onsdag 12 november 2014

Gran Canaria - Fataga, San Bartolome, Santa Lucia och El doctoral

Idag fick vi denna fina utsikt.
Lägg till bildtext

Men vi börjar ett antal timmar tidigare.

Vid frukost blev det som vanligt både det andra när man ska ut och cykla. Man måste ju fylla på med energi. På bilden ser ni inte ens allt jag åt. Det blev även en donut och 7 koppar kaffe. 

Nu tror ni att den stora mängden kaffe visar att jag är seg. Seg ja, men kaffet är inget bevis vilket ni som känner mig vet. Jag dricker mycket kaffe, och under cykelresorna brukar det bli 6-8 koppar när det är frukost. Då är man laddad för dagen.
Dagens frukost. Laddad för lite cykling


Även i dag hade jag stämt cykelträff med Andreas och Henrik. Vi hade pratat om att köra upp mot Fataga. Det innebär att det omgående blir en rejäl backe med en stigning på 500 meter. Det är ingen hit när man är ouppvärmd. Ännu sämre när man börjar bli lite sliten.

För att råda bot på detta körde jag en 30 minuters uppvärmning innan jag rullade till grabbarnas hotell. Väl på plats resonerade vi om möjligheterna till en topptur, men insåg att dagens väder skulle göra det svårt. Det var ganska så molnigt och uppe i bergen verkade det regna.

Vi bestämde oss då för att trampa upp till San Bartolomé och där ta ett fika. Därefter skulle vi trampa via Santa Lucia, El Doctoral och tillbaka kustvägen.


Till utsiktsplatsen innan Fataga stiger det i snitt 5,9% i nästan 5 km, sedan blir det lite utför innan det stiger i snitt 6,1% under drygt 9 km till San Bartolome. Dessutom är det uppför även på andra ställen, men då kortare och med lite mindre lutning.
 I senare delen av den långa stigningen stannade vi för att fylla på vatten från en källa ur berget.

 Vi trampade sedan vidare och framme i San Bartolomé blev det kaffe och en glass innan vi rullade mot Santa Lucia.

Det var mycket utför, men i de kortbackar som finns försökte vi trycka på rejält.
 Vips var vi nere vid havet och det blev kustvägen tillbaka. I medvind trodde jag då det alltid är medvind här – förutom i dag. Det blev motvind och jag blev rejält seg i låren efter en förning i bra fart under 8 minuter. Sedan fortsatte vi att bomba nästan ända fram till Playa del Ingles. Man kan bli trött även när det inte går uppför.

Idag blev det väldigt mycket lugnare än i går, men jag fick ändå ihop 3,5 timmar och drygt 1400 höjdmeter. Helt okej.

Tillbaka på hotellet vid 14.30 blev det lunch och sedan promenad i två timmar.

Innan middagen tog jag lite eftermiddag-/kvällsbilder. Helt klart fint här.


Nu ska jag arbeta en stund och samtidigt vila benen som börjar bli trötta.


6 kommentarer:

  1. 6-8 koppar kaffe???
    Då slår du mig med hästlängder 2-3 max för egen del... :-)
    Fina bilder som vanligt! Det ser verkligen varmt å skönt ut! Inte utan att man är lite avis här var det -12 grader nu på morgonen och med köldfaktorn vart det -17 så ingen cykelträning utomhus idag då för egen del. Får bli +20 grader å garaget efter jobbet istället.
    Ha det bra Tomas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns ju bra att slå dig i något...

      Roligt att bilderna gillas. Ja, det har verkligen varit kanonväder! Avis ska du vara, och inte ser jag fram emot kylan som jag snart ska återvända till. Mycket annat ser jag fram emot - men inte att frysa.

      Har du 20+ i garaget, lite väl varmt för att köra trainer!?

      Radera
    2. Jag har medvetet dragit ner på kaffedrickandet mest espresso när man är hemma. Ja jag gillar bilder även om jag är extremt dålig på att ta några själv på mina rundor. Är så inne i själva cykelpasset att det sällan blir några. Samma med det där att stanna å fika tränar jag så tränar jag fika å sånt får komma sen... ;-) Ja garaget hänger som ihop med tvättstugan och gästrummet så det håller samma temp... Äsch då man svettas bort en massa kilon så inte mig emot ;-)

      Radera
    3. Jag tror mig må bra av kaffe, så inte minskas det något.

      Jag tycker det är roligt med bilder och tror jag får den träning jag behöver trots dessa. Vad gäller fika är det lite olika hur jag kör. Har man tiden så tror jag fika är ett plus, då kör man hårdare före och efter. Om fikat tar av träningen, då är det av ondo.

      Jag gissar du svettas. Själv har jag 15 grader och en rejäl fläkt. Rinner ändå.

      Radera
  2. Det må vara turistigt och exploaterat, likväl är det väldigt vackert! Det har du verkligen fångat på dina bilder. Undrar i mitt stilla sinne om alla som hänger på stranden eller vid hotellpoolen hela semestern inser vad de missar. Bergen och den fantastiska naturen är bara några kvarter bort, varför vill inte fler uppleva den? Du har dessutom fått mig riktigt sugen på att utforska asfaltsvägarna på ön, ska planera in en tur med bockstyrecykel vid nästa besök!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Karin. Väldigt turistiskt. Men direkt du kommer upp en bit från kusten blir det annorlunda.

      Ja, det är verkligen vackert och roligt att du uppskattar bilderna. Jag tror att det är väldigt få som egentligen vet hur ön ser ut och vilka tillgångar som finns. De missar verkligen mycket.

      Det låter bra att jag inspirerat dig, och jag lovar att du inte kommer att bli besviken om du kör racer på ön.

      Radera