söndag 13 april 2014

Trasig och frustration

Under veckan har det inte blivit någon träning. I stället har det blivit mycket sökande och städning.
I samband med att jag kom hem från Mallorca packade jag upp cykeln och rengjorde den för att se så cykeln inte fått fler skador än jag upptäckt vid kraschen. Det verkar okej med den vilket känns positivt. 
Ett stycke försvunnen spacer. Det behöver inte
vara stora delar för att det ska ställa till det.
När jag sedan skulle sätta ihop cykeln visade det sig dock att spacern till cykeln var borta. Jag började med att söka utomhus där jag tvättat cykeln, kollade sedan bland alla saker jag haft med mig på resan och i cykelkartongen. Den fanns inte någonstans. Jag kollade 2-3 varv till, utan resultat.

Antingen hade spacern fallit ur kartongen på flygresan, vilket var möjligt då kartongen hade havererat, eller så låg den någonstans utomhus. Jag gav till slut upp och kontaktade Canyon, som dagen efter meddelade att de skulle skicka upp en ny. Det innebär i alla fall att cykeln för stunden är ur fas.

Som tur var har jag en landsvägscykel till, som i och för sig har en skada på ramen, men fungerar vid "vanlig" cykling. Jag hade lånat ut gaffeln från den cykeln till bror inför utlandsresan och hade då plockat loss frambromsen. 



När jag så skulle sätta ihop cykeln igen hittade jag inte skruven till frambromsen. Jag hade inte ens något minne av var jag lagt den. Jag sökte först överallt inne i huset där jag kunde ha lagt den. Sedan sökte jag några varv till. 

När frustrationen ökade utan att hitta den j....a skruven var det bara att inse att den borde ligga någonstans i garaget - men var? Jag fick i stort sett riva ur hela garaget och höll på ca 2 timmar. Om jag hittade någon skruv - Nej. Det enda positiva var att ett stökigt garage nu var ganska snyggt.

Dock hade jag ingen fungerande cykel. Surt.

Jag SMS:ade bror kring min frustration. Han meddelade då att han hade en extra skruv för frambromsen, och kanske hade han fått med sig skruven redan från början när han lånade gaffeln!? Hur som helst kom bror förbi och räddade mig. Nu kunde jag sätta ihop cykeln. 

Så i dag fick jag ett SMS av bror. Han hade hittat spacern till min ordinarie cykel jag hade med mig till Mallorca. Den hade hamnat i hans bil efter att han kört cykel och cykelkartong från flyget.

Helt plötsligt har jag snart två cyklar igen. Bra. 

Två hela cyklar, nu är det bara att hoppas att axeln snart följer samma mönster.

4 kommentarer:

  1. Inte helt hundra men om "spacern" du talar om är topcapen så är det fullt möjligt att köra utan den om du har ett likadant system som jagvhade på min canyon.

    vagcyklist.wordpress.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för info. Bra att veta om den mot förmodan försvinner igen. Jag hoppas dock undvika detta framöver.

      Radera
  2. Visst äre frusterande när grejerna är borta och man VET att man satt dem där man söker någonstans... För att hitta dem någon helt annan stans ;-)
    Sån är jag i alla fall, oftast är det dessutom inte mitt fel heller att de hamnat där de hamnat... Tycker jag i alla fall, men ingen förståelse från famlijen i övrigt mer känslokall inställning där om man säger så :-)
    Bra att skruv mm kom till rätta å att du strax har två hojar att leka med mindre bra att axeln inte är bra för den är jag mer orolig över. Är den trasig så kan det tyvär bli en rätt lång rehab period för dig men jag hoppas på snar läkning och mjukdelsskada inte nått trasigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frustration var ordet. Håller helt med dig Mazze.

      Jag har ingen lust med lång rehab, så just nu väljer jag att tänka att det är mjukdelsskador som är okej inom någon/några veckor. Jag hoppas slippa ompröva detta. Skulle vara riktigt surt.

      Radera