torsdag 23 mars 2017

Tempohojen i trainern och bra inställning

Jag har nu monterat tempohojen i trainern och har fixat med lite inställningar, bytt batteri i effektmätaren och i övrigt kollat så allt fungerar.

Vad gäller träningen går det desto sämre. Idag är det 10 dagar sedan jag senast tränade och tyvärr räknar jag med minst två veckors träningsuppehåll innan det går att rulla på ordentligt igen.

Idag rullade jag en stund utan att träna. Det handlade bara om att jobba med de inställningar jag nämnde ovan.


Det är ju aldrig bra med träningsuppehåll, särskilt inte med så lång vila. När dessutom kroppen har blivit tärd av det hela är det ett extra minus.

Nu har jag ju haft tur och träningen har överlag flutit på bra från oktober fram till nyligen. Det gör att förutsättningarna är bättre att komma ikapp snabbare.

Det som känns frustrerande är dock att 4 av 7 tempolopp i Sverigecupen ligger de första tre helgerna av tävlingssäsongen och den första tävlingen är bara ca 3 veckor bort. Drar detta ut på tiden ser det inte alls hoppfullt ut för dessa lopp. Redan nu kan det bli svårt att hinna komma tillbaka till en acceptabel nivå.

För säsongen som helhet och mina stora mål hinner jag nog komma igen, men för Sverigecupen som också är ett stort mål behöver jag bli frisk omgående.

Jag har redan bokat upp resorna och hoppas verkligen att jag står på startlinjen och känner att formen i alla fall är hyfsat bra. Första helgen är det Barsebäck som gäller, den andra Uppsala och Stockholm och den tredje helgen är tävlingarna i Västerås. Med så mycket resor vill man ju gärna känna att man har något att hämta.

Jag är nöjd med mig själv som inte klagat alls under mina 10 sjukdagar, men nu är det nära att jag börjar bli lite frustrerad.

Tänker dock vänta till lördag, så får vi se om jag är på bättre humör eller om kroppen fortfarande inte är med mig.

Nu jobbar vi för att få bort rosslet i lungorna och sedan kör vi - hoppas jag.

måndag 20 mars 2017

Ny cykel beställd i dag och fortsatt sjuk

 Inte ofta två inlägg efter varandra handlar om nya cyklar, men så blev det nu. Ja, i dag har jag beställt ännu en ny cykel.

Dagens inköp är dock inte till mig, utan till sonen. Han har växt ur sin vardagscykel och då vi samtidigt tänker att han även bör ha möjlighet att cykla i skogen så blev det en MTB. Tanken är alltså att den ska fungera både för vardagsbruk och för träning.

Det kluriga är förstås att veta hur stor cykeln ska vara då barn i Melvins ålder växer väldigt fort. Jag tog en chansning och hoppas att den gick hem.

Jag tycker vi hittade en riktigt fin och bra cykel och hoppas det stämmer även när vi ser den i verkligheten. Det blev en Rock machine manhattan. För egen del frodas min influensa. Idag var jag tvungen att vara hemma från arbetet, och risken är att jag blir hemma även i morgon. Så dålig är det länge sedan jag varit. Ja, Melvin är också fortsatt sjuk.

Redan nu har jag haft träningsuppehåll en hel vecka, och som ni förstår kan det bli ganska mycket längre.

söndag 19 mars 2017

Ny cykel och mycket hosta

Snart är det säsong och det innebär premiär för min nya cykel. Eller, den är ju inte helt ny. Åtminstone inte hela cykeln.

Ursprungligen köpte jag min nya Cannondale i slutet av juni 2016. Efter att ha kört en tävling och fått till inställningarna som jag ville hade jag också mina bästa linjelopp för säsongen. Det gör att det ser lovande ut nu inför den säsong som kommer.

Men vad är det då som är nytt? Jo, som många av er vet blev det haveri med cykeln i slutet av säsongen. Team Sportia i Umeå och Cannondale fixade så jag fick en ny ram. Denna ram är alltså helt okörd.

I veckan anlände också min nya sadel. En Specialized s-works toupe. 

Så med andra ord är det mesta nästan nytt medan ramen och sadeln är helt nya. Ska bli roligt att snart få rulla igång min Cannondale Supersix evo hi mod Etap.

Hur det går med träningen? Ja, på den fronten är det inte riktigt lika roligt. Riktigt rossligt, ont i kropp och hals och en bra bit till träning. 

I natt somnade jag första gången vid 05.30, vilket inte är helt optimalt. Med ont i halsen, rossel och hosta blir det gärna så.

Hoppas på att det snart vänder.