söndag 8 september 2013

Rullarunda och trasiga cyklar

På senare tid har det blivit lite för få träningar, men då jag kört har jag å andra sidan oftast haft hög och bra intensitet. Denna vecka har det blivit lite mer tid och fler pass på cykeln, så i dag kunde jag därför "unna" mig att ta det lite lugnare. Det blev en rulla runda.


40 km och cirka 70 minuter där fokus främst låg på gemyt, fin natur, fint väder och mycket mindre på träning.


Igår havererade min ordinarie cykel. Eller ska vi säga att det var mina Di2-växlar som havererade. De är nu helt döda och det blir till att skicka cykeln till Stockholm för reparation.Detta innebar att dagens runda fick tillbringas på min tidigare racer som egentligen är avpoleterad som utecykel. Ramen sprack i våras som jag tidigare skrivit om. Fortfarande fungerar den på lugnare och kontrollerade rundor, men den cykelns framtid blir i min trainer. Jag kan också konstatera att SLX:en verkligen är fin att cykla på om jag bortser från ramskadan. En riktigt trevlig cykel. Jag saknar dock elektroniska växlar som jag nu vant mig vid (Om man bortser från igår då jag fick vänja mig vid att varken ha elektroniska eller mekaniska växlar).


Om detta har varit ett bra cykelår vad gäller form och resultat på tävlingar har det verkligen inte varit ett bra cykelår vad gäller cyklar.
 

Jag började året med fem cyklar. Sedan dess har följande inträffat:
  1. Min brukscykel har stulits
  2. Min cykel som jag brukar ha på trainern har gett upp och hela drivlinan behöver bytas för att den överhuvudtaget ska gå att använda. Cykeln som helhet är ur fas, så det är tveksamt om det är värt att satsa något mer på denna.
  3. Min fina Canyon SLX fick en smäll på överröret och ramen sprack. Det gör att den är slut som utecykel. Planen är att använda den som trainercykel framöver.
  4. Min nya Canyon Aeroad som jag haft sedan i maj och som ersatt SLX:en som huvudracer har jag varit mycket nöjd med. För tillfället är den nu en Singlespeed vilket inte är optimalt. Dags för rep.
  5. Min MTB som är nästan ny råkade ut för ett totalhaveri på Cykelvasan med havererad växel, ett trasigt växelöra och trasig kedja. Även här dags för rep. Här är problemen större då jag ännu inte fått tag i något växelöra som passar min BH-cykel.
Sammantaget: Året började med 5 cyklar som var i fas. Nu har jag fem cyklar ur fas. Ett ganska svårslaget rekord. Tur det snart är slut på säsongen. Jag får ta nya tag för att till nästa säsong åter ha en minst fyra fungerande cyklar. En del jobb, mer frustration och mycket pengar senare ska det vara uppnått.....

Åter till dagens runda. Det var trevligt och jag låg i komfortzonen och njöt. Hemma redan vid 11 och nästan hela dagen kvar. Nu blir det fortsatta byggnationer på uterummet.