tisdag 12 februari 2013

Drömmar om träning!

I mitt första inlägg för året: Nytt år - Ny chans beskrev jag att mitt mål om att öka träningsdosen och träningseffekten under 2012 hade misslyckats. Efter lite tankar om vad det berodde på avslutar jag med:
Men nytt år har nya chanser. Jag hoppas att detta första blogginlägg ska följas av många där jag inte behöver skriva om sjukdomar och skador utan istället om träning med hög kvalité, med stort omfång och fyllt av goda prestationer. Ja, man har ju drömmar. Tyvärr slår de sällan in...
Än så länge har inte drömmarna slagit in. Visst fick jag två riktigt givande, stimulerande och roliga träningsveckor på Gran Canaria. Det är riktigt bra med två veckors träning med totalt 30 timmar i sadeln, 80 mil längs landsvägen i en terräng som innebar många och stora berg. Men innan resan fanns många hinder för träning och efter utlandsresan har jag i stort sett inte alls kunnat träna. I dag är det två veckor sedan mitt senaste träningspass och än har inte förkylningen släppt sitt grepp. Frustrationen blir inte mindre för varje dag.

När man är frustrerad gör man många tokiga saker som inte alltid gör att frustrationen minskar. Jag har gjort en sådan sak. Jag har kollat hur stor del av tiden sedan vecka 35 då mina problem började som jag har kunnat träna. Eller egentligen har jag varit än mer destruktiv och fokuserat på hur många veckor jag inte kunnat träna. Jag visste det var illa, men det var värre än så.

Det har gått 24 veckor. I totalt 4 veckor har jag varit så pass förkyld att jag inte alls kunnat träna. Under tio veckor har jag inte kunnat träna på grund av brutna revben och muskelbristning i vaden. Det betyder att jag kunnat träna under 10 av 24 veckor. Om vi dessutom lägger till att flera av de 10 veckorna har bestått av intensitet motsvarande rehab för att undvika ny skada i min vad så ser det inte bra ut. Sammantaget kan vi säga att i snitt var tredje vecka har jag kunnat köra för fullt.

Jag ger inte upp än, men snart måste medgången komma och motgångarna avgå. I annat fall får jag ge upp mina mål om bättre testvärden och bättre resultat 2013 i förhållande till 2012. Då får jag istället "fikacykla" en hel sommar. Men tyvärr - Det är inte jag. Jag gillar inte att göra saker om jag inte kan göra det fullt ut och med full insats....

Så därför hoppas och önskar jag fortfarande att en eller annan dröm kan och ska slå in.....