lördag 20 december 2014

Strike

Jag tänkte häromdagen på att jag nästan till hundra procent kunnat följa min träningsplanering under de senaste tre månaderna. Det är mycket ovanligt då oktober-december brukar vara full av skador och sjukdomar.

Vad det gör och kommer att göra för kapaciteten är ännu svårt att bedöma, men rimligen bör jag vara hyfsat förberedd när jag efter jul går in i en ny fas av träningen.

I helgen blir det dock ingen träning. Vi har nämligen lyckats med en strike i familjen - att alla slagits ut av magsjukan och dess kraft. Själv arbetade jag hela dagen i går, och avslutade mitt sista möte ganska exakt 16.00. Nästan direkt efter började jag känna mig dålig och fick leta mig hemåt. Sedan dess har jag tillbringat tiden i sängen eller i badrummet.

Det är inte helt skoj med magsjuka, men blir riktigt spak. Av träningen i går och i dag blev det av förståeliga skäl inget, och troligen är jag för tärd för att träna i morgon. Nu försvann alltså en långrunda och två intervallpass på ca fem timmar. Tur då att träningen rullat på tidigare.

Nu fokuserar jag på att bli piggare och få i mig lite mat.

torsdag 18 december 2014

Känner mig jagad

two down, one to go! I morse var Melvin åter bättre, men han var idag hemma från skolan för att återhämta sig. När jag kom hem från arbetet var allt normalt och vi åt en gemensam middag. Sedan blev det julkalendern med sonen.

Just innan jag skulle åka på kvällens spinning sa Katten att hon börjat må dåligt.....

Jag åkte i väg på träningen och det blev ett jobbigt pass på totalt 76 minuter.

Passet innehöll olika typer av cykling, innan det var dags för de mest utmanande delarna. Den första delen av den tuffare delen innehöll tre intervaller. Jag började med sittande cykling ca 90 sekunder med hög kadens, sedan ställde jag mig upp och körde på medelintensitet ca 15 sekunder innan jag lade på extremt motstånd. Därefter trampade jag stående vad jag hade tills jag kände att nu får jag snart inte runt pedalerna (ca 20 sek), då släppte jag på motståndet och satte mig ned. Detta gjorde jag tre gånger.

På slutet av träningen blev det 7 intervaller på 30 sekunder med 60 sekunders vila emellan. Här gick jag all in på extremt hög kadens. Intervallerna blev så tuffa att minuten med återhämtning nästan var i underkant för att jag skulle orka trycka lika bra nästa intervall. Ja, det blev ett bra och intensivt pass.

Sedan bar det av hemåt och möttes av att Katten hade en rejäl magsjuka. Nu är bara frågan om hur länge det är innan jag hänger på. Känns inte bra alls.
Jagad av magsjukan. Känner att den flåsar mig i nacken.

Jag gillar verkligen inte magsjuka. Känner därmed med sonen och Katten och är själv oroad. Inte skoj.

Ja, det är nog inte lönt att planera för de närmaste dagarna. Vi får se vad som händer.

Att ha mage

I går åkte vi direkt efter arbetet till Kattens mamma som fyllde år. Det blev middag och fika innan vi åter tog vägen mot Vännäs.

Efter att hemma ha umgåtts några timmar, behövde jag arbeta för att förbereda dagens arbete. En stund innan jag skulle gå i säng kom sonen upp och sa att han hade ont i magen. Jag lovade att vara uppe ett tag till och titta till honom då och då. Tiden gick och han kunde inte somna. Efter någon timme började han må riktigt dåligt, och jag förstod vart det barkade.

Sedan började han spy.

Vid halvtvå så kom Katten upp och jag kunde gå och lägga mig då jag skulle arbeta i dag, medan Katten skulle vara hemma med sonen. Melvin spydde sedan hela natten - inte alls skoj.

Idag har Melvin varit rejält spak av magsjukan och Katten av att inte sovit något.

Själv blev jag kvar för länge på arbetet och kom inte hem förrän 16.40 och skulle tio minuter senare vara på sonens innebandy (utan son idag). Dessutom skulle jag hinna packa till spinningen som började direkt efter innebandyn.

Jag han precis till innebandyn och när den var slut vid sex susade jag vidare till spinningen, och kom dit i sista stund.

Själva träningen blev mest en form av mycket långa intervaller/sweetspot. Jag kryddade också med fyra maxspurter med stort motstånd. Varje spurt varade tills jag inte längre orkade trampa runt pedalerna utan att minska motståndet. Jobbigt? Yes.

Vid halv åtta var jag hemma och sonen berättade stolt att han ätit lite och att han var lite bättre.

Katten och Melle gick båda och lade sig tidigt, medan jag arbetar i kväll för att göra bort så mycket som möjligt denna vecka. Allt för att förhoppningsvis möjliggöra att det blir mycket ledighet i juletid.

I morgon är planen att träningen rullar vidare om inte trötthet eller magsjuka hunnit ikapp mig....

En blänkare: Ska du beställa Vännäs CK:s kläder? I gårdagens inlägg skrev jag hur det går till: Så här beställer du!

tisdag 16 december 2014

Vännäs CK:kläder - Nu är det dags för beställning!

Det kan kännas långt borta, men snart är det sommar. Visst vill du ha riktigt snygga cykelkläder när sitter på racern eller MTB:n!? Då har vi svaret här - Vännäs CK:s dress.

Vilka kan beställa? Alla som är eller tänker bli medlemmar inför 2015 kan beställa. Det gäller oavsett om du tränar mycket, eller litet om du tävlar eller om du bara tränar för att förbättra hälsan.

Nu är det alltså dags att beställa klubbkläder inför nästa säsong. Tänk noga igenom vad du behöver, för det blir inget fler tillfälle att beställa inför säsongen 2015.

Även om du har cykelkläder sedan tidigare, inventera hur fräscha de är, både estetiskt och att de inte tappat passformen etc.

Sedan bestämmer du vad du vill beställa. Vi vet redan nu att det kommer att vara möjligt att beställa byxa, tröja och väst. Om nog många är intresserade av jackor går även detta att få.

Vi har inte fått priserna för i år, men i fjol var de: 
tröja 849 kr, byxor 1049 kr, jacka 1499 kr och vindväst 849 kr.

Nedan ser du färgteckningen på byxa och tröja. Likartad färgsättning på väst och jacka.


Beskriv vad du ska ha, hur många och vilken storlek. Storlekarna ligger mellan x-small och xx-large

Är du osäker på storlek kan du uppge vikt och längd så kan vi kolla mot de som är lika stora och vad de beställt vid tidigare beställningar. Då kan vi resonera oss fram till lämplig storlek.

Enligt mitt sätt att se det är utgångspunkten att man alltid har minst två par byxor och två tröjor som är fräscha. Det räcker med en väst.

Själv har jag en väst, men rullar runt på 4 byxor och tröjor. Beställ nu – så slipper du ångra dig sedan. Det blir som sagt ingen fler chans att beställa inför säsongen, och kanske inte heller inför 2016. Det gör att ni bör vara kittade för att klara både sommaren 2015 och 2016. 

Beställ genom att: 
1.      på messenger (facebook) skicka ett personligt meddelande till mig (Tomas Åström) där du uppger din e-postadress. 
2.      Jag skickar då ett mail till dig. 
3.      Du svarar på mitt mail med vad du vill beställa. Beställningen är bindande. 

Har du inte facebook, skriv då din e-postadress i kommentaren till detta inlägg. 

Beställ gärna på en gång, men allra senast – den 29 december (lång leveranstid), så vi hinner få kläderna innan utecyklingen börjar. Därefter lämnar vi in beställningen och då är det för sent med fler beställningar. 

Betalning sker när vi börjar närma oss leverans vilken planeras till mars/april.


OBS! Tipsa gärna andra om att det är dags att beställa cykelkläder, så ingen missar möjligheten till att rulla runt i våra cykelkläder i sommar.

måndag 15 december 2014

Två frakturer och ekonomisk missär

Inte trodde jag att jag att det nu skulle vara dags för den ekonomiska misären. Än mindre trodde jag när dagen började att jag skulle få veta att jag har två frakturer!

Vi börjar från början. I går kväll när jag skulle gå ut ur bilen, blev jag kvar. Jag trivs ganska bra där, men på natten är det lite väl kallt. Jag bestämde mig därför att klättra ur bilen på passagerarsidan. Vad som hänt? När jag skulle öppna dörren, havererade öppningsfunktionen, så nu går det inte att öppna förardörren från insidan. Så tro det eller ej - bilen ska åter på rep. Vi vet alla vad det innebär - ett mycket stort hål i börsen.

I dag överhörde jag ett samtal på kontoret. De pratade om just bilreparationer och att det var något som man verkligen inte ville drabbas av. Den andra delen man ville undvika var besök hos tandläkaren - om man ville ha några pengar kvar.

Tro det eller ej, i går kväll havererade alltså bilen och idag på förmiddagen hade jag tid hos tandläkaren. Så när jag hörde ovanstående samtal hade jag fem minuter tidigare lämnat folktandvården. Där hade jag varit hos tandläkaren i 20 minuter för undersökning. Sedan fick jag förmånen att betala ca 700 kronor. Det gör 2100 kronor timmen. Inte illa alls. Om det räckte med detta - skulle inte tro det.

När tandläkaren undersökte mina tänder fick jag veta att jag har två frakturer på tänderna. Jag hade faktiskt aning om att man kunde ha en fraktur där, men så är det.
Nej så här illa var det inte. Helt klart väljer jag en fraktur på en tand än det vi
brukar tänka på när någon säger att jag fått en fraktur.

Ett annat ord för fraktur är att tidigare fyllningar lossnat. Nu är jag inbokad på en timme hos tandläkaren, med lagning etc. Då gissar vi på 2500-3000 kronor till...

Så nu har jag alltså drabbats av två större ekonomiska utgifter och lika många frakturer. Så kan det gå.

Efter arbetet idag var det innebandyträning med sonen. Sedan stannade Melvin, jag och några till kvar och lirade lite mer innebandy i ca 30 minuter till. Sedan bar det av hemåt och ombyte för min träning. En timmes spinning med inriktning på långa intervaller. Den del som inte innehåll uppvärmning eller avslut hamnade på 42 minuter och en snittpuls på 83%. I slutet blev det en fyra med ett snitt på 91% av maxpuls. Ett helt okej pass.

I morgon kommer information om hur du beställer Vännäs CK:kläder. Se till att passa på nu så du inte ångrar dig.

söndag 14 december 2014

Riktigt imponerad

Idag blev det en liten sovmorgon. När jag vaknade upp kändes det lite rossligt i halsen och det korta träningspasset som skulle äga rum på trainern vid tiotiden ställdes in. Förhoppningsvis gör det att träningen kan gå enligt plan hela nästa vecka!?

Nu började dagen i stället med frukost och sedan lite herrslalom på tv. Under dagen har jag också gjort lite lakritsknäck och tillsammans med sonen byggt på det mecano han fått i födelsedagspresent.
Det var roligt att bygga lite mecano, men också svårt, inte bara för Melvin.
Koncentrerad son
Sedan blev det också andra åket på herrarnas slalom. Här imponerade Calle Lindh. Han har haft extremt stora skador, med men för livet. Han var på väg att ge upp, men kämpade på. Det har knappt blivit några starter i världscupen och bara en gång har han tagit världscuppoäng. I dag imponerade Calle och blev sexa. Det var verkligen ett bevis på att man aldrig ska ge upp.

På eftermiddagen åkte vi till Tegs kyrka för en luciaföreställning. Det blev en stämningsfull tillställning och efteråt bjöds på glögg och pepparkakor. Melvin fick också äta middag i kyrkan. Det är nämligen så att mormor jobbar där och hon fixade så att han kunde äta en av sina favoriträtter, potatisbullar. Allt för att ha byggt upp energin till nästa aktivitet.
Julstämning
Efter luciafirandet åkte vi vidare till simhallen för Melvins simträning som han har varje söndag.
Jag måste säga att jag i dag blev riktigt imponerad av sonen. För visst är det okej att bli imponerad även om det är ens eget barn!? Att han bara simtränat det här året, det är svårt att tro.

Mest imponerad blev jag när Melvin visade sig kunna simma fjärilsim men utan att använda armarna. De skulle vara tryckta mot kroppen. Hade jag provat detta, hade jag helt säkert sjunkit. Melvin han klarade dock utan problem en längd och efter en paus körde han åt andra hållet. Sedan svischade han på med crawl med rätt teknik och andning.
Så här ser det ut när man kör fjärilsim när man inte får använda armarna.
Jag kan hjälpligt simma bröstsim, men med bedrövlig teknik. Melvin, nio år simmar bröstsim, crawl, ryggsim och fjärilsim. Ja, här är man verkligen offside.

När simningen var klar, vi hade handlat en del och åter var hemma hade klockan slagit åtta och sonen skulle i säng. Jag och Katten har därefter tagit det lugnt och sett på torpederna, ett riktigt underhållande program.

I morgon blir det ytterligare en arbetsdag och förhoppningsvis trummar vi på med träning i morgon kväll bara jag lyckats skrämma bort det annalkande rosslet i halsen...