fredag 27 december 2013

Vännäs CK - Beställ kläder

Sedan en tid tillbaka finns information på Vännäs CK:s facebooksida om att det är dags att beställa cykelkläder inför säsongen som kommer.

Här kommer en extra påminnelse så att ingen av er som är intresserade missar att beställa.

Jag vet att flera i föreningen vid tidigare tillfälle köpt cykelkläder, men tänk på att vi troligen inte beställer några cykelkläder inför 2015. Därför bör de kläder ni beställer nu täcka behoven för både 2014 och 2015.

Själv har jag sedan tidigare 2 byxor och 3 tröjor med klubbens färger. Dessa har jag dock kört på 1-2 säsonger och de börjar vara lite tärda. Jag kommer därför att beställa 3 par nya byxor och 3 tröjor. Detta för att vara säker på att klara mig två hela säsonger.

Ni gör alla som ni vill, men allra minst bör man enligt min mening ha två av vardera. Samtidigt bör du tänka på att de cykelkläder du har nu kanske inte är särskilt fräscha 2015?

Observera att det också går att beställa väst och jacka.

Beställning ska vara gjord senast på nyårsafton. Därefter är tanken att vi skickar in beställningarna.

Du kan göra din beställning genom att lämna en kommentar här, skriva in din beställning på vår facebooksida under det senast inlägget som gjordes idag (27 december) eller så mailar du till föreningen: styrelsen@vannasck.se.

Ta nu chansen att bära de snyggaste?! cykelkläderna här i norr.

20 med tidsbrist

Idag blev det en lugn förmiddag tillsammans med familjen. Därefter var det dags för lite cykling. Tanken var att köra två relativt tuffa tjugor.

Efter tio minuters uppvärmning var det dags. Målet var att lägga mig på 96 i kadens och drygt 300 watt enligt min trainer. Det kändes inte alls bra och efter tio minuter tänkte jag ge upp. Att köra exempelvis tre tior är nästan lika bra!? Att ge upp nu är inte ett misslyckande!?

Jag gaskade upp mig och bestämde efter tag för att istället köra en tjuga och försöka kämpa mig igenom intervallen. En tjuga är ju mer än ingen. Benen var riktigt trötta och sega, medan pulsen inte riktigt gick upp som den skulle. På något sätt lyckades jag fixa intervallen och steg då av cykeln för lite stretching, och för att se om pulsen gick ned normalt som den gör när allt är ok. Pulsen gick ned ok, men inte riktigt som den ska. I bland är det så utan att det är några problem, i andra fall är något sjukt på gång.

Efter fem minuters vila och stretching körde jag i ett lugnare tempo vilket jag planerade att hålla ca 20 minuter innan passet skulle avslutas. Efter några minuter kändes det bättre, så jag höjde intensiteten. Jag tittade på klockan och insåg att vi var bjudna på mat hos mor och far om ca 25 minuter. Tur att de bor nära...

Jag insåg att jag som mest skulle hinna med en femtonminutersintervall. Då jag blev riktigt tärd av den första intervallen la jag mig lägre nu, på drygt 280 watt. Jag trampade på hela intervallen och slutade därefter direkt.

Totalt blev då rundan 10 minuters uppvärmning, en 20 minutersintervall i stressad tröskel, 5 minuters lugnare cykling och därefter 15 minuter där jag hamnade mellan sweetspot och tröskel.

Snittwatt på hela rundan ca 280 watt och en snittpuls för hela passet på 81% av maxpuls.

Efter avslutat pass blev det en Gunde Svan dusch och ett snabbt ombyte. Därefter dags för middag med mor, far och bröder med familjer. God mat och trevligt sällskap.

Tyvärr känner jag nu ett tryck kring bihålorna och en annalkande huvudvärk. Jag hoppas att inte ytterligare en förkylning är på ingång, utan att lite sömn kurerar detta.

onsdag 25 december 2013

Lugnt, spel och ettor

Idag har vi tagit det så lugnt som möjligt. Det är skönt att ta en dag då man bara är och kanske fixar och trixar lite med de julklappar som tomten kom med igår. Melvin har bland annat byggt tre större legokreationer. Vi har också provat på ett sällskapsspel som Melvin fått och dessutom har sonen provat på ett nytt tv-spel. Sedan har vi sett på Askungen (hela filmen).

Målet är också att ta det så lugnt som möjligt den närmsta tiden (bortsett från träningen) som ett led i att återhämta sig från allt jobbigt som varit. Sist Tova var så här dålig tog det ca 2,5 månader innan jag var mig själv igen. Så fick jag ca 1,5 månader och nu är vi där igen. Jag vet sedan tidigare att det krävs mycket lugn, avskildhet och trevliga aktiviteter för att snabba på vägen mot ett okej mående. Att Tova mår bra är också en väldigt bra medicin. Därför känns det fantastiskt att Tova idag orkat vara uppe flera timmar i dag.

Fram mot kvällen blev det lite träning. Först körde Katten ett cykelpass och därefter var det min tur. Jag körde 10 minuters uppvärmning, därefter 10 minuter med lite bättre tempo. Så var det dags för dagens ettor. Det blev 10 stycken med en minuts lugnare cykling emellan. Därefter trampade jag lugnare i fem minuter för att avsluta dagens tuffare del med en tvåminutersintervall. Jag trampade ned och sedan var cyklingen över. Cyklingen kändes riktigt bra, och var ytterligare ett steg i rätt riktning.

Nu när jag är ledig ett tag framöver är planen att det ska bli rikligt med träning. Vi får se hur det går med detta.

tisdag 24 december 2013

Kaffejul

Så var vi framme vid julen och allt vad den bär med sig. Detta brukar alltid vara en av de trevligaste helgerna under året, och dagar jag ser fram emot.

I år har det dock blivit annorlunda då i stort sett all planering uteblivit då alla kraft ägnats åt Tova.

Nu är dock alla i familjen samlade och Tova, familjens kämpe har återhämtat sig snabbt de senaste dagarna. Kanske är hon helt återhämtad när det nya året börjar?!

Som seden bjuder dricker alla kaffe på julafton oavsett ålder. Det innebär att Melvin 8 år för tredje året i rad nu dricker kaffe. Eller dricker och dricker. Tidigare år har han nog klarat en klunk, men i år blir det nog nästan en halv kopp. Bra jobbat!

Tova gillar kaffe sedan många år tillbaka. Jag tror att det varit en favoritdryck sedan hon kanske var 7 år. Hade det varit upp till mig och Tova hade det nog blivit kaffe lite då och då. Nu är Katten hård med Tova och därför blir det bara kaffe på vissa högtider såsom jul, sin egen födelsedag etc.

Själv satsar jag på ca 15 koppar om dagen. Det blir nog varken mer eller mindre på en högtidsdag. Det är nog bara på en fikarunda jag drar upp kaffekonsumtionen. Då brukar jag bara på cykelstoppet kunna beta av en 6-7 koppar. Mycket gott.

Vi har också under många år haft en tradition av morgonfika med mackor tillsammans med skinka och lax. Därefter äter man så många kakor som det går. För något år sedan blev det istället så att jag bakade scones på morgonen. Nu anser sonen att det är den nya traditionen, så i år igen blev det sconesbak och därefter fika framför barn-tv.

Nu blir det till att fixa till lite mer här hemma då vi får besök vid två. Vi ska också innan dess hinna på några kortare julaftonsbesök.

Jag önskar er alla en God Jul och med en önskan om att alla får må bra i resten av detta och hela nästa år!

Melvin och Tova på Tovas senaste födelsedag. I bakgrunden tittar farfar fram.

söndag 22 december 2013

Hemma bäst

Visst, det är en del kramper kvar, och fortfarande orkar Tova inte mycket mer än att vara. Men hon har nu ätit i två dagar, och då vill vi att hon ska få komma hem.

Vi hoppas och tror att det har vänt och då kan vi sköta henne hemma lika bra som de gör på sjukhuset. Planen är därför att Tova åker hem ikväll. Det känns riktigt bra! Sedan är det ett bra tag innan Tova är sig själv, men viktigast just nu är att hon får komma hem.

Idag har jag tränat för tredje dagen i rad. Det blev en kombination av trösklar och sweetspot. Körde två av varje under totalt 35 minuter. I övrigt lite upp- och nedvärmning. En snittpuls på 85% under de trettiofem minutrarna och totalt på hela passet 82%. Som mest låg jag på 90% av maxpuls. Ett bra och lite kortare pass efter att kört lite längre de andra passen denna vecka.