onsdag 16 april 2014

Paket med lite grejer

Idag blev det bara en kort och snabb tur då tiden var knapp. Eller snabb och snabb. Med dessa vindförhållanden och en axel att ta hänsyn till är det inte mycket som är snabbt. Man skulle snarare kunna säga att man är en sköldpadda på vift. Hur som helst blev det 35 km i en snittfart på ca 30 km/h. Det var inte så stor del av rundan som var särskilt skoj och gemytlig då jag verkligen hatar extremvindar. Men all träning är träning.
 Väl hemma var det dags att öppna två paket som anlänt under dagen. Ett från Erlan och ett från Canyon. Det är alltid trevligt med paket.
I paketet från Erlan fanns en ny hjälm som ska ersätta min demolerade hjälm från förra veckans krasch. Borde matcha fint till Vännäs CK:s dress och till min kära Canyon Aeroad.
Jag fick också med ett antal slangar. Flest hade jag köpt till mina högprofilshjul, men det blev även ett par till mina "vardagshjul". Efter Mallorcas alla punkteringar var detta välbehövligt.

För övrigt fick jag vid årsmötet i söndags ytterligare en slang, men också blommor och påskägg av Johan och Klas, som tack för allt roddande kring Mallorcaresan. Det var verkligen en kul överraskning. Tack grabbar!
Styrlindan var inte helt vit innan kraschen. Nu är den allt annat än vit. Jag brukar säga att vit styrlinda är omöjlig, och det ska man inte ha. Bror brukar därför psyka mig för den vita styrlindan som nu sitter på och kom med när jag köpte cykeln. För att vara konsekvent och hålla fast vid mina principer köpte jag  - en ny vit styrlinda. Jag måste erkänna att det är snyggast - i alla fall till en början.
Innan resan till Mallorca insåg jag att alla mina bromsklossar till "vardagshjulen" var döda. Nu har jag införskaffat nya. Jag behövde också lite smörjmedel och snart är det dags för kedjebyte. 
Slutligen några små men ack så viktiga ting från Canyon. Som ni hörde har det försvunnit en del detaljer från min ordinarie cykel vid transport från Mallorca. Canyon var snabb att lösa detta, så nu har jag ny spacer och täcklock. Bra jobbat säger jag.


1 kommentar:

  1. Jäklar vad seriös med ny kedja och allt :-)

    Vit styrlinda går bra, man får bara se till att byta lite oftare (eller jätteofta)

    SvaraRadera