lördag 19 december 2015

Bloggtystnad bättre än sprida negativa tankar

Det har varit tyst från bloggen under hela veckan. Jag tycker nämligen det är tråkigt att beklaga sig och gnälla allt för mycket, och det hade blivit mycket sådant om jag skulle skrivit något här på slutet.

Jag kan utifrån det, i morgon räkna in 14 dagar med förkylningskänning. Nu hör jag av mig för detta jubileum. Eller kanske är det för att jag snart hoppas vara på banan?!

Jag har provat rulla lugnt några dagar, men kroppen har inte varit som den borde. Nu känns det dock som att det går åt rätt håll. Därför planerar jag att prova ett vanligt träningspass i morgon söndag, detta under förutsättning att måendet fortsätter åt rätt håll.

Det vore verkligen på tiden att få återgå till träningsplanen. Det har som sagt blivit tunt med riktig träning på slutet. Tur då att träningen tidigare i oktober, november och början av december varit riktigt bra.

Nu hoppas jag få till bra träning under ca 10 dagar innan det är dags för några dagars vila inför nästa stora träningsevent. Återkommer kring detta.

Jag hoppas återkomma i morgon med en positiv rapport kring träningen.

tisdag 15 december 2015

Svetten har tyvärr torkat

För 10 dagar sedan skrev jag inlägget - Svetten ska aldrig torka. Det var nog ingen bra idé. Därefter har träningen havererat på grund av en ihållande förkylning.

När jag tittar på träningsmattan under trainern har svetten för första gången torkat sedan innesäsongen satte igång. Ingen positiv syn. Inte för mig i alla fall. Katten är säkert mer nöjd med att inte ha svett överallt.....

Jag började känna mig krasslig förra söndagen och sedan blev det sämre i början av veckan. Onsdag eftermiddag kändes det lite bättre. Jag bestämde mig då för ett kortare pass. Kroppen överraskade och det blev 40 bra minuter med ett 20-minuterstest med en snittwatt på 356.

Torsdagen var hyfsat okej. Sedan blev det allt sämre fram till söndag natt. Sedan har det vänt, men nu är det alltså 10 dagar utan träning enligt plan.

Jag hoppas verkligen att jag snart är på banan och att jag får möjlighet att komma igång med de tuffa veckorna, som i och med sjukdomen nu minskat i antal.

Jag rullade benen lite idag, och det kändes inget vidare. Men om jag får som jag vill är kroppen så pass okej att jag tränar enligt plan inom två dagar. Tyvärr får man inte alltid som man vill.

Jag är verkligen dålig på att inte få träna. Helst vill jag inte bli bättre på det, utan i stället få träna på. Det är tråkigt att känna sig svag, formlös och tung.

Återkommer - och då förhoppningsvis med ett taggat inlägg.

söndag 13 december 2015

Undertränad!

Just nu är det lite surt och frustrerande. Endast ett vettigt träningspass denna vecka, vilket innebär 5 inställda intervallpass och ett distanspass. Denna tuffa träningsvecka blev med andra ord allt annat än tuff - i alla fall träningsmässigt.

Min träningsklocka blinkar undertränad och med jämna mellanrum säger den "Det är dags att röra på sig".

Det ser inte heller lovande ut för de närmsta dagarna. Vad har då hänt? Ja, inte mer än att en enerverande förkylning har tagit över kroppen.

För åtta dagar sedan knackade den på dörren. Efter fyra dagar kändes det bättre och jag körde en träning som kändes bra och kroppen var förvånansvärt pigg. Glädjen blev dock kortvarig, då jag redan dagen efter kände att förkylningen nog bara hade haft en vilodag och nu åter vaknat. Jag vilade, för att motverka detta. Men det gick sådär. Jag blev markant sämre och sedan följde några nätter med nästan obefintlig sömn och dagar med fullt av rossel i bröstet.

Jag hade bestämt att jag till i dag skulle vara frisk, men tyvärr rosslar det fortfarande betänkligt, så den enda sport som är aktuell just nu är Vinterstudion.

Det är alltid irriterande när vi som gillar att träna inte får köra på som vi vill, men att vi i bland blir förkylda är tyvärr inget att göra åt.

Detta visar också att min teori om att inte lägga in träningsfria veckor under säsongen är rätt. De kommer ändå.

Är jag igång med träningen inom några dagar är det i det långa loppet ingen större fara för kapaciteten. Däremot får det inte bli en av de här riktigt långa förloppen som i bland blir.

Ska jag tänka positivt så är det ändå en bra tid under året att bli sjuk, om man nu ska bli sjuk. Detta förutsatt att jag inte också blir sjuk under våren/sommaren.

Det är inte heller ologiskt med en förkylningsperiod då jag hållit mig helt frisk i över fyra månader och över lag har jag inte haft många avbrott för förkylning under 2015.

Men hur som helst är det ruskigt frustrerande att inte få träna då jag är en person som verkligen vill och mår bra av att träna. Utan träning känner jag mig alltid extra svag, gammal, tung och orkeslös.

När det inte blivit träning denna vecka har det istället blivit mycket annat. I måndags var det vår "Tovadag", tisdag innebandyträning med sonen, onsdag tioårskalas med släkten, torsdag innebandyträning, fredag 10-årskalas med kompisarna och i går simtävling för Melvin i Umeå.

Idag blir det vinterstudion och sedan ska sonen lära mig spela Fifa 16 på hans nya X-box one som han fått när han sålt jultidningar. Han hävdar att han ska krossa mig. Men jag som inte fått ut någon tävlingsinstinkt på hela veckan planerar att göra rejält med motstånd.

Nu ska jag hosta, snörvla, nysa och rossla vidare.