söndag 9 augusti 2020

Säsongen var slut, men så lyssnade jag på Katten!

Idag var det klart att säsongen var slut. Inga fler tävlingar i sikte och häromdagen besked om att Sverigecupen var inställd.

Jag hade efter en veckas funderande bestämt mig för att inte delta på SM nu på fredag (sista anmälningsdag i dag). Varför? Ja, det är GP på Arlanda Test-track. Jag tycker GP är roligt, men jag är inte särskilt bra. I tempo siktar jag alltid mot SM-medalj, men på linje-SM behöver det vara helt rätt typ av bana för att jag ska ha en rimlig chans till en god placering. 

Det är tävlingar även lördag och söndag, som skulle ingå i Sverigecupen. Men när Sverigecupen ställdes in (kommande helger blir inte av), bestämde jag mig för att stanna hemma. 

Samtidigt som jag igår tog beslutet kände jag hur motivationen och humöret rann ur mig. Känslan var sådär.

När jag idag pratade med Katten kring mitt beslut tyckte hon jag tänkte fel. 

"Om tävlingarna nu är roliga och jag skulle åkt om cupen blivit av - varför åker du inte då? Du har ju inte åkt på några tävlingar alls i år och resten av säsongen är inställd. Borde du inte åka på detta då?".

Jag har tänkt på detta över dagen, mest på min två timmars cykelrunda i storm. Det är klart att Katten som oftast har rätt (i alla fall utifrån vad vi vet nu, och något annat går ju inte att väga in).

Jag gillar att tävla och att få köra Arlanda både fredag och söndag kan ge mig en hel del, om inte annat för kommande säsonger. På lördagen är det den enda tempotävlingen för säsongen (förutom SM), och att ha tränat i så många månader för en enda tävling är kanske lite tunt. Motståndet på tempoloppet är för övrigt stenhårt, så det blir en bra utgångspunkt inför nästa säsong. 

Jo, det är en bra bit att åka, men en vanlig säsong åker jag på ca 8 långresor. Med denna blir det 2 denna säsong. 

Jag har nu precis anmält mig till alla tre tävlingarna (ca en timme innan anmälningarna stängde). Så nu hoppas jag att kroppen är på gott humör i helgen, att jag håller mig från incidenter och att jag får ut det jag har i kroppen. Förhoppningsvis leder det till en ok placering i SM och jag når prestationsmålet på tempoloppet (då får vi se hur långt det räcker).

Sedan är det bara att börja ladda mot nästa säsong och fundera kring hur jag ska lägga upp träningen mm. Planen är dessutom att det blir nya cyklar i både racer och tempo inför nästa säsong, då båda mina tävlingscyklar känns som de börjar bli lite out of date.