torsdag 9 januari 2014

Tolv saker du inte visste......

Det har blivit en trend de senaste dagarna på olika cykelbloggar att skriva om tolv saker som man inte vet om den som skriver. Jag är ju självklart inte sämre än att jag hänger på. Eller så har jag ingen fri vilja och följer bara med utifrån grupptryck?! Ja, vad vet jag. Men här kommer det. 
Detta är bilden ni brukar få av mig på bloggen. Nedan kommer några andra sanningar.


  1. Jag hatar kyla, vinter, snöskottning mm. Jag ogillar att frysa och mina luftrör mår inte bra. Det är med andra ord perfekt att bo här uppe i kalla norr, eller? 

  1. Jag gillar inte djur något vidare. Trots detta har vi både hund och katt. Men inte är det min förtjänst/skuld att det blivit så. I dealen att vi blev med djur skapades ett muntigt avtal (gäller som ni vet på samma villkor som skriftliga) mellan mig och sambon. Det innebär i korthet att jag slipper allt ansvar för hunden och nästan allt för Katten. Eller föresten jag har allt ansvar för Katten för hon klarar inte sig själv, tror jag i alla fall? Men för kisse är mitt ansvar mycket begränsat. För er som blir förvirrade av denna skrivning: Ni vet väl att sambon kallas för Katten!? Hon är för övrigt det enda djur jag gillar.
 
  1. Jag gillar inte att för egen del delta i individuella konditionssporter. Jag har i min ungdom mest sysslat med ishockey, fotboll, innebandy, slalom, pingis etc. Jag har aldrig gillat cykling. När jag gick i högstadiet cyklade jag till och från skolan. Det var mindre än en km. När det var motvind på hemvägen höll jag på att bryta ihop och trodde aldrig att jag skulle komma hem. Inte blev det så mycket bättre med tiden heller. Eller föresten, det var innan cykeldjävulen för fem år sedan tog mig i sitt grepp. Sedan dess gillar jag i alla fall en individuell konditionssport - och inte så lite heller.

  1. Jag har sett Frankrikes president Francois Mitterand i bara kalsongerna i samband med att jag sjöng på Olof Palmes begravning.

  1. Jag är väldigt motivationsstyrd och gillar inte att göra saker utan att göra det riktigt ordentligt. Det är allt eller inget. Jag har inget problem med varken allt eller inget, men mitt emellan är inte min grej.

  1. Jag var tidigare delägare i en travhäst som hette Lycklig. Vi var lyckliga varje gång den kom i mål. Det var dock inte så ofta. Det vanligaste var galopp eller att den var skadad. Den sista skadan läkte inte och det var slut på travkarriären. Under två år blev det 6 starter. Lycklig komi mål 2 ggr utan galopp, och det blev två segrar. 65.000 kronor i inkörda pengar. För övrigt gillar jag trav men är ganska rädd för hästar.

  1. Jag har sett alla avsnitt under alla säsonger utom två av Greys Anatomy. För övrigt såg jag alla avsnitt av Rederiet fram till sista säsongen.  
 
  1. Jag är utbildad elittränare i ishockey och har tränat allt ifrån pojklag, A-lag och TV-pucken. Innan familjen och arbetet tog överhanden hade jag en tanke om att bli tränare på heltid, så blev det inte – men det är inget i dag jag ångrar/saknar.

  1. Jag är ganska bra på att bygga saker och har helrenoverat två hus, byggt en stor altan och nu är jag nästan klar med ett större uterum.
 
  1. Enligt sambon kan jag falla som ingen annan. Katten säger att jag faller som ett barn, inte kan ta emot mig och ser ut som när man faller på en banan. Hon sa idag: ”Du är jävligt klantig när du faller – det är du bra på”. Jag är inte helt säker på att jag håller med. Då jag nämnde att jag skulle skriva ihop 12 saker som utmärker mig fick jag för övrigt höra att jag var bra på att bygga enligt punkt 9 och på att falla. Några andra positiva uttryck kom inte fram. Nästa gång någon frågar vad jag är bra på bör då mitt svar bli: ”Jag är bra på att bygga saker och för övrigt är jag jävligt bra på att falla klantigt”.  Kanske något för CV:n?  

  1. Jag har hållit ett längre tal till kungen och drottningen iförd scoutskjorta.

  1. Jag gillar att prova nya saker. Det kan ta sig uttryck på många sätt. Ett exempel var att jag innan jag börjat cykla på ”riktigt” pratade med bror om att vi behövde en utmaning. Vi skulle då först cykla 80 km för att därefter köra inlines i 45 km. Det innebar att vi skulle ta oss samma tur som vi idag kör Vännästrampet, men start i Nordmaling (Nordmaling, Vännäs, Bjurholm, Nordmaling). Det kan inte tyckas vara så stor utmaning, men är man ingen cyklist, man har en vanlig brukscykel och vägen för inlines har knottrig asfalt – då kan jag lova att det blir jobbigt. Ett annat exempel var också för ca 10 år sedan då jag klev upp innan familjen vaknat, gick till Falun från Hofors (ca 45 km), köpte brukscykeln som nämnts ovan och cyklade hem. För övrigt var det ca 30 grader varmt denna dag och jag hade inte med mig varken dryck eller energi. Rätt tänk – svar nej.

Så avslutar vi med två bonusspår

  1. Jag spelar gitarr, skriver egen musik och gillar att uppträda. Det har skett i många sammanhang, inte minst på många stämningsfulla bröllop och begravningar. I nuläget saknas det dock tid för att spela i den omfattning jag vill.

  1. Min absoluta favoritartist är Peter LeMarc. Han skriver fantastiska sånger, framför allt texterna. Han kan också fånga lyssnaren, särskilt på konsert. För övrigt skulle jag gå på hans spelning i Umeå som jag tror var 1993. Av någon anledning blev det inte av, men det kommer ju nya chanser. Tyvärr utvecklade LeMarc någon form av scenrädsla, så nästa gång han hade ett antal spelningar var om jag inte minns fel 2007. Han var så populär att det tog ungefär lika lång tid att sälja slut på de 5-6 spelningarna som det tog innan platserna för cykelvasan 2014 hade sålt slut. Jag missade detta. LeMarc gav då två extraspelningar där platserna tog slut på någon halvtimme eller så, men då han jag med. Det blev en fantastisk spelning i Stockholm


Ja det var tolv av mina egenheter kompletterade med två bonusspår. Ja, jag vet – det finns fler. Men de får vi ta vid senare tillfälle.

21 kommentarer:

  1. Kul, skall se om jag vågar skriva något liknande själv på Cykelbloggar =)

    /Fritz

    SvaraRadera
  2. 15. Jag är bäst på att välja bakgrund på min blogg så ingen kan läsa vad som står där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inget jag känt av. Jag har uppfattat att bakgrunden är bra för att lätt kunna läsa. Men självklart ska jag titta över och värdera detta.

      Är det fler som tycker att det är väldigt svårläst att läsa mina inlägg?

      Radera
    2. Mörkgrå text på vit botten, jag kan inte se problemet med att kunna läsa...

      Radera
  3. Ta det som en komplimang att jag ändå bemödar mig att markera med musen för att kunna läsa :)

    SvaraRadera
  4. Jag vill bara säga att du inte är helt ärlig när du säger att jag bara sa att du var bra på att falla och bygga... Jag sa faktiskt också flera av de saker som du redan hade skrivit om.

    Jag har dessutom kommit på ytterligare en sak som kanske inte är allmänt känt om dig, positivt eller inte - you decide.

    Du är som en tonåring som vägrar klä sig efter väder för att det inte är "coolt". Vinterskor används inte i vinterväglag (därav skickligheten i att falla!?), mössa förstör frisyren och används inte, handskar ratas trots 15-20 minusgrader, regnkläder äger du inga och stövlar tar du inte på dig.

    Trots detta (eller kanske pga) är du ändå min favorit <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast ingen av de där jag var bra....

      Om vi lägger till din sista del så kanske jag ska beskriva mig så här:
      ”Jag är bra på att bygga saker, jag beter mig som en tonåring och för övrigt är jag jävligt bra på att falla klantigt”. Låter sådär!?

      Radera
    2. Trots allt bra att vara någons favorit

      Radera
    3. Kanske inte just den skrivningen som gör att man får komma på en anställningsintervju... :-)

      Radera
    4. Tur då att jag redan har ett arbete. Vi får hoppas att detta inte leder till att jag blir av med jobbet.

      Radera
    5. Inga exempel där du var bra!? Exempel på övriga saker jag tog upp: skrivit flera sånger, sjungit och spelat på flera bröllop/dop, sjungit på Olof Palmes begravning, promenerat 4,5 mil för att köpa en cykel. Jag tycker iaf inte att det är speciellt negativa saker...

      Radera
    6. Okej då. Kanske fanns någon bra sak eller två.

      Radera
  5. Svar
    1. alltså inte gubben i kalsongerna, det kan jag "förstå", men sjunga!! och för knugen???

      Radera
    2. Ja, man måste ju överraska. Att inte vara allt för lättläst är ju bra. Men fortfarande - det har hänt och är sant..

      Radera
  6. Mycket roligt skrivet. Förövrigt har jag missat för många av dina fall som exempelvis den stillastående kraschen på VCK-träningen i somras ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det.

      Ja den vurpan var en historia för sig. Inlägget gällande detta misslyckande ligger bland de tio mest lästa inläggen på bloggen.

      Radera
  7. Va kul Tomas! Jag vet inte om jag orkar dra ihop 12 punkter om mig själv.
    Men du skriver bra i alla fall, trots att du faller klantigt!
    Kul blogg helt befriad från träning och ändå läsvärd :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det Mazze.

      Ja, jag tror egentligen att det till viss del är överdrivet mina fall, även om Katten anser att så inte är fallet. Däremot är det så att jag kraschade på cykeln en enda gång i fjol. Då stod jag still vid en gemensam Vännäs CK-träning och informerade övriga om vad nästa övning var. Jag satt fast med foten i ena pedalen, och släppte båda händerna när jag visade. Styret vred åt sidan och jag åkte i backen. Mycket blod, stukad hand och träningsuppehåll ett antal dagar. Ja, det kanske stämmer i alla fall - faller klantigt.

      Och ja, någon gång då och då kan man ha något "skoj" utan att det är cykelrelaterat - men kanske ändå läsvärt.

      Radera