onsdag 5 juli 2017

Stormvindar och lite MAF på långrundan

Idag var det dags för lite långcykling. Vi var för dagen fyra cyklister från Vännäs CK som var taggade för lite cykling.

Vädret visade sig inte på sin bästa sida, så det var både kallt och väldigt blåsigt. Som tur var såg vi inte till något regn.

Planen var att cykla ca 100 km. Till Gräsmyr, via Mullsjö och till Hörnefors. Vi tog det väldigt piano till en början.

Från Gräsmyr och till Hörnefors blev det bättre fart. Det berodde delvis på att jag nu ville köra lite MAF och lade mig på 140 i puls i täten och låg där större delen av de 25 km som var kvar fram till fikapausen. Det innebar i snitt ca 300 watt, men framför allt var det rejäl medvind. Så trots en hel del höjdmeter gick det i snitt 40 km/h hela vägen till fikat.

Vi tog en längre fikapaus med gott kaffe i Hörnefors innan vi vände tillbaka hemåt. Nu via Hössjö.

Nu gick det inte lika fort då det blåste rejält emot. Vinden blev också starkare och starkare under de 45 kilometer som var kvar av rundan. Det blev lite mer MAF-träning för min del, men trots ca 300 watt gick det många stunder bara typ 25 km/h, så då förstår ni att vinden var gedigen.

Väl tillbaka i Vännäs följde jag med de andra till Vännäsby där alla tre bor. Sedan snurrade jag på lite mer runt kring Vännäs för att få ihop 120 km vilket var målet för dagen.

Efter cyklingen blev det först Tour de France, sedan städning och lite fixande av cyklar. Allt i min ensamhet då Katten var hos sin syster och Melvin hos farmor.

För övrigt håller jag på att försöka lösa det praktiska för att kunna vara med på VM i Albi. Det är en hel del kan jag lova, och inte helt lätt att hitta en lösning. Jag återkommer med om det löser sig eller ej.

För övrigt är det Vännästrampet nästa vecka. Roligt om så många som möjligt dyker upp.

I morgon blir det lite mer av lång och lugn cykling. Vi får se hur många som hänger med ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar