tisdag 24 augusti 2021

Resultat över förväntan i Kinnekulle

 ROADTRIP 2021 – DEL 6: MASTERS-CUP I KINNEKULLE: LINJELOPP      

Ja, då är vi snart ikapp och kan skriva om nutid. Men med tanke på att jag inte skrivit på bloggen under i stort sett ett helt år och det var en hel del tävlingar inom kort tid under vår nyligen avslutade roadtrip blir det alltså lite till att titta bakåt. Nu är vi ungefär en vecka tillbaka i tiden.

Du hittar de tidigare delarna i vår roadtrip om du tittar på tidigare inlägg i bloggen.

Men nu rullar vi alltså igång igen.       

En vecka efter SM var det så dags för Swe-cup. Veckan hade kantats av allergiproblem och ont i ryggen (vilket gör att mitt högerben domnar). I stort sett ingen träning på hela veckan och jag hade inga stora förväntningar inför loppet. 

Kinnekulle linjelopp är 3 varv där varje varv avslutades med en ca 2,5 km tuff klättring.

I vanliga fall hade jag försökt komma i en utbrytning innan klättringen då jag har svårt att göra skillnad där. Är lite för tung för det. Men då kroppen kändes sådär bestämde jag mig istället för att vara passiv och sedan hoppas jag åtminstone skulle kunna hänga med klungan i klättringen.

Både varv 1 och 2 gick över förväntan. Det var inte nära att jag skulle släppa, men visst krävdes det en hel del ansträngning och effekt i den sista klättringen. På sista varvet gjorde jag i början ett litet utbrytningsförsök, men insåg snabbt att det var fruktlöst. Valde därför att vila fram till sista klättringen. Ja, vila är kanske inte helt sant då det krävdes en NP på ca 300 watt för att hänga med och slutligen då en klättring på ca 6 minuter med riktigt hög effekt.

Även sista gången i klättringen kändes bra till en början. När tempot ökades började det bli tufft, men jag var med. Brantare och brantare med en avslutning på ca 10% och ett tempo som ökade. De allra snabbaste fanns det inget att göra åt, men jag nötte på i mitt tempo och gick förbi allt fler. Med en liten bit kvar till mål låg jag trea och med de sista krafterna lyckades jag hålla den placeringen. Otroligt nöjd med detta. Hade inte i min vildaste fantasi trott att det skulle gå med en sådan avslutning på tävlingen.

En kropp som inte fungerar som jag vill och en bana som inte gynnar mig och ändå en pallplats. Ja, då blir den fortsatta dagen riktigt bra.

2 kommentarer:

 1. Hej Tomas!
  Kul att läsa om dina race, förstår dock att det varit jobbigt när kroppen inte är ok dina skador är avsevärt värre än mina. Jag har sakta höjt min nivå men är långt ifrån där jag var innan olyckan. Sedan så är huden på det skadade benet inte alls bra väldigt tunn och skör törs inte ens tänka på hur det skulle se ut om jag går omkull. Därav kör jag inte i grupp med andra cyklister utan kör solo förutom på zwift där jag cyklar med fartgrupper för att få upp speeden i kroppen.
  Ha det!
  //Mats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mazze. Ja, du vet hur frustrerande det är med smärta och en kropp som inte fungerar. När man vissa dagar får upp hoppet och andra precis tvärt om. Jag är dock glad att jag har cyklingen att fokusera på. Målfokus ger större glädje och träning ger mindre smärta. Även om jag rehabar hela tiden. Denna säsong har med tanke på alla problem med kroppen överträffat det mesta. Nio tävlingar och riktigt nöjd med 8. 3 mästerskapsmedaljer och seger i Swecup. Totalt 4 segrar och bara missat pallen två gånger.

   Riktigt tråkigt med dina skador och att du inte kan köra med andra. Bra dock att det gått åt rätt hålla och att det fungerar allt bättre. Hoppas verkligen du kan komma tillbaka så att du kan njuta ännu mer av cykling och framöver också kanske med andra.

   Radera