tisdag 17 maj 2016

Läkarbesök med EKG, hjärttest och ett blankt bröst!?

Som många av er läst var det kaos med kroppen på distansrundan i helgen.

Det har känts lite bättre de senaste dagarna och min plan var då att prova trycka på i en kommande träning och om problemen återkom besöka läkare.

Jag har fått många tankar och idéer om vad jag borde göra och inte göra, och utifrån dessa och mina egna känslor så hände något i dag på lunchen.

I morse var jag inte på väg till någon läkare, men så blev mitt möte före lunch klart lite tidigare än beräknat och helt plötsligt bestämde jag mig för att gå till Hälsocentralen som ligger väldigt nära Barn- och utbildningskontoret. Jag tänkte att jag går dit och hör vad de säger.

Jag hade alltså inte bokat någon tid, men då jag pratade med receptionen så svischade det till och jag fick hjälp.

Det blev först ett EKG, sedan blodtryck och undersökning av lungor och hjärta. Sedan bestämdes att ett antal blodprover skulle tas. Det handlade om sänkan, ett test för att kolla om hjärtat är särskilt ansträngt och om det varit eller är något större problem med hjärtat och slutligen ett allergitest mot de vanligaste delarna som man brukar vara känslig mot.

Jag måste säga att det gick väldigt fort, det var professionellt och med ett bra bemötande.

EKG såg bra ut, medan resten av proverna behövde analyseras. Läkaren skulle återkomma i morgon.

Det känns hur som helst bra att få kolla upp hjärtat utifrån att jag självklart blir lite orolig när pulsen går i spinn och kroppen känns underlig. Sedan var det ju väldigt positivt att även få kolla om jag har allergi som jag funderat på hela våren men inte tagit mig i väg för att kolla.

Jag gissar att så här snabbt och effektivt hade det nog inte varit om det inte handlade om hjärtat, men det var hur som väldigt positivt.

Det känns skönt att EKG var bra och nu hoppas jag att även resten är ok. Då var det nog bara ett oförklarligt engångstillfälle det som hände i helgen.

Här skulle jag nu kunnat lägga in en bild på mitt delvis rakade bröst (de behövde raka för att kunna sätta fast elektroderna för EKG). Men jag kan konstatera att det inte är riktigt rumsrent här på bloggen. Jag kan också konstatera att Katten skrikskrattade när hon såg hur jag såg ut, vilket förtydligade att jag nog håller bröstet för mig själv.

Frågan är nu om jag ska låta allt växa ut, eller om jag behöver raka bort allt hår och starta om från början?

8 kommentarer:

  1. Jag har gjort samma för ett antal år sedan. Grymt snyggt :-)

    Skönt att EKG såg bra ut

    SvaraRadera
  2. Bra beslut Tomas!
    Håller med Jocke å hoppas att resten av proverna
    är ok. Hehehe! Nu cyklar vi ju inte barbröstade
    eller simmar i vår sport sååå... :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur ska jag tolka detta? Raka eller ej....

      Radera
  3. Tyvärr är det så att om det mot förmodan är förmaksflimmer eller annan arytmi så syns inte det på vanligt EKG på HC och inte heller på ett ultraljud. Lite läskigt är det. Hoppas det ordnar till sig.
    Christer H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har förstått det. Nu har jag gjort de tester jag kunde göra för stunden, så säger de inget negativt får jag köra på tills det mot förmodan dyker upp igen.

      Radera
  4. Att EKG ser bra ut nu säger inget om hur det såg ut i helgen,det som händer i kroppen är dynamiska förlopp och om du upplever besvär eller obehag i samband med ansträngning så bör du nog kolla upp detta med Arbetsprov,ultraljud mm hos specialistläkare.
    /Fredrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag förstod tyvärr detta. Jag tänker att om det återkommer det minsta får jag gå den väg du beskriver.

      Radera