lördag 18 mars 2017

Sjukdom här i norr

Det har varit tyst härifrån några dagar. Ni har dock inte missat något. Efter mycket träning, tog jag en vilodag i tisdags. Sedan var tanken att trampa igång igen. Men så har det inte blivit.

På onsdag började jag få förkylningskänningar och valde att vila för att det inte skulle bryta ut. Det var tyvärr inget framgångskoncept. För varje dag har jag blivit sämre och i dag har jag ont i huvud, bihålor, hals och hela kroppen. Dessutom är jag rosslig.

Ja, som ni förstår har det då inte blivit någon träning på fem dagar och går det bra är det ändå minst 3-4 dagar till av vila som väntar. Har jag otur kan det dra ut på tiden, vilket det gjort med några i min närhet.

Jag har nu också smittat sonen som varit av banan idag.

Jag hoppas snart få återkomma med att vi mår bättre.

tisdag 14 mars 2017

Kalas för Tova som skulle fyllt 16 år idag

Idag är det vilodag från all träning. Det är så av två anledningar. Den första är att jag tränat mycket på slutet och kroppen behöver lite vila. Ja, även skallen. Sedan är det en speciell dag där träning kommer i andra hand.

Idag är det Tovas födelsedag. Hon skulle ha fyllt 16 år och vara värsta stortjejen. Men hon finns inte med oss utan bara i våra minnen.

Det är den tredje födelsedagen där Tova inte är med och i år körde vi mer på kalasupplägget, än sorgupplägg.

Jag gjorde därför favoritmat till oss alla, vi har efterrätt vi snart ska äta och självklart finns det godis på kalaset.

Jag och Katten fick hemlagad pizza och Melvin hamburgare med pommes.
Till efterrätt vankas kladdkaka.

Tova gillade film och därför passade det ju fint. Melvin fick välja, så det blev Harry Potter.

I en paus på filmen visade Melvin fyra teckningar han i går kväll gjort i hemlighet. En var en grattisteckning, en annan visade hur mycket han älskar Tova och en tredje vilka andra han känner som också dött och finns med Tova där de är.

Tova kallades för Storspoven och det är verkligen ett kännetecken för henne. Den fjärde teckningen föreställde en Storspov och var också den enda av de fyra teckningarna Melvin ville skulle med på bloggen. 
Melvin hade verkligen gjort fint till sin älskade syster.

Nu är det snart efterrätt och vi ska fortsätta se filmen. Vi ska också tänka på Tova och bara försöka hitta glada minnen.

Älskar och saknar dig för alltid min älskade Tova❤️❤️❤️

måndag 13 mars 2017

Mentalt och fysiskt lite tungt i dag, förändrat upplägg, men träning blev det

En ny arbetsvecka har tagit sin början och den här veckan pratar vi budget och åtgärder för en budget i balans. Med andra ord tufft på många sätt.

Träningen på slutet har också varit tuff. Särskilt när vi pratar om träningsmängd. Varje år har jag höjt träningsmängden och så även denna försäsong. Det är klart att det hela tiden är en balans med vad kroppen, sinnet och övriga livet klarar av.

Oftast känns det väldigt roligt att dra av ett träningspass. Ibland tar det dock emot lite. Särskilt på vintern när det varit mycket tuff träning och jag åter ska dra av ett pass på trainern.

I kväll var det dags för femte träningsdagen i rad och detta med en vecka på Mallorca just innan innebar att jag var lite tärd både fysiskt och mentalt.

Det tog därför tid innan jag kom upp på cykeln och när benen kändes sega, var det då inte helt muntert. Men det är ju förstås inte nu jag ska känna mig rapp och snabb, utan det ingår i planen att till och från vara sliten. Dessutom är det vilodag i morgon.

Jag fick dock vika ned mig på det ursprungliga upplägget som innebar en minut över tröskel följt av en minut under tröskel. Detta skulle köras i 20 minuter. Jag körde en uppvärmningsminut och kände direkt att jag inte hade skallen och för den delen inte heller benen i dag.

När det känns trögt vet jag att mycket är mentalt, så det innebär inte att man automatiskt skippar träningen eller bara rullar återhämtning. Många gånger handlar det bara om att hitta lite motivation.

Jag vet att kortare intervaller med lite mer återhämtning brukar vara lösningen när huvudet inte är med. Det känns lättare på något sätt.

Jag ställde därför om för att köra 30 sekunder på ca 520 watt och därefter 90 sekunder på ca 240 watt. Planen var att upprepa detta i 11 gånger.

De första intervallerna var det svårast att få upp wattalet där det skulle ligga. Sedan blev det allt lättare. Samtidigt steg pulsen för varje 30-sekundare, och vid den sjätte var jag uppe i pulszon fem. Det var jobbigt och benen var trötta, men inte tröttare än att jag kunde mata hårdare på slutet än i början. De sista 30 sekunderna körde jag därför på 600 watt och de sista 4 minuterna var de klart hårdaste.

I slutändan blev det 20 bra minuter, även om jag haft dagar då det känts bättre och jag varit starkare.

I morgon blir det alltså vilodag och sedan hoppas jag benen är med mig igen på onsdag då vi rullar gång igen.

söndag 12 mars 2017

Mycket träning på slutet, så idag blev det slutspurter

Sista dagen på den 10 veckan 2017. Ännu en träningsvecka kan summeras.

Idag lade jag till en timme till denna summering. 

Uppvärmning och sedan 20 minuter med lite hårdare upplägg. Första fem minuter på 350 watt och sedan 15 minuter där jag matade hårt i 10-15 sekunder och sedan låg på ca 250 watt tills pulsen var nere på 140 och sedan nya 10-15 sekunder.  På mitten och med en minut kvar körde jag max i 30 sekunder.

Det blev 20 ganska tuffa minuter. Normaliserad watt på 350, men framför allt är det tufft för mig med många fartökningar där jag startar med låg kadens. Inte en av mina starkare sidor precis.

Rullade 30 min kring 250 watt och sedan var det klart för idag.

Planen är att träna i morgon, men sedan behövs nog en vilodag.

De sista tio dagarna har det blivit 36 timmars cykling (på Mallis 6 av dessa dagar).

En hel del kan man säga.

Kastade för övrigt ihop en nyttig paj idag med rester från helgens tacos.

Kanske inte exakt lika bra som den ordinarie onyttiga varianten, men inte så lång ifrån.