lördag 19 april 2014

Träningar, Träningstävlingar och Cykellopp i Vännäs 2014

Precis som tidigare år har vi i Vännäs CK beslutat att genomföra tre gemensamma träningar per vecka.

Vi har också preliminärt planerat in tre träningstävlingar.

För fjärde året i rad anordnar vi Vännästrampet - Ett cykellopp som passar alla oavsett ambitionsnivå.

Träningar
Tisdagar
Start: Gulf (tidigare Shell)
Tid: 18.30
Typ: Racer/LVG
Träningen startar den 29 april.


Torsdagar
Start: 3´60 Norr (Sportaffär bredvid Gulf)
Tid: 18.30
Typ: MTB
Träningen startar i början av maj (se vår facebooksida)
Söndagar
Start: 3´60 Norr (Sportaffär bredvid Gulf)
Tid: 18.30 (preliminärt - exakt tid meddelas via facebooksidan)
Typ: MTB
Träningen startar i början av maj (se vår facebooksida)

Via vår facebooksida planerar vi dessutom in andra längre rundor på både racer och MTB. Dessa runder sker då vanligen dagtid.

Alla är välkomna på våra träningar.

Träningstävlingar
Vi planerar att genomföra 3 träningstävlingar under maj och juni månad. Preliminärt är start 18.30 vid alla tillfällen. Vi återkommer via vår facebooksida med mer information kring varje event.

Tisdag 20 maj - Linjelopp på 33 km (ordinarie träning utgår)
Måndag 2 juni - Tempo
Onsdag 18 juni - Pengsjölia Hillrace

Vid alla tillfällen kan alla vara med oavsett ambitionsnivå och erfarenhet på cykeln.

Vännästrampet
Vännästrampet genomförs för fjärde året i rad. Målsättningen är att locka cyklister med olika ambitionsnivå. Detta cykellopp är alltså både för dig som vill ha en vanlig trevlig motionsrunda såväl för dig som vill köra riktigt fort. Deltagarantalet har ökat för varje år, och vi hoppas självklart på deltagarrekord även i år.

Vännästrampet äger som vanligt rum andra veckan i augusti, dvs söndag den 10 augusti.
Preliminärt sker starten 12.00

Vi återkommer med mer information kring arrangemanget.

Övrigt
Titta gärna in på Vännäs CK:s facebooksida för att hålla koll på eventuella nyheter, förändringar och uppdateringar.


torsdag 17 april 2014

Mallorca 2015 - Ska du med?!

Vi har fått bra feedback på vår Mallorcaresa 2014, och ett intresse har funnit för att upprepa detta år 2015.

Med utgångspunkt från detta bestämde Vännäs CK:s årsmöte i söndags att intentionen är att föreningen anordnar en Mallorcaresa även 2015.

Nu har vi efter ett resonemang i styrelsen preliminärt beslutat att avfärd kommer att ske under v.16 år 2015. Alla ni som är intresserade, boka därför av V.16 och ett antal dagar före och efter. Detta då vi i nuläget inte vet vilka dagar som flygen går.

Utgångspunkten är att den gemensamma resan är ca en vecka, men självklart kan man åka tidigare eller förlänga resan.

Säsongen 2014 har inte ens börjat på riktigt, men redan nu har vi en hållpunkt för 2015. Inte helt fel va!?

Det är ju också perfekt för hösten och vintern. Det gör att vi alla tränar bättre, då vi vet att det behövs.

Nedan några bilder från årets resa.
onsdag 16 april 2014

Paket med lite grejer

Idag blev det bara en kort och snabb tur då tiden var knapp. Eller snabb och snabb. Med dessa vindförhållanden och en axel att ta hänsyn till är det inte mycket som är snabbt. Man skulle snarare kunna säga att man är en sköldpadda på vift. Hur som helst blev det 35 km i en snittfart på ca 30 km/h. Det var inte så stor del av rundan som var särskilt skoj och gemytlig då jag verkligen hatar extremvindar. Men all träning är träning.
 Väl hemma var det dags att öppna två paket som anlänt under dagen. Ett från Erlan och ett från Canyon. Det är alltid trevligt med paket.
I paketet från Erlan fanns en ny hjälm som ska ersätta min demolerade hjälm från förra veckans krasch. Borde matcha fint till Vännäs CK:s dress och till min kära Canyon Aeroad.
Jag fick också med ett antal slangar. Flest hade jag köpt till mina högprofilshjul, men det blev även ett par till mina "vardagshjul". Efter Mallorcas alla punkteringar var detta välbehövligt.

För övrigt fick jag vid årsmötet i söndags ytterligare en slang, men också blommor och påskägg av Johan och Klas, som tack för allt roddande kring Mallorcaresan. Det var verkligen en kul överraskning. Tack grabbar!
Styrlindan var inte helt vit innan kraschen. Nu är den allt annat än vit. Jag brukar säga att vit styrlinda är omöjlig, och det ska man inte ha. Bror brukar därför psyka mig för den vita styrlindan som nu sitter på och kom med när jag köpte cykeln. För att vara konsekvent och hålla fast vid mina principer köpte jag  - en ny vit styrlinda. Jag måste erkänna att det är snyggast - i alla fall till en början.
Innan resan till Mallorca insåg jag att alla mina bromsklossar till "vardagshjulen" var döda. Nu har jag införskaffat nya. Jag behövde också lite smörjmedel och snart är det dags för kedjebyte. 
Slutligen några små men ack så viktiga ting från Canyon. Som ni hörde har det försvunnit en del detaljer från min ordinarie cykel vid transport från Mallorca. Canyon var snabb att lösa detta, så nu har jag ny spacer och täcklock. Bra jobbat säger jag.


tisdag 15 april 2014

Storm i rehabrörelse

Idag genomförde jag en andra rullarunda sedan min krasch. Då det stora problemet är att lyfta axeln högt och förflytta den i ytterläge fungerar det ganska bra att cykla med moderat intensitet.

Sedan är det nog ett tag innan det skulle fungera att trycka på, svänga optimalt och kunna stå upp och cykla. Men det är en bit på vägen, och hoppet har ökat om att skadan är övergående och bara behöver någon/några veckors ytterligare läkning innan jag är helt på banan.
Den största konsekvensen på dessa rundor är att jag varit tvungen att stanna för att fota, vilket jag inte brukar göra. Jag kan nämligen inte hålla i styret med bara den skadade armen, men inte heller göra tvärtom då jag inte kan flytta armen till ryggfickan. Men att stanna helt kort när man inte kör så hårt, är helt okej.

 I söndags tog jag efter en veckas vila en tur i solskenet till Umeå via Brännland och sedan tillbaka till Vännäs via Överboda. Det blev drygt 2 timmar och 20 minuter och 73 km.
I dag var det åter sol, men lite kallare. Framför allt var det dock rena stormen. Som exempel kan sägas att i en hyfsat brant backe cyklade jag i 38 km/h uppför och när jag sedan vände tillbaka och åkte utför kom jag upp i 32 km/h med samma intensitet. På sträckan Brån-Strand är det en mycket lång rak väg utan backe. Åt ena hållet åkte jag med lätthet 45 km/h, medan jag på tillbakavägen fick trycka på ganska rejält för att hålla över 22 km/h. Man kan säga att det var en irriterande vind.
För övrigt var jag också och tittade på vägen mot Pengfors där bror var häromdagen. Han sa att det var den värsta väg han kört, och efter besiktning är jag böjd att hålla med. Jag vet inte vad som hänt sedan i höstas. Ser nästan ut som en jätte gått bärsärkagång.

Hur som helst blev det ytterligare ett lugnt pass även om delarna i rejäl motvind ändå tog på en del. Det blev även i dag 2 timmar och 20 minuter, men nu bara 70 km.
Det har varit sol på båda rundorna och det är skoj, men inte är det lika gemytligt och inte cykelpropaganda som det är på Mallorca. Men det är klart 6-7 grader och orkanvindar eller 22 grader och bara lite vind är inte riktigt samma sak. Jag längtar till sommaren...


måndag 14 april 2014

Gran Canaria 2015 - Resa bokad

Så var det det klart med den årliga resan till Gran Canaria. Vi åker den 31 januari och kommer hem den 13 februari 2015.

Denna gång blir det ett annorlunda och trevligt inslag. Pappa Lennart med fru bjuder med oss på resan för att fira hans 70-årsdag. Det innebär att vår familj och mina systrars familjer kommer att åka med. Dessutom kommer Lennarts syster och man med barn att vara med. Vi blir alltså fem familjer och 16 resande varav 5 barn från 9 år och nedåt. Jag är övertygad om att detta blir en rolig och bra resa.
En vy från resan i januari 2014
Förutom en massa trevlig släkttid räknar jag med att det kommer att gå att trycka in ganska så mycket cykling på fina vägar på GC. I år var jag på plats en vecka. Jag borde kunna trycka in minst lika mycket träningstid, men fördelat på två veckor. Det här blir bra.

För övrigt beslutade vi vid gårdagens årsmöte i Vännäs CK att även 2015 verka för en gemensam resa till Mallorca 2015. Bortser man från min krasch sista dagen var årets resa mycket lyckad både enligt mig och vad jag förstår övriga resande.

söndag 13 april 2014

Trasig och frustration

Under veckan har det inte blivit någon träning. I stället har det blivit mycket sökande och städning.
I samband med att jag kom hem från Mallorca packade jag upp cykeln och rengjorde den för att se så cykeln inte fått fler skador än jag upptäckt vid kraschen. Det verkar okej med den vilket känns positivt. 
Ett stycke försvunnen spacer. Det behöver inte
vara stora delar för att det ska ställa till det.
När jag sedan skulle sätta ihop cykeln visade det sig dock att spacern till cykeln var borta. Jag började med att söka utomhus där jag tvättat cykeln, kollade sedan bland alla saker jag haft med mig på resan och i cykelkartongen. Den fanns inte någonstans. Jag kollade 2-3 varv till, utan resultat.

Antingen hade spacern fallit ur kartongen på flygresan, vilket var möjligt då kartongen hade havererat, eller så låg den någonstans utomhus. Jag gav till slut upp och kontaktade Canyon, som dagen efter meddelade att de skulle skicka upp en ny. Det innebär i alla fall att cykeln för stunden är ur fas.

Som tur var har jag en landsvägscykel till, som i och för sig har en skada på ramen, men fungerar vid "vanlig" cykling. Jag hade lånat ut gaffeln från den cykeln till bror inför utlandsresan och hade då plockat loss frambromsen. När jag så skulle sätta ihop cykeln igen hittade jag inte skruven till frambromsen. Jag hade inte ens något minne av var jag lagt den. Jag sökte först överallt inne i huset där jag kunde ha lagt den. Sedan sökte jag några varv till. 

När frustrationen ökade utan att hitta den j....a skruven var det bara att inse att den borde ligga någonstans i garaget - men var? Jag fick i stort sett riva ur hela garaget och höll på ca 2 timmar. Om jag hittade någon skruv - Nej. Det enda positiva var att ett stökigt garage nu var ganska snyggt.

Dock hade jag ingen fungerande cykel. Surt.

Jag SMS:ade bror kring min frustration. Han meddelade då att han hade en extra skruv för frambromsen, och kanske hade han fått med sig skruven redan från början när han lånade gaffeln!? Hur som helst kom bror förbi och räddade mig. Nu kunde jag sätta ihop cykeln. 

Så i dag fick jag ett SMS av bror. Han hade hittat spacern till min ordinarie cykel jag hade med mig till Mallorca. Den hade hamnat i hans bil efter att han kört cykel och cykelkartong från flyget.

Helt plötsligt har jag snart två cyklar igen. Bra. 

Två hela cyklar, nu är det bara att hoppas att axeln snart följer samma mönster.