tisdag 12 september 2017

Utan träning havererar det

När jag inte tränar påminns jag ganska snabbt om varför jag brukar träna. Ja, då menar jag det som är utöver att jag vill utmana mig själv, bli bättre och tävla.

När jag inte tränar havererar nämligen väldigt mycket. Jag blir tröttare, mer rastlös och allmänt lite hängig. Sedan får jag ont i kroppen.

Efter en veckas helvila vet jag nu hur det känns. Ont i ryggen, ont i knäna och ben som känns sega som jag vet inte vad. Det känns faktiskt som typ träningsvärk i benen. Mer än vad jag någon gång brukar ha när jag tränar.

Sedan påverkas också måendet och förmågan att tänka rationellt.

Med andra ord är det bra att göra uppehåll i den hårda träningen och släppa lite på pressen. Det ger också lite mer tid över till annat jag planerat. Dessutom ska ju inte kraven ligga över en hela året.

Men den övergripande slutsatsen blir dock att visst kan jag ta några veckor med mindre mängd kvalitetsträning och mindre fokus på prestation, men att inte träna alls är inte melodin.

Dags att börja röra på sig alltså, annars lär jag snart inte kunna röra på mig varken fysiskt eller psykiskt.

måndag 11 september 2017

Slutat träna!?

Jag har inte skrivit något på nästan en vecka. Mest beror det nog på att jag slutat träna cykling. Vad ska jag då skriva om?

Många av er körde nog Velothon i helgen och andra har aktiviteter kvar inom MTB eller kanske Cross. För min del ekar det tomt i agendan.

Säsongen är slut, träningen är över.

Ja, egentligen har den varit över ett bra tag. Jag har haft en hel del förkylningsproblem och liknande vilket gjort att om jag tittar i min träningsdagbok ekar den väldigt tomt sista månaden.

Sista fyra veckorna har jag faktiskt bara tre träningspass med kvalité. Förutom det två VM-starter med en kropp som inte var fräsch. Slutligen två starter i Sverigecupen förra helgen. Med andra ord extremt lite fysisk aktivitet på slutet.
Falkenloppet 2017 - En bild från början av säsongen. Då var det mycket cykling kvar

De sista femton dagarna har det verkligen tagit stopp. Ett lugnt träningspass, ett med kvalité och två tävlingar i Sverigecupen. 10 vilodagar. Ja, så lite var det många år sedan jag rörde på mig.

Jag har fortfarande lite förkylningskänning, men hoppas det snart släpper.

Ganska tråkigt att inte träna faktiskt. Då händer mycket negativt.

Får nog starta om träningen lite smått?!