lördag 16 december 2017

Kunde blivit ännu längre frånvaro

Efter 10 dagar är jag tillbaka i etern. Har alltså varit i radioskugga från de flesta sociala medier.

Det har helt enkelt inte varit läge, utan jag har varit tvungen att prioritera och då har det inte blivit något skrivet.

Nu hoppas jag dock att det åter ska rulla på. Vi får se hur det går.

Hur det gått med träningen mitt i detta? Hyfsat är svaret. Jag har försökt köra på som planerat, men det har inte fullt ut varit möjligt. Jag har dock tränat kontinuerligt och om inte problemen ökar ligger jag nog fortfarande i hyfsad fas.

I går höll det dock på att bli rejäla problem. Det inträffade på hemvägen från Umeå. På vägen dit rullade dock allt på och sedan var jag ca 2,5 timmar på sjukhuset med pappa som nu legat där nästan tre månader. Inte roligt alls för honom och riktigt jobbigt. Jag hoppas det snart vänder.

När jag sedan skulle cykla hem hade vädret vänt och det var en blandning av slask, is och en rejält spårig väg. Förutom att det blev ca 15 km i fullt kaos och med en extremt låg fart innan vägen blev bättre inträffade också denna säsongs första krasch. Jag hamnade på en spårig iskant och det fanns inte mycket att göra.

Det gick inte så fort, men det blev en fin vurpa där jag slog höften i isen och knäet i styret. Vid själva vurpan gjorde det väldigt ont, och under ca 5 minuter trodde jag att det var dags att ringa efter skjuts.

Men efter en stund började det släppa och jag bestämde mig för att försöka ta mig hem. Efter en stund insåg jag att det nog bara var yttre skador i knäet som oroade mest. Med andra ord troligen ingen fara.

Jag var dock rejält oroad för fler krascher. Jag höll mig dock på benen och kom till slut hem, även om det tog rejält med tid.

Jag summerar 220 minuters cykling.

Idag fyller svärmor år. Katten och Melvin skulle till Umeå. Melvin hade Volleybollcup och Katten skulle vara med en del där plus handla lite julprylar.

Jag var hemma och donade lite innan jag skulle cykla till Nordmaling där svärmor skulle bjuda på middag och fika.

Jag hade kollat kroppen och den kändes okej efter gårdagens krasch.

Idag var det ca minus 7 och ett bra underlag för att slippa krascher.

Jag bestämde mig för att trycka på hela vägen till Nordmaling. Inte max, men hårt.

Med en MTB och rejäla dubbdäck så går det inte så fort, så det skulle bli intressant att se vilken snittfart det kan bli med en del höjdmetrar och vinterväglag.

Kroppen kändes stark i dag, så det var roligt att trycka på i nivå med ett tröskelpass.

Det landade på drygt 100 minuter på 50 km, eller motsvarande ca 29 km/h. Jag rullade sedan förbi Nordmaling och vände när jag insåg att det totalt skulle bli 140 minuters cykling vilket var målet för dagen. Sista 40 minuterna gick lugnt och jag rullade ur benen på ett bra sätt.

Därefter en trevlig middag innan vi tillsammans åkte bil hem igen till Vännäs.

6 timmars utecykling på 2 dagar ska följas av mer träning i morgon. Återkommer kring det.