, så vi tog vägen utför med riktning mot Palma. 

Väl nere rullade vi ikapp ett antal cyklister som tog rygg på oss. Jag körde på medelhårt och just innan Santa Maria hade alla utom Katten släppt.

Nu hade vi cyklat drygt 70 km, och Katten började bli lite sliten. Hon kämpade dock på riktigt bra ända hem. Själv körde jag några korta ryck på slutet, i övrigt gick det ganska lugnt.

Totalt blev det i dag 93 km, ca 900 höjdmeter och ca 200 minuters cykling. För Kattens del blev det för denna resa såväl den runda med flest höjdmetrar, hårdast intensitet, längst sträcka och mest tid.

Som jag skrev hade jag förkylningskänning i dag, så efter vår dagliga promenad på morgonen, som i dag var med Katten, Melvin och farmor så vilade jag medan de andra gick på lunch. Lite ipren och vila gjorde att det kändes bättre och det blev alltså cykling.

Nu på kvällen kändes det lite bättre i kroppen så efter middag blev det för tredje kvällen bouletävling. I kväll vann far, så nu har vi vunnit en gång var. Final i morgon, på vår sista kväll på ön.

Innan vi körde boule han jag, Melle och Katten också med lite minigolf och efteråt lite mys med svt-play som sällskap.

Nu får vi se hur förkylningen utvecklar sig som drabbat en stor del av "truppen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar