fredag 5 december 2014

Polar V650 - Vilken flopp!!!

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har alltid haft Polar som träningsklocka/träningsdator.
Varför? Ja, nu kan man undra - men historiskt har det handlat om flera olika bitar.

För det första har själva produkten levt upp till mina behov och jag har alltid trivs med produkterna. Sedan har jag uppfattat Polars analysverktyg på datorn som bättre än de flesta andra märken. Slutligen har Polar alltid haft en fantastisk service, och än så länge har jag aldrig betalat en krona vid reparation etc.

I slutet av 2013 kände jag att jag gärna skulle vilja ha en effektmätare inför 2014 års säsong. Då samtidigt min Polar 800 rs hängt med länge beslutade jag mig för att köpa cykeldator och effektmätare.

Efter mycket research var jag nära ett köp, dock inte en Polar. Detta då deras produkter som klarade effektmätare inte var uppdaterade på länge och inte nådde upp till mina övriga krav.

Så satt jag vid datorn och skulle trycka på köpknappen - då smög en liten produkt fram från sidan. Det var en kommande lansering av en helt ny Polarprodukt, Polar V650.

Min känsla blev direkt att denna produkt skulle klara alla delar jag önskade och det var ju dessutom en Polar.

Jag skulle dock få vänta två månader innan V650 började levereras ut till affärerna. Efter ett moget övervägande kom jag fram till att det var okej.

Två månader är inte så länge. Men pratar vi två månader? Inte alls.

För varje månad som gick flyttades leveransdatum fram en månad. Så hela tiden var det två månader kvar till leverans. Jag började allt mer fundera kring att hoppa Polar, och köpa en annan produkt. Men nu hade jag ju väntat så länge - så lite till kunde jag nog vänta.
Så här ser den ut. Eller gör den?? Den finns ju inte......

På detta sätt fortsatte det. Slutligen kom nytt datum - Slutet av november. Nu gick tiden och inget nytt datum dök upp. Kanske skulle det bli en bra julklapp till mig själv, trots allt. Inte då.

När jag går in på nätet och det är novembers sista dag - framkommer att Polar då precis skjutet upp datumet. Hur länge då? Tre månader!! Nu pratar vi alltså slutet av februari 2015. Femton månader efter att jag bestämt mig för att köpa ny cykeldator! Vad säger dessutom att det inte snart står mars, juni eller kanske september 2015 på Polars hemsida?

Eller kanske det aldrig kommer någon produkt? Uppseendeväckande är också att Polar inte under någon del av denna långa process gått ut med någon som helst information förutom att justera datum för leverans.

Nu sitter jag där igen och undrar. Ska jag vänta, eller köpa något annat?

All denna väntan - kommer den innebära att de fixar till den bästa cykeldatorn ever? Eller kanske blir det ett måndagsexemplar grande? Ja, vem vet.

Jag ska fundera lite till hur jag ska göra.

Om jag är nöjd? Skulle inte tro det va!!

15 kommentarer:

 1. Jag kan förstå din frustration men samtidigt!
  Garmin Vector pedalernas lansering flyttades fram först månad för månad å till sist år. Men så kom de till slut:)
  Kan vara att Polar är lika kundmedvetna så att de inte vill leverera en skitprodukt utan de skjuter på lanseringen tills att 650:an är klar.
  Men vad vet jag... Jag har märkt att en gång Polar alltid Polar.
  Själv är jag en Garminkillen så det så.
  Garmin Connect är nu bättre än tidigare men jag använder mig av
  Sporttracks och TrainingPeaks så mig spelar det ingen roll...
  Hoppas du får det du vill ha.
  Ha de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart är många av oss vanestyrda och trivs bättre med produkter av ett visst märke.

   Ja, jag har det som det sista halmstrået. Jag vet ju att de brukar har riktigt bra produkter. Så kanske blir detta en top of the line, bara den kommer ut någon gång....

   Radera
 2. Köper du nån annan kommer denna att levereras veckan efter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det Samuel. Det bär dock emot att ändra ursprungsplanen.

   Radera
 3. Köp dig en garmin bytte från polar till garmin inte ångrat mig en sekund. Köp dig en edge 800 , 810 eller 1000 tror inte du kommer att ångra dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, André. Det lutade mot en Garmin 810 redan i januari 2014. Det vore helt klart den lättaste vägen. Kanske också den väg det blir.

   Det känns dock inte helt optimalt om jag tvingas gå denna väg. Då kunde jag ju haft den i snart ett år, istället för att in absurdum vänta på min Polar.

   Men du har rätt. Man kan inte vänta hur länge som helst. Det är inte heller optimalt att vara "tjurig".

   Radera
 4. Jag var inne på samma tankegång som Andre men tänkte låt Tomas komma på detta själva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De andra kanske förstått att det tar bra länge innan jag kommer på något själv!?

   Radera
  2. Hehehe! Eller så äre jag som är finkänslig bara. KÖP en GARMIN nu Tomas!
   Frågor på det!!!
   :)

   Radera
 5. Ska du gå över till Garmin nu när du har lyckats påverka mig till att byta till Polar!? Ingen ordning i den här familjen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle ju inte se bra ut. Först propagera för ett märke och sedan byta... Klurigt läge.

   Radera
 6. Har ju just fått ett tidigt paket av tomten, en Edge 1000 och ett par Vector S, alltid haft garmingrejor även på hundpejlar och gps:er. Verkar väldigt spännande med alla nya funktioner på 1000, fick däremot beställa ny hållare framför styret från USA, den förra blev för kort om man vill ha den längre fram än på styrstammen. K-EDGE Pro Handlebar Mount - XL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som du varit snäll i år och att du nu fått riktigt trevliga leksaker. Skoj. Vi får se om det blir någon julklapp för min del.

   Radera
  2. Min tomte heter skolverket, toppentomte som skickat lite extraslantar till mig under en 3-års period.. ;-)

   Radera
  3. Ja, vi brukar också få en del slantar av Skolverket - men de ska användas till verksamheten för barnen. Blir nog svårt att få några statsbidrag för en Garmin, kanske ska försöka.....

   Radera