lördag 19 januari 2013

Gran Canaria 2013 - Cykeltur 4: Tauropasset - Soria

Pass nummer 4 ägde rum i torsdags, men av olika anledningar kommer en beskrivning först nu. Det blev den ditills längsta rundan med ca 4 timmar, nästan 10,5 mil och 1725 höjdmeter.

Vi åkte västerut efter kusten och när vi nådde Playa del Mogan svängde vi inåt landet. Efter Mogan börjar en riktigt rejäl och lång backe upp till Tauropasset på nästan 900 höjdmeter. Då hade klättringen pågått en dryg timme och med en sträcka på ca 20 km. Vi åkte därefter vidare till Soria där vi gjorde vårt obligatoriska stopp som vi alltid gör, vid samma supermarket. Varför ändra ett vinnande koncept? Efter lite vatten och en cola drog vi vidare. Vi hade 27 trevliga km utför framför oss. Den sista milen av backen där det inte var så brant tryckte vi på så hårt att jag befann mig i pulszon fem i ca 20 minuter. Mycket roligt, och jobbigt. I stort sett samma snittpuls under denna del av sträckan som när vi tidigare under dagen klättrat med en snittlutning på nästan 7% under 40 minuter. Den sista timmen gick efter kusten hem till hotellet i vad som i Kanariemått skulle kallas "slätta".

Vädret var som tidigare dagar mycket fint och turen gick nästan utan missöden. När vi nästan nått Playa del ingles fick bror problem med växlingen. Det visade sig att kedjan höll på gå av. Vi begav oss då till FreeMotion vilka visade sig ha en fantastisk service. Cykeln var lagad på tio minuter och utan kostnad. Väl hemkomna var klockan redan 18 och det var dags för middag. En middag som var mycket välförtjänt.

På väg upp i bergen

Ett litet stopp för att föreviga tillfället och ta lite bilder på serpentinerna som avverkats (se nedan). Längre ned kan man se att pulsen var hög när det var ca 100 höjdmeter kvar. Vi har också förevigat "vår" supermarket och reparationen av brors cykel.





3 kommentarer:

  1. Ser riktigt härligt ut! Man blir både avundsjuk och imponerad.

    Jag vet dock inte om jag, med mina mått mätt, skulle kalla en puls på 163 speciellt hög... ;-)

    SvaraRadera
  2. Med en maxpuls på 179 är det dock en ansenlig puls.

    SvaraRadera
  3. Nu är även kvinnan på Supermercado förevigad

    SvaraRadera