torsdag 11 april 2013

Krishantering

Det är av avgörande betydelse att individer och organisationer har en bra krishantering. Många har det på papperet, men det är först när krishanteringen prövas i skarpt läge som man kan bedöma utfall och hur framgångsrik den är.I går berättade jag om min nya kris. I dag tänker jag berätta om min krishantering. Om några dagar återkommer jag med information kring om krishanteringen lyckats eller ej.

Efter att i går konstaterat att livet var bedrövligt och att ytterligare en förkylning tagit mig i sitt grepp och vridit om, satte jag i dag in krisåtgärderna. Allt för att vara helt frisk senast på söndag morgon 09.00 då vår första cykeltur på Mallorca enligt plan ska ta sin början.

08.00 hängde jag på låset till ICA för att inhandla diverse medikamenter. Tyvärr var det tunt där så det blev endast Kan Jang. Jag gick då direkt till Konsum för att inse att det var tunt även där. Endast Echinaforce fanns att tillgå. Efter in handling av även detta startade jag min arbetsdag med att ta dubbel dos av både varianterna.

Vid fikat förde vi en diskussion kring huskurer som kan hjälpa. En av mina kollegor sa att Esberitox måste du ha och en annan sa Probi frisk. Vid lunch åkte jag på medicinjakt till ortens Apotek. Här fanns de - jag tog det säkra före det osäkra och valde att inhandla båda.

På Apoteket hittade jag också en munspray mot förkylning, nässpray och Zyx mot halsont. Jag köpte alla.

Därefter åkte jag tillbaka till kontoret, tog en rejäl dos ur alla flaskor och förpackningar, och återgick därefter till arbetet.


Nu på eftermiddagen har jag tagit ytterligare en dos av varje medicin och en tredje dos planeras innan sänggående.

Jag är nu drygt 1000 kronor fattigare än vad jag var i morse, men förhoppningsvis snart rikare på hälsa!?

Krishanteringen är alltså inledd, men det behöver inte betyda att den är framgångsrik. Fortsättning följer....

5 kommentarer:

 1. Mer är inte alltid bättre...

  Överdosering (när det gäller det mesta; målarfärg, träning, frukt, mediciner, osv) är en av dina starka sidor ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju bra att man har några starka sidor i alla fall.

   Radera
 2. Mer kan ibland göra mer skada än nytta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Därför kör jag med Pepsi Max istället.....

   Radera
 3. Haha! Du är rolig du!

  SvaraRadera