torsdag 4 december 2014

Pigga ben, då blir man trött

Äntligen lite piggare ben. Därför blev jag mycket tröttare.

Igår var det träningsfritt, men idag var det åter dags för lite spinning. Jag brukar alltid värma upp ca 30 minuter på trainern innan jag åker på spinningen. Till viss del för att få ihop ett längre pass, men främst för att värma min känsliga vad ordentligt innan det blir hårdkörning.

Idag var jag dock trött och seg, och orkade inte med att hoppa upp på trainern innan jag skulle åka iväg. Jag satt istället i soffan och såg på skidskytte. Jag funderade till och med en stund på att stanna hemma, men slog snabbt bort tanken. Det brukar ju kännas både bättre och roligare bara träningen kör igång.

Sagt och gjort. Jag åkte iväg i god tid så jag han rulla lugnt i ca 15 minuter innan vi körde igång på riktigt. Det blev ett ganska kort, men hårt och kvalitativt pass.

Det handlade främst om intervaller på mellan 2-3 minuter med 30-50 sekunders vila. Totalt blev det åtta intervaller. Benen var väl inte krispiga idag, men piggare än på länge. Det var inte bara segt och mjölksyran väntade en stund innan den kom på besök. Det gjorde att det gick bättre än på länge att trycka upp pulsen på riktigt bra nivåer. I slutet av intervallerna brände det i benen och pulsen var riktigt hög och omgivningen såg ut att gunga. Snittpulsen i intevallerna låg över 90% av maxpuls under 2 och 3-minutersintervallerna och som högst var jag uppe på 95% av maxpuls. Det är roligt när det går att köra så hårt. Totalt sett blev det 40 minuters hårdkörning och totalt 65 minuters cykling.

Under cykeln hade det samlats en flod av svett.
När benen är pigga, då har man verkligen förutsättningar att köra hårt och köra sig slut.

Det var helt klart bra att jag tog tjuren vid hornen och åkte på träningen trots att det tog emot en del. Hur morgondagen ser ut? Jag ska fila på det en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar