tisdag 15 januari 2013

Gran Canaria 2013 - Cykeltur 2 och 3: Fårturen, missöden, skador, motvind och raketfart.

Det har blivit tunt med bloggandet, men jag planerar öka frekvensen vecka två av resan. I förrgår hade vi en mycket trevlig cykeltur - en tur vi kallar "Fårturen. Tyvärr var det mycket blåst, men denna tur som är en av mina favoriter vägde upp detta. Totalt blev det drygt 7 mil och nästan 9 höjdmeter.

Idag när den tredje cykelturen på resan skulle avverkas gick det sämre. Efter ca 5 km fick bror punktering. Medan han fixade detta åkte jag tillbaka för att hämta en reservslang, förutom den vi hade med oss. Halvvägs insåg jag att min cykelpump som jag lovat bror fanns kvar på cykeln. Bara att vända. Väl tillbaka böjer jag mig ned för att ta fram pumpen, hjälmen rispar då mot en stenmur - ripor på en nästan ny hjälm. När jag ska sätta tillbaka pumpen visar det sig att även sadeln skadats - muntert. Då brors cykel måste pumpas ordentligt åker vi till Free Motion i Playa del ingles. Bror pumpar o köper en ny slang. 200 meter senare visar det sig att brors däck är trasigt, bara att åka hem. Efter ca 1,5 h har alltså ingen egentlig cykelrunda genomförts.

Jag for därefter ut själv på en lite kortare tur - storm. Motvinden var så stark att jag fick samma puls som i bergen och en fart på ca 20 km - på platten. När jag väl vände låg jag mestadels mellan 50 och 60 och som snabbast närmare 70. Efter ca 50 km vände jag tillbaka till hotellet för att hinna till vår gemensamma lunch.

Eftermiddagen har ägnats åt solande vid pool, ätande vid poolbar, kortspelande på balkong och alldeles nyss intagande av en mycket gedigen middag. Trots missöden blev detta en bra dag. För er som undrar har bror inhandlat nytt däck och är back in business.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar