fredag 17 oktober 2014

Riktigt nice!

Efter en förmiddag med diverse göromål på arbetet blev det en gemensam lunch för att fira alla medarbetare i kommunen som just i år arbetat 25 år för kommunen och kommunens bästa. Det var trevligt och mycket god mat.

Efter lunchen blev det lite mer arbete innan jag bestämde mig för att hinna med en kort cykeltur innan middagen. Visst var det ganska kallt, men solen lyste och himlen var blå. Det kändes verkligen inbjudande.

Jag såg till att få på mig ordentligt med kläder och frös faktiskt inte under rundan, även om jag huttrat en hel del efter avslutad träning och dusch.
Idag körde jag mest på stigar och några skogsvägar. Det var väldigt varierande cykling och framför allt riktigt fint. Som balsam för kropp och själ. Efter gårdagens urladdning på spinningcykeln blev det lugnare i dag och med allra största fokus på välbehag.

Efter 90 minuter var jag åter hemma och det kändes verkligen bra. Nu är det snart dags för en god middag och därefter familjemys.torsdag 16 oktober 2014

Låst igenbommat - men till slut lite spinn

Så var det då avklarat. Mitt första träningspass - ever.

Det höll dock på att inte bli något alls. Jag hade fått information om att vi skulle hålla till i övervåningen på lokstallarna. Jag borde vara på plats 19.15 då träningen skulle starta 19.30

Jag cyklade hemifrån och inser plötsligt att jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig till lokstallarna. Jag vet var de är, men det är avspärrat område.

Väl på plats provar jag först den nedre vägen - stängt. Jag provar sedan den övre vägen - stängt. Sedan lite längre bort på den nedre vägen och åter upp igen - stängt. Jag han tänka att detta blir ett antiklimax. Första träningstillfället blir ingenting - jag får åka hem.

Jag tar fram telefonen för att ringa Jonas som ska hålla i träningen. Jag ser att klockan har runnit iväg och inser att det snart är kört. Jag ser då att Jonas för en stund sedan skickat ett meddelande med en kod. Det är alltså så att man behöver en kod för att ta sig in på området. Full fart till grinden och slutligen in till träningen. Lovande...

Väl på plats undrar mina cykelvänner var jag varit, och verkade nöjda att jag ändå vågat dyka upp. Snabbt av med alla ytterkläder som behövts i kylan.

Sedan var det dags för något säkert väldigt många av er provat på - men som varit en helt okänd värld för mig - Spinning.

Vi blev ca 15 personer som skulle köra ca en timme under ledning av Jonas som finns med i cykelklubben. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, men jag blev snabbt varse om att detta var tufft - riktigt tufft. Det blev intervall på intervall allt mellan 20 sekunder och 5 minuter. Vilan mellan intervallerna var korta och pulsen han sällan ned till någon anständig nivå. Värmen i rummet var tryckande och svetten lackade av sällan skådat slag.

Det var väldigt svårt att veta hur hårt jag skulle trycka på och vilket motstånd jag skulle ha på cykeln då rutinen var noll - men då jag är van vid att styra träningen efter puls fungerade det ganska bra ändå.

Jag förstår att Jonas är bergakungen när vi åker till Mallorca då han matar på tre sådana här pass i veckan och dessutom annan träning. Helmersson och Lundin matar också på hårt med denna typ av träning och som jag skrev häromdagen så var Helmersson stark som en oxe när vi senast cyklade utomhus.

Det är klart att det ger effekt att som jag gjorde idag ligga i högsta pulszonen i 24 minuter, på näst högsta pulszon i 21 minuter och pulszon 3 resten av tiden.

Sammantaget var detta riktigt tufft, skoj och en träning med andra "tvingar" en att ta lite extra. Detta var ett prova-på pass och på söndag ska jag köra två timmar spinning där vi samlar in pengar till Rosa bandet.

Därefter blir det till att ta ställning om spinning ska bli en del av träningen i vinter - inte omöjligt att det blir så.

onsdag 15 oktober 2014

Snart smäller det - Stora saker på gång.

Snart smäller det. En ny fas är på ingång. En storsatsning är i faggorna. En rejäl investering är gjord.

Ja, nu undrar ni kanske vad som är på gång!? Inom kort kommer det att klarna. Men ni får vänta tills allt är klart, och tills allt är på plats innan jag släpper nyheten.

Några av er kommer nog tycka att jag gjort rätt, andra fel, andra är tveksamma, andra tycker man kunde få ut mer om man gör på annat sätt. Jag har dock tagit ställning och står för det.

Jag hoppas verkligen att detta ska bli så stort och positivt som jag önskar. Dessutom måste man ju våga för att vinna, även om det inte alltid går helt rätt.

En uppdatering i ärendet kommer inom kort.....tisdag 14 oktober 2014

Ny cykellampa - Lysande i mörkret

Jag har i flera år funderat kring att jag kanske skulle jag ägna mig åt lite mer utomhuscykling även under vintersäsongen. I vanliga fall blir det många timmar på trainern från november till april med något avbrott för en utlandsresa och cykling i finväder. Att cykla på min MTB under denna tid har dock hört till ovanligheterna. Ja, jag vet att mina luftrör har svårigheter med kyla och att de brukar protestera så mycket att jag ibland får stå över träning efter att allt för mycket kall luft dragits ned i lungorna.

Nu tänker jag dock göra ett nytt försök, i alla fall på varmare dagar.

En annan sak som satt stopp är att jag inte haft någon bra belysning för cykeln - men nu har jag i alla fall löst den delen.

Jag har nu beställt: IM Black Sun II Led. Jag hoppas det är ett bra köp.

Lampan har i alla fall fått goda recensioner från Bike och Canyon. Inom kort är den nog på plats och då satsar jag på att återkomma med ett eget omdöme.


Bike:
Lyssna nu alla som vill prova mörkerträning! Black Sun setet är inte bara högpresterande utan också användarvänlight. Men framför allt skänker priset ett leende på dina läppar. "

Canyon:
Vi har också provat lamporna under våra mörkerträningar och kom till följande slutsats: Suverän ljusstyrka och fint ljus till ett sensationellt pris! Alla funktioner i korthet:
10 Watt LED fån Cree med 1000 Lumen
Extremt ljusstarkt och brett sken gör lampan idealisk för alla typer av användning och terrängtyper
3 timmars brinntid vid full ljusstyrka
4 effektlägen: 100 %, 50 %, 10 % och stroboskop
Li-ion batteri (4.4 Ah, 7.4 V)i tåligt ABS hölje. LED-lampa som visar batteristatus (rött ljus lyser när 10 % återstår).
Lampa 122 g, batteri 257 g
CNC fräst aluminiumhylsa i god kvalitet
Helt vattentät
Fyllig tillbehörslista gör det möjligt till perfekt passform av både lampa och batteri (inkluderar fäste och förlängningskabel).
Rigorös kvalitetskontroll på varje exemplar
Inte STVZO godkänd

måndag 13 oktober 2014

Lite flow

Tiden är för tillfället knapp och samtidigt handlar det om att vara så effektiv som det går.

Idag blev det arbete, sedan snabbt på med cykelkläder och en dryg timme på MTB:n. Därefter snabbt hem och tio minuter senare i väg på innebandyn med sonen. Efter en bra träning åter hemma. Därefter dusch och lite  mat, och då är klockan redan snart åtta.

Själva cyklingen var trevlig trots kylan och det gäller att verkligen att passa på då det snart blir riktigt kallt. Jag har nu tränat både med kvalité och mängd under lördag, söndag och måndag. Överlag har träningen börjat bra i oktober, till skillnad för utfallet i under sommaren och hösten. Nu hoppas vi det fortsätter så här.


I morgon blir det inte någon träning i och med att vi ska till brors fru, Johanna på födelsedagsfika. På onsdag och torsdag har jag kvalitetsdagar med politiker och ledare. Därför blir det ingen träning på onsdag heller. Så nästa träning blir på torsdag och då ska jag prova på en träningsform jag aldrig tidigare provat på - spännande. Jag återkommer med en rapport....

En riktigt hektisk dag för oss alla

Idag blev det en riktigt hektisk dag för hela familjen.

I går kväll kom Katten hem efter sin utlandsresa och utifrån det var det många aktiviteter som skulle ske hemma under förmiddagen.

Idag var det också innebandycup för sonen. Vi åkte dit och det var verkligen bra stämning och sonen var peppad för uppgiften. Han kämpade på ännu bättre än vanligt och verkade ha riktigt skoj.
Gemensam samling innan Mixedcupen drog igång

Efter några timmars innebandyfokus stressade jag hem och var hemma 13.50. Jag kastade då på mig cykelkläder för att hinna ut på säsongens sista gemensamma VCK-träning innan snön!? Den skulle börja redan 14.00, så visst blev det stressigt - men jag var snabb.

I samband med att jag åkte i väg och cyklade åkte Katten efter en stund ner på innebandyn. Melvin spelade ytterligare några matcher, och därefter var det full fart hem. Middag och sedan iväg till Umeå.

I Umeå var det simträning för Melvin vilket äger rum varje söndag.

Väl hemma från simträningen var det en sliten son som skulle komma i säng inför morgondagens skoldag. I morgon blir det mer innebandy, då träning.

Brors fru fyllde år i dag och bjöd på fika. Vi insåg redan för några dagar sedan svårigheten att hinna med det på ett bra sätt då som mest en av oss kunnat åka dit, då två skulle vara på innebandy. Istället åker vi dit på tisdag, vilket ska bli trevligt.

Hur gick det då med cyklingen!? En liten rapport kommer här.

Jag stressade alltså ned till vår gemensamma samling.

Det visade sig att det vi blev tio hugade cyklister som ville trotsa kylan. En kyla som bet hyfsat bra då det var 2-3 grader.
Här gick det lugnt, men Helmersson var som vanligt i front.
Eftersom det var älgjakt satsade vi på grusvägar för att inte bli jagade av skyttar utan bara av varandra.

Rundan började med ett moderat tempo, men ganska snart så trissades det upp betänkligt. Det var många som till en början hade mycket energi och ville prova benmusklerna....
En kort paus för att samla ihop styrkorna
Totalt blev det 70 km i dag och från ungefär km 15 till mål var det hög intensitet.


Framför allt Helmersson var stark i dag och drog en stor del av tiden och det med riktigt bra intensitet. Jag som mest fincyklat på senare tid och nu dessutom äter lite kolhydrater hade fullt sjå med att hålla hjul på honom under rundan.

Det var inte helt fel då vi någon gång då och då stannade för att vänta in de som hamnat en bit efter. Skönt med lite vila och mycket trevligt snack.

Ja, Helmersson han har som sagt toppform redan nu nästan innan försäsongen börjat. Själv har jag lång bit att vandra, men utifrån förutsättningarna kändes det ändå riktigt hyfsat.

Överlag är det roligt att cykla med ett så trevligt gäng. Vi har alltid trevligt och det är alltid jobbigt.

I dag blev det lite över 500 höjdmeter, en snittfart på nästan 28.5 km på hyfsat sugande grusvägar och totalt 2 timmar och 26 minuters cykling. Ett riktigt bra träningspass.
Hyfsat pigg i dag, utifrån förutsättningarna


Efter träningen blev det tacos som var över sedan tidigare i helgen. Kände mig lite tom på energi, så det blev sedan till att ta en laxmacka. Gott och inte helt fel.