måndag 13 oktober 2014

En riktigt hektisk dag för oss alla

Idag blev det en riktigt hektisk dag för hela familjen.

I går kväll kom Katten hem efter sin utlandsresa och utifrån det var det många aktiviteter som skulle ske hemma under förmiddagen.

Idag var det också innebandycup för sonen. Vi åkte dit och det var verkligen bra stämning och sonen var peppad för uppgiften. Han kämpade på ännu bättre än vanligt och verkade ha riktigt skoj.
Gemensam samling innan Mixedcupen drog igång

Efter några timmars innebandyfokus stressade jag hem och var hemma 13.50. Jag kastade då på mig cykelkläder för att hinna ut på säsongens sista gemensamma VCK-träning innan snön!? Den skulle börja redan 14.00, så visst blev det stressigt - men jag var snabb.

I samband med att jag åkte i väg och cyklade åkte Katten efter en stund ner på innebandyn. Melvin spelade ytterligare några matcher, och därefter var det full fart hem. Middag och sedan iväg till Umeå.

I Umeå var det simträning för Melvin vilket äger rum varje söndag.

Väl hemma från simträningen var det en sliten son som skulle komma i säng inför morgondagens skoldag. I morgon blir det mer innebandy, då träning.

Brors fru fyllde år i dag och bjöd på fika. Vi insåg redan för några dagar sedan svårigheten att hinna med det på ett bra sätt då som mest en av oss kunnat åka dit, då två skulle vara på innebandy. Istället åker vi dit på tisdag, vilket ska bli trevligt.

Hur gick det då med cyklingen!? En liten rapport kommer här.

Jag stressade alltså ned till vår gemensamma samling.

Det visade sig att det vi blev tio hugade cyklister som ville trotsa kylan. En kyla som bet hyfsat bra då det var 2-3 grader.
Här gick det lugnt, men Helmersson var som vanligt i front.
Eftersom det var älgjakt satsade vi på grusvägar för att inte bli jagade av skyttar utan bara av varandra.

Rundan började med ett moderat tempo, men ganska snart så trissades det upp betänkligt. Det var många som till en början hade mycket energi och ville prova benmusklerna....
En kort paus för att samla ihop styrkorna
Totalt blev det 70 km i dag och från ungefär km 15 till mål var det hög intensitet.


Framför allt Helmersson var stark i dag och drog en stor del av tiden och det med riktigt bra intensitet. Jag som mest fincyklat på senare tid och nu dessutom äter lite kolhydrater hade fullt sjå med att hålla hjul på honom under rundan.

Det var inte helt fel då vi någon gång då och då stannade för att vänta in de som hamnat en bit efter. Skönt med lite vila och mycket trevligt snack.

Ja, Helmersson han har som sagt toppform redan nu nästan innan försäsongen börjat. Själv har jag lång bit att vandra, men utifrån förutsättningarna kändes det ändå riktigt hyfsat.

Överlag är det roligt att cykla med ett så trevligt gäng. Vi har alltid trevligt och det är alltid jobbigt.

I dag blev det lite över 500 höjdmeter, en snittfart på nästan 28.5 km på hyfsat sugande grusvägar och totalt 2 timmar och 26 minuters cykling. Ett riktigt bra träningspass.
Hyfsat pigg i dag, utifrån förutsättningarna


Efter träningen blev det tacos som var över sedan tidigare i helgen. Kände mig lite tom på energi, så det blev sedan till att ta en laxmacka. Gott och inte helt fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar