onsdag 4 juni 2014

Hett

Fantastisk väder i dag. När kvällens Vännäs CK-träning skulle börja 18.30 var det fortfarande 23 grader och sol. Då är verkligen cykling fantastiskt.

Jag rullade ned till vår gemensamma startpunkt och det visade sig att vi skulle bli nio stycken på dagens träning. Vi bestämde oss för att cykla via Gräsmyr och vidare via Mosjö och tillbaka. Hem i från mig blir det ca 80 km.

Första milen gick enligt min mening väldigt lugnt. Någon kilometer senare sprack gruppen av och då bestämde vi oss längst fram för att cykla på fram till närmsta korsning, dvs ytterligare 4 km. Under den tiden hölls ett ganska bra tempo. Vid återsamlingen sa Micke att knäet spökade och han avvek från gruppen.

Resten av rundan blev grundfarten högre, dock kändes intensiteten inte så hög.

För att få en hyfsad genomkörare tog jag lite längre förningar och vid backarna mot Mosjö tryckte jag på ganska bra, vilket också fler gjorde.

Generellt kändes det inte så tufft idag. När vi kom fram till Hössjöbacken blev det dock en rejäl intensitetsökning vilket började med att Helmersson ökade tempot. Jag tog rulle på honom, och då backen är ganska lång (ca 4 km), beslutade jag mig för att ligga kvar där en stund och bida min tid.

Efter ca halva backen bestämde jag mig för att spänna bågen. Därför vek jag ut och ökade tempot. Jonas som legat på mitt hjul hängde på och utmanade. Jag fortsatte att hålla hög intensitet hela backen och efter ett tag visade det sig att jag skulle bli ensam på toppen. Det är inte varje dag man hänger av bergakungen. Benen och kroppen kändes förvånansvärt bra trots hög insats.

Sista 15 km blev det några till ryck och dessutom en spurt mot Vännässkylten.  Sammantaget blev det en runda med distansintensitet och några kortare intervaller.

Jag kände mig stark hela rundan och hade ganska mycket mer att ge. Inte helt fel, då formen varit dålig under längre tid.

Totalt cyklade vi på en bit över 2 timmar och snittfarten blev ca 35 km/h. Alla gjorde ett riktigt bra jobb. Jag hade en trevlig kväll, hoppas att övriga också var nöjda. Roligt med så många starka och trevliga cyklister i föreningen.

6 kommentarer:

  1. Där ser du Tomas med din grundträning så är formen inte långt borta inte. Bra kört i sommarvärmen här uppe är det trots sol en kall vind som gör att det trots sol känns kyligt tyvärr, Men sommarvärmen kommer nog vad det lider.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det Mazze. Ja, du ser. Jag säger hela tiden att jag borde bott söderut för att få någon värme. Men allt är ju relativt. Vi har det alltså i alla fall varmare än er.

      Radera
    2. Nu kom värmen distanspass hem efter jobbet 75km i 24 grader å sooooool!!! Äntligen!!!!

      Radera
  2. Distansintensitet i 35 km/h... Du är stark du :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag kört själv med den farten och sagt det varit distansintensitet - då hade jag verkligen varit stark. Nu var vi ju åtta personer och då är det lätt att hålla uppe tempot utan att ansträngningen blir så hög.

      Radera
  3. Tittar jag på den snittpuls som rundan renderade så var inte intensiteten så hög. Då hade jag dessutom några rejäla intervaller i detta.

    SvaraRadera