lördag 22 september 2018

Har aldrig vilat så länge.....

Vad har hänt under alla dagar jag varit i medieskugga? Ja, det har varit mycket som hänt på arbetet och hemma har vi fixat på hus och hem mest varje dag. Träningen har dock varit helt obefintlig.

Jag har nu faktiskt inte tränat på 11 dagar och på två veckor har jag 1,5 timmes träningstid. När jag är i full fart med träningen brukar jag ligga på kanske 20-30 timmar.

Varför jag inte tränat? Ja, det har varit mycket som är eftersatt här hemma och mycket på arbete. Sedan är det inte fel att ta en period varje år då du släpper fokus på träningen. För egen del brukar det handla om efter de sista tävlingarna och fram till 1 oktober. Dock brukar jag ändå köra några pass per vecka. Att träna en gång på två veckor som jag gjort nu vet jag inte om jag provat någon gång tidigare sedan jag började med cykling.

För övrigt känner jag att jag behöver träna. Lite tröttare än vanligt och lite ont här och där i kroppen.

Inom kort återkommer jag med tankar om hur det kommer att se ut framöver och hur mitt kommande träningsfokus kommer att se ut.

söndag 16 september 2018

Hektisk helg, med kaos och ordning

En riktigt hektisk helg med mycket aktivitet. Dock ingen cykling. Men ändå lite cykelrelaterat.

Jag och Katten har ägnat hela lördagen och söndagen åt att organisera tillvaron. Eller åtminstone skapa lite ordning på saker och ting. Vi har städat ur rum, rensat garderober, rensat och städat ett uteförråd, burit ut allt ur husbilen då cykelsäsongen nu är slut, städat cykelgarderoben och gjort en rejäl makeover av cykelgaraget.

Vi bestämde oss innan vi började för att slänga och ge bort så mycket som möjligt. Det har gått ganska så fint. Vi har nu en extremt stor hög ute med grejer som ska bort. Du som blir orolig utifrån bilden nedan. Cyklar, cykelväskor och bil blir kvar. Men allt i bakgrunden är på väg ut.

Fram mot kvällen var vi så klara med det mesta. Så på två dagar har vi fått en hel del gjort. Skönt att cykelgarderoben nu åter är organiserad och anpassad för höst och vinter.

Cykelgaraget är även det anpassat med framplockade trainers, höstcyklar och tempohojen upphängd på väggen. Till vänster om denna finns plats för racern, men den ska jag nog hoja på lite till innan den hängs upp.

Vi har också gjort något vi inte orkat på fyra år och kämpat för att framför allt mentalt orka med. Återkommer kring det.

Nej, vi mäktade inte med att packa ihop allt skräp och köra bort det. Det får helt enkelt bli en annan dag.

Vad gäller hur det ska se ut med cyklingen framöver har inte så mycket klarnat. Rensade både i huset och i tankarna under helgen, men inget är klart. Det lär framkomma på en blogg nära dig när jag har något att informera om.