måndag 23 augusti 2021

Mitt bästa lopp sedan skadan - ytterligare en SM-medalj som belöning!

ROADTRIP 2021 – DEL 5: SM I INDIVIDUELLT TEMPO

Jag fortsätter med inlägg om vår roadtrip som nyligen avslutats. Vi är nu framme vid inlägg 5 av 8.

Partempot där vi tog guld var på torsdagen. Fredagen ägnades åt rehab för att få till mina problem i ryggen. Skulle jag få loss låsningarna i ryggen och skulle mitt högerben fungera? Under försäsongen har jag ibland haft problem i månader, i andra fall har jag fått till en lösning på någon eller några dagar.

Jag steg upp redan 04.00 för att hinna jobba med kroppen och då öka chansen för att det skulle fungera. När jag sedan rullade igång med uppvärmningen fick jag upp hoppet. Ryggen var som den skulle.

Det var samma bansträckning som på partempot. Två varv på en 16 km lång rundbana som inleddes med en tuff stigning, sedan böljande vägar för att leda in på en fartsträcka innan det bar skarpt utför inför varvning.

De tidigare åren hade jag gått för hårt i första klättringen, men nu höll jag igen lite och det tillsammans med riktigt bra form blev det ett riktigt toppenlopp. Bra tryck hela loppet och en riktigt positiv känsla. Väl i mål insåg jag att detta skulle räcka en bra bit då det var ett klart personligt rekord. Att jag dessutom cyklat om många starka cyklister var ytterligare ett kvitto på att det gått bra.

Speakern ropar ut att jag är i ledning och har slagit Mats Snygg från CK Bure som för en vecka sedan vann NM. Nu väntade vi bara på Patrik Boström från CK Fix som startade sist (jag startade näst sist). När han passerar mållinjen får jag se mig slagen med 13 sekunder. Bara att gratulera! Patrik är svårslagen, och senaste segern över honom var innan min skada. Men nu var jag klart närmare än tidigare, i alla fall. 

Trots att det inte blev guld utan ett silver var jag supernöjd. Detta tillsammans med partempot var mina två bästa lopp sedan 2018 som var mitt sista år innan min allvarliga skada. Så skoj!

Martin Sundgren som jag tävlade med i partempot gjorde i mitt tycke ett bra lopp även individuellt med en 7:e plats, men själv var han inte helt nöjd. Men att i sitt första SM få med sig ett guld i partempo är få förunnat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar