fredag 7 oktober 2016

Cyklat för Världens barn

Det är nästan tre veckor sedan jag senast hade kontakt med er här på bloggen. Det finns en hel del anledningar till detta som jag kanske återkommer kring.

Då kan man lätt också tro att det inte blivit någon cykling. Det är ju ändå slut på säsongen, kanske har inte riktigt nästa säsong börjat?

Jag har faktiskt cyklat på bra under dessa tre veckor, med undantag för måndag-torsdag denna vecka då jag vilat på grund av knäsmärta. Återkommer längre fram kring det.

Jag hoppas och tror att jag får till en omstart på bloggen nu. Men jag lovar inget.

I dag har jag och Katten dock varit med i ett sammanhang som kändes viktigt att lyfta fram.

Vi har cyklat för Världens Barn och samtidigt har vi båda skänkt pengar till något som känns väldigt centralt och viktigt.


P4 Västerbotten med Tomas Wahlund i spetsen har under hela denna vecka cyklat för Världens barn. De började i Hemavan och i dag gick de i mål i Umeå efter drygt 480 km cyklande. Med sig varje dag har Tomas haft Tom Pietälä från Gimonäs CK. På vägen har olika cyklister sammanstrålat med Tomas och Tom för att cykla med en viss sträcka. Allt har gått ut på att lyfta fram insamlingen för Världens barn.

I går såg jag att "Cykla för Världens barn" i dag skulle rulla förbi Vännäs. Jag funderade på att hänga på, men tvekade lite. Så ringde Katten från jobbet och tyckte vi skulle hänga på, och så fick det bli.

Det blev en trevlig tur från Vännäs till Umeå tillsammans med Tomas, Tom och ytterligare två Umeåcyklister som ville vara med.

Vi hade också med oss en "servicebil" från P4 Västerbotten.

Det blev en lugn, gemytlig och trevlig runda där vi alla hade Världensbarns-tröjor för att synas bättre.

Väl inne på Renmarkstorget i Umeå togs vi emot av SR P4 som hade sändning. Framför allt Tomas och Tom intervjuades, men även vi andra fick svara på några frågor.

Det blev en bra eftermiddag i solens tecken. Att få kombinera cykling med en så behjärtansvärd insamling till Världens barn känns verkligen bra.

Efter att ha tackat alla för rundan rullade jag och Katten vidare tillbaka mot Vännäs och vi landade åter i hemmet efter totalt ca 75 km.

Sedan gjorde jag lite hemgjord pizza vilket blev en bra avslutning på dagen.

Om knäet känns okej är planen att få till lite cykling både lördag och söndag. Därefter gissar jag att det blir till att ställa undan racern, då vädret inte längre tillåter sådan cykling.