tisdag 15 december 2015

Svetten har tyvärr torkat

För 10 dagar sedan skrev jag inlägget - Svetten ska aldrig torka. Det var nog ingen bra idé. Därefter har träningen havererat på grund av en ihållande förkylning.

När jag tittar på träningsmattan under trainern har svetten för första gången torkat sedan innesäsongen satte igång. Ingen positiv syn. Inte för mig i alla fall. Katten är säkert mer nöjd med att inte ha svett överallt.....

Jag började känna mig krasslig förra söndagen och sedan blev det sämre i början av veckan. Onsdag eftermiddag kändes det lite bättre. Jag bestämde mig då för ett kortare pass. Kroppen överraskade och det blev 40 bra minuter med ett 20-minuterstest med en snittwatt på 356.

Torsdagen var hyfsat okej. Sedan blev det allt sämre fram till söndag natt. Sedan har det vänt, men nu är det alltså 10 dagar utan träning enligt plan.

Jag hoppas verkligen att jag snart är på banan och att jag får möjlighet att komma igång med de tuffa veckorna, som i och med sjukdomen nu minskat i antal.

Jag rullade benen lite idag, och det kändes inget vidare. Men om jag får som jag vill är kroppen så pass okej att jag tränar enligt plan inom två dagar. Tyvärr får man inte alltid som man vill.

Jag är verkligen dålig på att inte få träna. Helst vill jag inte bli bättre på det, utan i stället få träna på. Det är tråkigt att känna sig svag, formlös och tung.

Återkommer - och då förhoppningsvis med ett taggat inlägg.

6 kommentarer:

 1. Jag vet känslan.
  Lätt att stressa upp sig!
  Samtidigt så är det ju så tråkigt att snabbast är att skynda långsamt. Som att det skulle vara nån tröst liksom...
  Sist tog det dessutom 2-3veckor av träning innan puls och känsla var tillbaka till samma status som före sjukan. Förödande för självförtroendet...
  Dock kom jag tillbaka till slut!
  Skynda långsamt...
  //Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Martin. Men inte är det skoj, när jag njuter av att träna.

   Radera
 2. Trist att höra, men du är snart tillbaka!
  Läst din blogg senaste tiden och gillar dina inlägg.
  Själv hemkommen från operation idag och träningsförbud 6-8 veckor.. liiite frustrerad där men hoppas på bättre besked om 3 veckor när stygnen tas. Är visserligen i början på min "karriär" men förstår känslan helt klart.
  Lite klyschigt kanske men 2016 kan bara bli bättre. :-)
  /Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoj att du läser bloggen.
   Oj. Låter jobbigt med så långt avbrott. Men som du säger det är länge till 2016, och då ska vi satsa på att vara starkare än förra sommaren. Lycka till med träningen.

   Radera
 3. Jag tror inte det är någon fara på taket Tomas med tanke på din volym de senaste veckorna... Du tar det lilla lugna ett tag så påt igen så är du tillbaka rätt snart. Synd bara på den konstgjorda spegeln runt trainern... Du går jobba på en ny så småningom ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog rätt Mazze. Men det är inte roligt att få träna. Du vet hur det är....

   Ja, min konstgjorda spegel som jag kämpat så med.
   Men som du säger - blir till att bygga en ny.

   Radera