torsdag 19 februari 2015

Tillbaka till vardagen.

Då var man tillbaka i vardagen....

Det har varit full fart hela veckan med arbete och en del träning.

Efter en bra avslutande träningsvecka på Gran Canaria tog jag två vilodagar lördag och söndag. Sedan har jag trampat på måndag till torsdag.

I måndags blev det en timmes spinning med bra tryck och känslan var ganska så god. På de 45 minuterna i mitten blev det några rejäla intervaller och en snittpuls på 85% av maxpuls.

I tisdags äntrade jag trainern för lite hårdkörning. Efter lite uppvärmning körde jag en stege där jag varje minut ändrade intensitet. 300-330-360-390-420-390-360-330-300 watt. Direkt efter att de nio minuterna var avslutade körde jag direkt 7 minuter på 330 watt. Det blev alltså totalt 16 minuter bra körning, en snittwatt på 343 och ca 10 minuter i pulszon fem. Totalt körde jag 60 minuter med en snittwatt på 291 och en kadens på 96.

I går körde jag lugnt förutom en likadan stege som under tisdagen, men utan att skarva på med 7 minuter som dagen innan Det blev alltså en stege på 9 minuter. Totalt trampade jag 50 minuter med en snittwatt på 256.

I kväll blev det träning för fjärde dagen i rad. Dock med lägre intensitet då jag på tre dagar haft ganska rejäl belastning med 28 minuter i högsta pulszonen och ytterligare 95 minuter i näst högsta pulszon.

I kväll blev det 35 minuter lugnt trampande och 15 minuter på 300 watts sweetspot. För hela träningen blev det en snittwatt på 251.

I morgon blir det vila och sedan kör vi vidare på lördag.

söndag 15 februari 2015

Gran Canaria 2015 - En sammanfattning i bilder

Så var det då över och jag är hemma igen.

Det blev en riktigt trevlig och bra resa med släkten, trots att vi hade ganska så otur med väder och en mängd förkylningar.

I början av veckan hade vi två födelsedagsfrukostar hos Pappa Lennart och Ulla Britt. Dag ett då Ulla-Britt fyllde år och dag två var det dags för Lennarts 70-årsdag, vilket var huvudanledningen till denna resa.

Sedan blev det ett antal dagar fyllda av förkylningar och dåligt väder. I slutändan hade nästan alla i vår fem familjer varit sjuka, men vi hade det ändå mysigt och bra.

Vecka ett blev det inte mycket cykling, men vecka två blev riktigt bra.
Födelsedagsfrukost

Ulla-Britts födelsedagsmiddag
På pappas födelsedag var det flambering på menyn
Födelsedagstårta
Barnen fick prova kon på födelsedagsrestaurangen
Farfar/morfar tog barnen på spelhall nästan varje dag. Farfar gillar att även prova lite själv.
Även på kvällarna blev det ibland spelhall, och då fanns det även vuxna som ville vara med. Här Katten och syster Lisa.
Det blev en del bad trots att vädret inte alltid tillät detta.
Efter flera dagars sjukdom fick jag komma ut på några rullrundor. På en av dessa hittade jag en ny väg GC604 som utgick från Maspalomas. Det var en riktigt trevlig stigning med fin väg. Dock blev det grusväg efter två mil.
På Palmitos park hade de en riktigt bra delfinshow 

Sonen var taggad innan fåglarnas friflygning på Palmitos skulle börja.
Inte snygg, men läcker. 

En rovfågel på huvudet hör inte till vanligheterna. Detta pratade sonen om i flera dagar.
Högtflygande planer.
Stora delar av resan var det rejält med kläder som gällde. Syster Lisa med sin man Anders visar vilken klädnivå som gällde.
Syster Malin med sin man Kent och min andra syster Lisa roar sig inför middagen.
Fem kusiner tillsammans i fjorton dagar är fantastiskt. De hade verkligen skoj.
Här är Albin och William tillsammans med sonen. 
Andreas och Fredrik från Team Norrbotten var på ön och jag fick möjligheten att cykla med dem några dagar. Denna första dag då vi stannade för Tapas var det allt annat än varmt. Men cykling och sällskap värmde.


I början av resan var jag sjuk och av första veckans träning blev det inget, eller dåligt. Katten blev sjuk efter fyra dagar och blev frisk först på slutet. Då passade vi på att ta en tur upp till Soria. Riktigt roligt.
Katten klättrade bra i den delvis ganska så branta stigningen upp på 650 meters höjd.
Så var vi uppe.

Fin miljö uppe vid dammen när man bestigit berget upp till Soria.
Marta var som vanligt på sin post i Supermercado Marta, Soria
Sista dagens cykling var riktigt rolig. Efter att först inte kunnat cykla alls, för att därefter rulla lugnt till att cykla på riktigt sista veckan. Sista dagen dessutom med riktigt krispiga ben. Inte illa alls.
På fredagen var det dags att åka hem, men jag han med ytterligare en rejäl tur.
Planen från början var att bara cykla slakmota till Ayagaures och runt i närheten av Maspalomas. I och med att det kändes bra bestämde jag mig dock för att skarva på och cykla till botten av Soriabacken. När jag började närma mig backen kändes det allt bättre, så jag bestämde mig för att köra upp till toppen, och att avsluta med en tur till fyren i Maspalomas. Allt för att nå minst tre timmar och nittio kilometer.

Jag tryckte inte på max, men höll bra intensitet hela rundan, bortsett från första drygt15 km som gick lugnt.

Totalt blev det 3 timmar och 5 minuters trevlig cykling i riktigt fint väder.

Det är riktigt roligt när det går att trycka på, dra på sig mjölksyra - men fortsätta trycka. Dessutom försvann den snabbt vid de utförslöpor som fanns. Det blev totalt 92 km och därmed en snittfart på 29,84 km/h. Det är för mig riktigt bra då den alltså innehåll en rejäl stigning till Soria och totalt 1225 höjdmeter.

Räknar jag bara in de 75 km jag tryckte på blev snittet nästan 31 km/h och då är snittfarten i Soriastigningen inte mer än ca 13 km/h under 8 km. Det finns nog lite hopp om den gamle, trots allt.De sista sex dagarna innehåll mycket bra cykling. Det blev under dessa sex dagar 21 timmars cykling, drygt 560 km och 8000 höjdmeter. Sedan tillkom en del cykling första veckan, men om det är det inte mycket att skriva hem om.
Hemresa. 

Ja, då var det slut för denna gång. Nu väntar förhoppningsvis bra träning innan det i april bär av till Mallorca på träningsläger med Vännäs CK.