onsdag 22 februari 2017

Ändrade planer, måendet och trots allt 7 stycken 3:or i dag

Tack för alla positiva tankar och tillrop som ni gett mig utifrån mitt förra inlägg. Det värmer verkligen.

Det har blivit en liten paus på bloggen. Anledningarna är flera, och det mesta bottnar förstås i det jag skrev om i mitt förra inlägg.

När energin är mindre behöver jag prioritera det som är allra viktigast i livet. Och även om bloggen är viktig för mig måste jag i bland släppa på den lite och fokusera ännu mer på familj och arbete. Ja, också tänka på mig själv förstås så jag kan börja må bättre och hjälpa övriga familjen mer.

Läget i familjen är inte helt optimalt för någon av oss. Det har för egen del inneburit att jag inte riktigt mäktar med. Det är helt klart tufft när de man älskar mest mår dåligt, och balanserar man själv då på gränsen är det lätt att tippa över.

Sedan som bonus är det inte roligt att på arbetet just nu arbeta med besparingar vilket drabbar medarbetare, elever och verksamheten som helhet.

Med allt detta känns det då förstås lite underligt att gnälla över att träningen inte fungerar. Jag har trots allt klarat av att arbeta och jag har genomfört några lugna träningar.

Kattens situation är mycket tuffare, då hennes mående satt sig fysiskt och hon har inte kunnat träna alls på 3-4 veckor och när det vänder är svårt att veta. För egen del har jag haft dålig träning i tre veckor, men jag har ju inte haft helvila. Har varit lugn grundträning och jag har kunnat arbeta. Kan jag komma igång med träning snart, så har jag i alla fall en bra grund att stå på då jag hade väldigt bra träning oktober till januari.

Jag och Katten ska för övrigt nästa vecka åka till Mallorca. När vi planerade resan var det en cykelresa där vi skulle cykla hela dagarna. Nu kommer det inte bli så, utan vi får fokusera på att sköta om varandra istället. Förhoppningsvis kanske det blir lite cykling i alla fall. Vi får träna på att ha en "vanlig" semester och förhoppningsvis bidrar det också till ett bättre mående för oss båda.

I dag var det i alla fall en liten ljusglimt. Jag provade att trycka på lite och för första gången fungerade det i alla fall hyfsat.

Jag hade en plan att köra 3 minutersintervaller med en minuts väldigt lugn cykling mellan varje intervall. 7 stycken var målet.

Jag anpassade effekten så att det i vanliga fall hade varit tröskelträning, vilket skulle öka chansen att få en bra träning. Jag behövde verkligen det efter att varje träning i tre veckor känts dålig.

Nu var jag dock ca 40-50 watt svagare än i slutet av januari, så det blev väldigt jobbigt då det blev mer av maxträning än tröskelträning. Jag är dock nöjd att jag körde alla treor och jag klarade att hålla samma effekt alla intervaller. Dock blev ju då pulsen väldigt mycket högre än vad den blivit om jag varit igång med träningen som tidigare.

Ja hur som helst var jag uppe i pulszon fem redan i mitten av den tredje trean och det blev totalt 9 minuter i den högsta pulszonen. I vanliga fall hade det möjligen blivit någon/några minuter.

Om jag nu kan få till även nästa träning på ett hyfsat sätt är jag dock nöjd. För trots att det brände bra i benen så lyckades jag hålla mitt mål på i snitt 370 watt per intervall. Som lägst 367 och som högst 374 på den sista. Det blev alltså 21 minuter på i snitt 370 watt. Det blev också min första träning på länge som var en "riktig" träning.

Ska försöka träna i morgon också. Vi får se hur kroppen reagerar och om det är möjligt.