tisdag 11 september 2018

Tre pallplaceringar på två dagar!!

Ja, då vår säongen avslutad och nu ska jag bara sitta i soffan och slappa. Nej, skojar bara. Gissar att jag redan efter några dagar får abstinens. Körde faktiskt ett träningspass med några av mina lagkamrater i kväll, också.

Min sista tävlingshelg med var skoj. Då tänker jag inte bara på själva cyklingen utan alla cykelvänner som samlas från landets alla hörn. En typisk cyklist på tävling: Ödmjuk, vinnarskalle, professionell, rolig, lättsam och väldigt trevlig. Så skoj att träffa er alla.

Resultatmässigt blev helgen också precis som jag fokuserat på. Jag ville nå tre pallplaceringar och det lyckades.
Glaspriserna från totalcuperna och medaljen från lördagens tempo
På tempot under lördagen gick det allra mesta rätt. Trots 208 höjdmeter under 30 km och rejäl kantvind lyckades jag snitta ca 45.5 km/h. Jag var också två minuter snabbare än förra året på samma bana.


Resultatet räckte till seger och en tid som är en av de allra snabbaste någonsin på banan, åtminstone som registrerats i Strava. Blev lite förvånad själv faktiskt.

Jag fick alltså stiga överst på pallen.
Tillsammans med Niclas Näslund, Cykloteket Racing Team och Glenn Dahl CK Sundet

En stund senare fick jag åter gå upp på pallen då priserna i tempons totalcup för hela Swecupsäsongen skulle delas ut. Patrik Boström från CK Fix drog in 115 poäng, jag lyckades nå 110 poäng och Glen Dahl från CK Sundet fick 90 poäng på en tredje plats. Sedan var det ytterligare ca 45 poäng ned till fjärde plats.

Själv lyckades jag under säsongen vinna 3 lopp, ta en andra plats och två tredjeplatser. Sedan kunde jag inte starta i ett lopp pga ryggproblem. De fyra lopp jag inte vann stod Patrik Boström som segrare.

Patrik vann cupen mycket välförtjänt och han har gjort en fantastisk temposäsong. Tyvärr kunde han inte stiga överst på pallen, då han förra helgen kraschade allvarligt på Svanesunds linjelopp med stora skador som följd. Riktigt tråkigt. Känner jag Patrik rätt kommer han dock stå på start i nästa års tempotävlingar, ännu starkare än i år. Lycka till med rehab och senare försäsong Patrik.

Under söndagen var det linjelopp och här utmanövrerades jag av ett starkt Cykloteket Racing Team där jag som ensam motståndare inte hade mycket att hämta. Jag fick dock åter gå upp på pallen efter tävlingarna när pris för årets bästa cyklister i totalcupen 2018 (tempo + linje) delades ut. En ny andraplats med Richard Lööw från Cykloteket Racing Team överst. Bara att gratulera Richard som är en väldigt komplett cyklist. Helt outstanding i GP-lopp, otroligt stark i linjeloppen och mot slutet också med flera topplaceringar i tempo. Dessutom har han ett komplett lag som backup.

Richard vinner med totalt 200 poäng, jag landar på 174 poäng och trea blir Patrik Boström på 167 poäng. På fjärde plats Glenn Dahl CK Sundet 119 poäng och femma Mathias Bergkvist Örebrocyklisterna på 112 poäng.

Även denna gång blev det lite av ett antiklimax då det åter var en tom plats på pallen. Denna gång på tredje plats där alltså vår vän Patrik åter saknades. Hade Patrik kunnat vara med i helgen hade han kunnat utmana om såväl andra plats som om segern i totalcupen. Tråkigt för honom, men i sammanhanget är det förstås världsliga ting, och viktigast är ändå alltid hälsan.

Säsongen är slut och nu är det slut på pallplaceringar för 2018. Förhoppningsvis blir det några stycken även 2019. Men det kan bli svårt att lyckas lika bra då jag denna säsong fått kliva upp på pallen hela 12 gånger.

Så tacksam för att det gått så bra i år. Det hade förstås inte varit möjligt utan allt stöd och all förståelse från familjen som verkligen stöttar mig i alla lägen. Tack!

2 kommentarer:

  1. Grattis Tomas! Det förtjänade du verkligen med tanke på hur mycket tid och pengar du lägger ner på swe-cupen! Åter en gång Grattis!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mazze! Ja det är helt klart dyrköpta medaljer och priser om du räknar på tid och pengar.... Nu tänker jag inte riktigt så, men det är klart att det är extra roligt utifrån all träning och allt engagemang jag lagt ned. Tack!

      Radera