söndag 13 december 2015

Undertränad!

Just nu är det lite surt och frustrerande. Endast ett vettigt träningspass denna vecka, vilket innebär 5 inställda intervallpass och ett distanspass. Denna tuffa träningsvecka blev med andra ord allt annat än tuff - i alla fall träningsmässigt.

Min träningsklocka blinkar undertränad och med jämna mellanrum säger den "Det är dags att röra på sig".

Det ser inte heller lovande ut för de närmsta dagarna. Vad har då hänt? Ja, inte mer än att en enerverande förkylning har tagit över kroppen.

För åtta dagar sedan knackade den på dörren. Efter fyra dagar kändes det bättre och jag körde en träning som kändes bra och kroppen var förvånansvärt pigg. Glädjen blev dock kortvarig, då jag redan dagen efter kände att förkylningen nog bara hade haft en vilodag och nu åter vaknat. Jag vilade, för att motverka detta. Men det gick sådär. Jag blev markant sämre och sedan följde några nätter med nästan obefintlig sömn och dagar med fullt av rossel i bröstet.

Jag hade bestämt att jag till i dag skulle vara frisk, men tyvärr rosslar det fortfarande betänkligt, så den enda sport som är aktuell just nu är Vinterstudion.

Det är alltid irriterande när vi som gillar att träna inte får köra på som vi vill, men att vi i bland blir förkylda är tyvärr inget att göra åt.

Detta visar också att min teori om att inte lägga in träningsfria veckor under säsongen är rätt. De kommer ändå.

Är jag igång med träningen inom några dagar är det i det långa loppet ingen större fara för kapaciteten. Däremot får det inte bli en av de här riktigt långa förloppen som i bland blir.

Ska jag tänka positivt så är det ändå en bra tid under året att bli sjuk, om man nu ska bli sjuk. Detta förutsatt att jag inte också blir sjuk under våren/sommaren.

Det är inte heller ologiskt med en förkylningsperiod då jag hållit mig helt frisk i över fyra månader och över lag har jag inte haft många avbrott för förkylning under 2015.

Men hur som helst är det ruskigt frustrerande att inte få träna då jag är en person som verkligen vill och mår bra av att träna. Utan träning känner jag mig alltid extra svag, gammal, tung och orkeslös.

När det inte blivit träning denna vecka har det istället blivit mycket annat. I måndags var det vår "Tovadag", tisdag innebandyträning med sonen, onsdag tioårskalas med släkten, torsdag innebandyträning, fredag 10-årskalas med kompisarna och i går simtävling för Melvin i Umeå.

Idag blir det vinterstudion och sedan ska sonen lära mig spela Fifa 16 på hans nya X-box one som han fått när han sålt jultidningar. Han hävdar att han ska krossa mig. Men jag som inte fått ut någon tävlingsinstinkt på hela veckan planerar att göra rejält med motstånd.

Nu ska jag hosta, snörvla, nysa och rossla vidare.

6 kommentarer:

 1. Det är verkligen synd om dig Tomas mancold å allt! :-)
  Nä men trist som fan!
  Men du jag tänkte tipsa dig om ett frö som jag och frun tar till
  frukostgröten varje morgon nämligen chiafrön.
  Jag har inte varit förkyld sedan jag började ta en matsked chiafrön
  i gröten varje morgon. Smakar inget men är grymt nyttigt.
  http://www.mabra.com/8-anledningar-att-ata-supernyttiga-chiafron/
  En av alla länkar om hur nyttigt detta frö är. Finns numera att köpa i stort
  sett överallt. Jag tror inte jag varit ordentligt förkyld sedan jag börjat äta dessa frön tur eller???
  Jag som verkligen jobbar i en miljö där man lätt kan bli sjuk!
  Krya på dig cykelbroder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller sjukdom brukar jag enligt Katten inte överdriva, så jag är nog sjuk.

   Vad gäller Chiafrön är det läge att prova. Katten äter redan dessa.

   Danke.

   Radera
 2. Låter som min sjuka jag hade för 2-3veckor sen. Stressande är det!!
  Kan dock meddela att man hämtar sig även från en sån hemsking... ;)
  Starkare än nånsin just nu. Kanske tack vare dundersjukan.
  //Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir man starkare av denna är det okej. Tills vidare litar jag på dig Martin. Snart tillbaka - starkare än någonsin!?

   Radera
 3. Bastu , whiskey (gärna malt sån) in i sängen på några omgångar genomsvettningar och sen på trainer nästa morgon är min recept mot förkylningar , visst skall man respektera feber på 40 grader och hoppa över trainer då men bara tills den går ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande lösning. Någon bastu har jag inte, så jag får prova lite whiskey. Alltid värt att prova.

   Radera