onsdag 25 augusti 2021

En dålig dag när kroppen inte ville vara med - med bästa möjliga utfall

ROADTRIP 2021 – DEL 7: MASTERS-CUP I GÖTENE: TEMPO

Här kommer så näst sista delen kring den roadtrip som nyligen avslutats.

Redan dagen efter det tuffa Kinnekulleloppet var det dags för tempo. Jag insåg att det skulle bli svårt att hinna få ryggen i rätt skick då smärtorna och problemen efter loppet dagen innan var stora.  

Jag gjorde vad jag kunde, men när det var dags för loppet insåg jag att mitt högerben inte fungerade. Det var domnat och känslan var inte bra. Bansträckningen var dock till min fördel och 1:an och 3:an från SM var inte med. Så jag hoppades jag skulle kunna kämpa mig till en bra placering, trots allt. Svårast skulle det bli att hålla Eric Egelstig från CK Hymer bakom mig. Han har fått bra fart på grejerna och gjort allt bättre resultat. 

På vägen till vändningen gick det mest uppför och sedan mest utför tillbaka. Det innebär att du ska köra mycket hårdare i klättringarna då det totalt ger en bättre tid. Jag hade dock som sagt inte ett högerben som fungerade fullt ut så det saknades en hel del (ca 20 watt). Det gick alltså alldeles för långsamt till vändningen. Sedan på tillbakavägen i bättre vind och mer utför fungerar det lite bättre när kroppen inte riktigt är med. Kunde köra hårdare tillbaka, men med en fart som mest låg över 50 km/h ger det inte så mycket extra fart. Jag kämpade dock på och i mål kom jag och inte var känslan bra. 

Så ropar speakern ut att jag vunnit! Bara med 11 sekunder, men det var bästa möjliga då egentligen inget kändes bra. Riktigt nöjd att jag på en dålig dag ändå kan cykla så pass bra. Ett styrkebesked i sig.

Efter loppet fanns dock en hel del oro kring hur kroppen kändes. När den blir så dålig som den var brukar det ofta ta mycket länge innan det blir bättre. Men just där och då försökte jag släppa den tanken.

Efter loppet och prisutdelning satte jag mig husbilen och den långa roadtripen var snart till ända.

Ja, inte är tempohjälmen den snyggaste utan visir och inte på cykeln. Men viktigast är att den är snabb. Här i samtal med Staffan Sandberg från CK Sundet. Foto: Sport och Naturfoto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar