söndag 27 september 2015

0 minuter - Ett rekord för denna säsong

Förra helgen avslutades säsongen 2014/2015 med två tävlingar i Sverigecupen i och omkring Västerås.

Tanken var att denna vecka och nästa ta det lite lugnt med träning innan förberedelserna inför nästa säsong börjar.

Nu blev denna vecka lite väl lugn i träningshänseende. De förkylningskänningar som jag haft de senaste veckorna och som stört mig inför och under tävling tog nu överhanden när kropp och knopp insåg att tävlingarna var över. Jag har nämligen varit förkyld hela veckan. Igår kände jag mig bättre och tänkte ta en lång lugn tur i det som troligen var den sista fina dagen på länge. Av det blev inget, då jag idag åter hade förkylningskänningar och lite halsont.

Sammantaget innebar detta att jag fick ihop exakt noll minuters träning denna vecka. Så lite träning brukar det aldrig bli. Även om jag är sjuk eller har andra problem brukar det i alla fall bli minst ett kort lugnt pass under varje vecka. Senast jag fick en nollvecka var förra sommaren samma vecka som Tova lämnade oss. De senaste 3 åren har det blivit totalt fyra veckor (fem med denna vecka) helt utan träning. November 2012 - muskelbristning i vaden, Februari och oktober 2013 - influensa.

Nästa vecka lär det inte heller då bli mycket att skriva hem om. I början av veckan finns det lite tid för träning, men då är det inte säkert att kroppen tillåter att jag rör på mig. onsdag-fredag är det konferens, lördag fyller Katten 40 år och på söndag är det bröllop. Vill det sig illa blir det alltså en nollvecka till.

Men å andra sidan. Ska träningen vara obefintlig och misslyckad någon gång under året så är det nu.

En summering av säsongen 2014/2015 skulle jag kunnat göra redan nu, men jag väntar till den formellt är avslutad. Jag tänker att den började den 1 oktober 2014 och avslutas sista september 2015.

Därmed börjar säsongen 2015/2016 formellt den 1 oktober, men i praktiken är planen att den strukturerade planerade träningen inleds veckan efter den 5 oktober. Då är det ca 7 månader till den första inplanerade tävlingen 2016.

Under nästa vecka är planen att återkomma med en summering av säsongen som varit och reflektioner kring detta. Sedan kommer en analys och vilka slutsatser jag drar inför nästa säsong. Sedan är det inte så långt borta att jag presenterar mina mål för säsongen 2015/2016.

För övrigt vill jag tacka för all hjälp med tips om ny trainer som ni lämnat på bloggen, facebook, messenger och på andra sätt. Utifrån dessa och formella recensioner funderar jag nu mest kring Kurt Kinetic Road Machine 2 och Cycleops Supermagneto Pro. Återkommer med resultat kring detta.