fredag 7 augusti 2020

Sonens största cykelutmaning - hittills

Det blev mycket träning förra veckan. Denna vecka har jag kört tre kvalitetspass och igår var det lite slitigt. Mer slitigt än det borde.

Idag var det dags för lite familjecykling med trevliga stopp. Sonen som i år börjat cykla "på riktigt" har på senare tid cyklat på bra i upp till 50 km långa sträckor.
Idag var det dags för en lite större utmaning. Vi planerade in en runda som skulle gå via Umeå, vidare till Sörmjöle, Hössjö och hem. Totalt ca 115 km. Det är långt det för någon som tidigare som längst en gång cyklat 60 km. 

Men vi planerade in tre stopp och en heldag och tänkte det skulle fungera. Först drygt 40 km och sedan lunch i Umeå. 
Därefter vidare till Sörmjöle (ca 30 km) där vi stannade hos farfar Lennart och Ulla-Britt. Efter kaffe, kaka och en mysig stund rullade vi vidare.
I det vackra vädret rullade vi vidare. Efter 70 km i mer eller mindre motvind var det nu medvind hem. 

Nästa stopp var i Hössjö hos morfar Tommy och lite mer fika. Även detta stopp blev en trevlig stund.

Nu väntade de sista 25 km hem, som började med 3 km Hössjöbacke. Sonen hade verkligen klarat utmaningen bra, men nu började han bli lite seg. Det blev till att bita i en hel del sista 20 km. 
När vi så närmade oss hemmet lyckades jag trots att Melvin var trött "lura" honom till en utmaning som skulle innebära ett pris. Tillsammans med 115 km cykling så skulle han maxa ca 30 sekunder. Det gick finnemang, så lite kraft fanns det kvar.

När vi landade hemma stod det 116 km på min cykelklocka. Sonen hade bara 114 km, då han glömt starta sin klocka några gånger. Nyss var han jättetrött, men bestämde sig för att köra några varv runt kvarteret för att få ihop minst 115 km även på klockan.
Så var vi klara för dagen och jag åkte och handlade. Sonen tyckte jag gjort rätt för en chipspåse och en Dr-pepper. Riktigt imponerande att cykla nästan 12 mil med ett snitt på 28 km/h när man aldrig tidigare cyklat längre än 60 km. 

Jag hade en lugnare och inte lika imponerande dag, så jag fick inga chips. Men jag fick en riktigt trevlig dag med Katten, Melvin. Besöken i Sörmjöle och Hössjö blev en extra bonus.